Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Złość na l-bank, kto może pomóc?

Napisany przez sorgenvater
Cześć społeczności i eksperci, około 10 lat temu zawarłem kredyt budowlany na obiekt w lakrze. Wypłata odbyła się wówczas zgodnie z postępem prac budowlanych, co skutkowało czasowym rozłożeniem poszczególnych pożyczek... i ich terminami wygaśnięcia. W 2013 roku byłem w stanie przedłużyć wcześniej pożyczkę, która miała wygasnąć w 2015 roku, z nowymi oprocentowaniem. Drugiej części pożyczki, która miała wygasnąć w 2016 roku, nagle dzisiaj odmówiono wcześniejszego przedłużenia z uzasadnieniem, że bank nie jest do tego zobowiązany. Zwróciłem się do mojego banku. Nie chcą finansować... albo wszystko albo nic. Zapytałem w Lakrze, czy mogę anulować już podpisany kontrakt, jasne - określono karę za wcześniejszą spłatę, ponieważ oprocentowanie spadło o 0,5%. Czy ktoś zna bank, który udziela częściowego finansowania...lub ma jakąś inną radę??? Czy powinienem zwrócić się do Rzecznika Finansowego? Czy to nie jest kneblowanie??? Będę wdzięczny za informacje i porady, jestem trochę zdesperowany... Zatroskany ojciec...

Re: Złość na l-bank, kto może pomóc?

Napisany przez S. Schweers
Może pomóc korzystanie z opcji odwołania. Jeśli zmieniono jedynie warunki odsetek, to prawnie stary umowa nadal obowiązuje i może być odwołalna, o ile pouczenie nie jest poprawne i nie odpowiada wzorowi z BGB-InfoVO. To samo może dotyczyć kolejnej umowy, która jeszcze nie została refinansowana. Jeśli w poszczególnych umowach zawarto opłaty manipulacyjne, mogą one być potrącone od odszkodowania za wcześniejszą spłatę. Prawo do zwrotu opłat manipulacyjnych wygasa 31.12.2014 r.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata