Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: WHEN Ponowny) Początkujący - Gdzie założyć konto maklerskie.

Napisany przez Reset14
Cześć społeczności,

Nie mogę dłużej patrzeć na codziennie malejące oszczędności i chciałbym przynajmniej część z nich zainwestować w Fundusze inwestycyjne. Kilka lat temu miałem dobre i złe doświadczenia z funduszami inwestycyjnymi, ale zdecydowanie warto spróbować ponownie.

Na początek chciałbym np. kupić akcje w iShares, jakiego dostawcę usług prowadzenia rachunku poleciłbyś? Przegląd w Internecie jest niestety bardzo niejasny. Obsługa powinna być łatwa, a zarządzanie i koszty transakcyjne niskie.

Dziękuję za wszelkie pomocne wskazówki.

Napisany przez Daukind
Kilka dodatkowych informacji nie zaszkodzi.

- co i gdzie będzie handlowane (akcje, fundusze, ETF-y, inny produkt)
- Plan oszczędnościowy Tak/Nie
- Częstotliwość transakcji
- Średnia wysokość transakcji

Na podstawie podanych informacji będzie można ewentualnie coś sensownego doradzić.

Napisany przez Reset14
Dzień dobry,

Dziękuję za udział, mam zamiar na początek kupować i sprzedawać Fundusze inwestycyjne i ETF-y. Początkowo chciałbym podzielić około 15 000 € na 3 inwestycje, ale oszczędnościowe plany nie wchodzą w grę dla mnie. Nie mam jeszcze pomysłu, ile będzie zleceń, ponieważ to prawdopodobnie zależy od rozwoju kursu. Chociaż od jakiegoś czasu obserwuję kilka wartości, to wciąż mam niewystarczającą wiedzę i jestem skłonny do nauki.

Chodzi mi o to, aby jakoś zacząć, reszta przyjdzie sama...

Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Nie chcę nikogo urazić, ale dlaczego chcesz inwestować w fundusze i/lub ETF-y jako jednorazową inwestycję, a nie akcje?
Przez efekt średniej ceny strategia oszczędzania ma sens właśnie przy funduszach i/lub ETF-ach. Natomiast do (regularnego) kupowania/sprzedawania bardziej nadają się akcje.
W każdym razie, przy tych założeniach prawdopodobnie najlepiej sprawdzisz się w jednym z brokerów online, takich jak Cortal Consors, Ing Diba lub Onvista.

Napisany przez Reset14
Tak więc teraz dokładniej zapoznałem się z forum poświęconym handlowi papierami wartościowymi i zauważyłem, że jest to trudniejsze, niż sobie wyobrażałem. Ale czytanie jak wiadomo wzbogaca.

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie posty.

Napisany przez AlexanderNolen
Tak więc od wielu lat jestem zadowolonym posiadaczem konta maklerskiego w Consorsbank. Koszty są uczciwe, strona jest przejrzysta i działa stabilnie, a obsługa jest dobra.

Napisany przez Klaus.klaus
Polecam Ci od razu prawdziwego brokera IG Markets lub CMC

Napisany przez Daukind

Polecam Ci od razu prawdziwego brokera IG Markets lub CMC

Aha. Zatem polecasz brokera CFD dla kogoś, kto chce kupować fundusze i ETF-y.

Napisany przez lolania
Dotychczas czytałem tylko pozytywne opinie na temat Consorsbank

Napisany przez Hanomag

Oferujemy niezwykle niskie ceny, które są o nawet do 80% niższe niż te oferowane przez innych brokerów online.

Dzisiaj otrzymałem ofertę od holenderskiego brokera drogą e-mailową. Firma ta nazywa się DeGiro i reklamuje się jako mająca niezwykle korzystne ceny.

Ponadto można rozpocząć handel w ciągu 10 minut, jeśli zarejestruje się online i dokona odpowiedniego depozytu online.

Gdzie tkwią pułapki?

Napisany przez sitaara
Wygląda na to, że będzie tam wiele ukrytych kosztów. A także niewiele można dowiedzieć się o platformie handlowej.

Napisany przez Hanomag
Dziękuję bardzo. Tutaj znalazłem raport wprowadzający oraz owocną wymianę doświadczeń.

Napisany przez tenseven
Cześć Wszystkim

Jestem nowy na forum, ponieważ chcę założyć konto maklerskie i chcę się najpierw poinformować.
Bezpieczeństwo jest dla mnie bardzo ważne i słyszałem, że Szwajcarzy są najbezpieczniejsi.
Ale jak zauważyłem w tym porównaniu transakcji internetowych, są też drodzy.

Czy ktoś ma doświadczenie w tej dziedzinie i może mi podpowiedzieć?

Dziękuję!

Napisany przez Narrator
Myślę, że zanim podejmiesz decyzję, powinieneś najpierw zastanowić się, jakie jest Twoje własne cel. Czy chcesz inwestować duże kwoty i handlować czy działać tylko małymi sumami? W zależności od tego powinieneś również rozważyć swoją decyzję.

Istnieją na przykład oferty bez opłat, ale z minimalnymi depozytami, a także takie, w których można już inwestować nawet małymi kwotami - co jest interesujące dla początkujących. Polecam Ci ten blog. Faktem jest, że odsetki stopniowo przestają być argumentem, chociaż kilka lat temu było to zupełnie inaczej.

Ważne jest również (przeczytasz to tam), aby dobrze się zastanowić nad typowymi ofertami, zwłaszcza gdy brzmią one tak kusząco.

Napisany przez lolania

Na przykład istnieją oferty, które nie pobierają opłat, ale mają minimalne depozyty, potem są takie, gdzie można inwestować nawet małe kwoty - więc są one interesujące także dla początkujących.

Muszę się zgodzić z Narratorem, najpierw musisz być jasny co do tego, czego chcesz osiągnąć. A potem obowiązuje to samo co w każdej procedurze zakupu: Porównywanie jest kluczem do sukcesu, dlatego powinieneś porównać różne strony internetowe. Możesz zacząć od tej strony, na której jesteś teraz, ale istnieje wiele innych, na przykład bez opłat, o których mówi Narrator. Możesz też zerknąć gdzie indziej, ta strona ma służyć przede wszystkim jako wskazówka do porównania.

Powodzenia i pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata