Re: Odrzucono żądanie wypowiedzenia ubezpieczenia emerytalnego związanej z funduszem.
Napisany przez Diddi22 -
- śr lis 26, 2014 9:17 am
Witaj drodzy członkowie społeczności
Obserwuję Wasze wspaniałe forum od dłuższego czasu, ale teraz zarejestrowałem się, ponieważ mam własne pytanie:
Mam ubezpieczenie emerytalne z kapitałem inwestowanym w Generali.
Data rozpoczęcia ubezpieczenia: 01.11.2011
Data rozpoczęcia wypłaty renty: 01.11.2045
ubezpieczenie jest od dłuższego czasu zawieszone na składki.
W odpowiedzi na moje pismo o wypłatę otrzymałem następującą odpowiedź od Generali:
Ustawodawca chroni to ubezpieczenie jako przyszłe źródło Twojego zabezpieczenia na starość. Zdobyłeś niezbywalne prawa do korzyści. Dlatego wartość wykupu nie może zostać wypłacona.
Czy to jest zgodne z prawem? Jaką formułę mogę użyć, aby ewentualnie osiągnąć wypłatę? Na jakie orzeczenie mogę się powołać?
Z góry dziękuję!
Diddi
Obserwuję Wasze wspaniałe forum od dłuższego czasu, ale teraz zarejestrowałem się, ponieważ mam własne pytanie:
Mam ubezpieczenie emerytalne z kapitałem inwestowanym w Generali.
Data rozpoczęcia ubezpieczenia: 01.11.2011
Data rozpoczęcia wypłaty renty: 01.11.2045
ubezpieczenie jest od dłuższego czasu zawieszone na składki.
W odpowiedzi na moje pismo o wypłatę otrzymałem następującą odpowiedź od Generali:
Ustawodawca chroni to ubezpieczenie jako przyszłe źródło Twojego zabezpieczenia na starość. Zdobyłeś niezbywalne prawa do korzyści. Dlatego wartość wykupu nie może zostać wypłacona.
Czy to jest zgodne z prawem? Jaką formułę mogę użyć, aby ewentualnie osiągnąć wypłatę? Na jakie orzeczenie mogę się powołać?
Z góry dziękuję!
Diddi