- ndz lis 16, 2014 6:53 pm
Na temat zwrotu opłat manipulacyjnych przeczytałem już wiele rzeczy. Ostatnio zrozumiałem, że Federalny Trybunał Sprawiedliwości w swoich najnowszych wyrokach odnośnie zwrotu opłat manipulacyjnych w umowach kredytowych wyznaczył okres przedawnienia wynoszący przynajmniej 10 lat. W związku z tym w przypadku umów zawartych w 2004 roku należy działać szybko, aby dochodzić roszczeń zwrotu lub podjąć niezbędne kroki, aby roszczenia nie uległy przedawnieniu po 31.12.2014 roku.
Czy z tego można wnioskować, że w przypadku umowy z 2005 roku roszczenia o zwrot wygasają 31.12.2015 roku? A w przypadku umowy z 2008 roku roszczenia wygasają 31.12.2018 roku?
Bardzo aktualna odpowiedź w wątku Problem z Santanderem całkowicie mnie zdezorientowała.
Czy doświadczony użytkownik może udzielić pewnej odpowiedzi?
Dziękuję również za odpowiednie wskazówki!
Czy z tego można wnioskować, że w przypadku umowy z 2005 roku roszczenia o zwrot wygasają 31.12.2015 roku? A w przypadku umowy z 2008 roku roszczenia wygasają 31.12.2018 roku?
Bardzo aktualna odpowiedź w wątku Problem z Santanderem całkowicie mnie zdezorientowała.
Czy doświadczony użytkownik może udzielić pewnej odpowiedzi?
Dziękuję również za odpowiednie wskazówki!