Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Spekulacje dla początkujących

Napisany przez Calypso
W sumie z innych przyczyn zwróciłem uwagę na to forum...
Ale teraz codziennie pilnie czytam różne tematy...

Teraz, gdy moje zainteresowanie zostało wzbudzone, mam pytanie dotyczące akcji i innych rzeczy...

Gdzie mogę się zarejestrować, aby np. wpłacić 100-200 euro i przetestować, czy ten cały interes byłby dla mnie odpowiedni?

Znam tylko BDSwiss z reklamy.. Ale nie czytam zbyt wiele dobrego w Google..

Dla mnie ważne jest, aby to było łatwe do zrozumienia, nawet dla nowicjuszy, ale żebym mógł stopniowo rozwijać się z rosnącą wiedzą..

Dzięki!

Napisany przez Calypso
Och, ważne jest również to, czy wszystko można załatwić za pomocą smartfona.. Czy onvista jest dobre?

Napisany przez gmann
Poleciłbym raczej utworzenie demonstracyjnego konta i zapoznanie się z tematem.

Napisany przez finno
Większość dostawców pozwala najpierw otworzyć darmowe konto demonstracyjne, abyś mógł zobaczyć, jak sobie radzisz z daną sprawą, a następnie później otworzyć rzeczywisty depozyt, do którego trzeba wpłacić pieniądze.
Przeszedłem już kilka z nich, ale nigdzie nie byłem w pełni zadowolony.

Napisany przez C.Spielvogel
[QUOTE=Calypso;92243]Zostałam zainteresowana tym forum z innych powodów..
Teraz codziennie czytam różne tematy..
.........

Jeśli chcesz mądrze wydać 200 euro, spędź z ukochaną osobą weekend w pięknym hotelu spa.

Inwestowanie 200 euro na giełdzie to skazanie się na porażkę, ponieważ potrzebujesz pieniędzy do dźwigni finansowej. Osoba, która chce zarabiać na życie na giełdzie, potrzebuje kapitału.

Rozsądnie byłoby najpierw spróbować szczęścia na koncie demonstracyjnym z kwotą 10 000 euro. W każdej transakcji powinieneś zainwestować maksymalnie 1%.
Maksymalna strata na poziomie 50%, jeśli ta wartość zostanie osiągnięta, zacznij działać w przeciwnym kierunku, czyli zabezpieczaj pozycję i tak dalej.

*Statystycznie przegrywasz transakcję, jeśli jest ona na minusie powyżej 50%, dlatego zawsze pamiętaj - lepiej 50% straty niż 100%.

Mogę polecić moją książkę Jak zostać day traderem, tam znajdziesz odpowiedzi na handel indeksami, forexem i opcjami binarnymi.

Zacznij od teorii, zanim przejdziesz do praktyki.
christianSpielvogel.de WieWirdManZumDaytrader.de TraderTraining.eu

Pozdrowienia
c.spielvogel

Napisany przez benhuebner
Cześć,

zanim wpłacisz gdzieś pieniądze, załóż konto na Marketworld, oferują bezpłatne konto demo! Tutaj można po prostu handlować grając i testować strategie!

W przeciwnym razie polecam 24Option do handlu na prawdziwe pieniądze, korzystam z nich od 4 lat! Ważne jest posiadanie dobrej strategii handlowej, bez niej lepiej grać w ruletkę, oto jedna, którą stosuję dość skutecznie: https://www.youtube.com/watch?v=atEmcWvv6oA

Jeszcze jeden mały wskazówka dotycząca handlu mobilnego, jest tam aplikacja tradingowa o nazwie Tradeinterceptor dla Androida, gdzie można analizować wykresy, handlować forexem na żywo i nawet handlować bezpośrednio z aplikacji na 24Option. Osobiście nie handluję mobilnie, ale uważam tę aplikację za bardzo dobrą! (Używam jej jako drugiego oprogramowania do analizy wykresów przed komputerem)

Napisany przez AlexanderNolen

Gdzie mogę się zarejestrować, aby na przykład wpłacić 100-200 euro i przetestować, czy cała sprawa byłaby dla mnie odpowiednia?

(...)
Dla mnie ważne jest, aby było to łatwe do zrozumienia nawet dla nowicjuszy, ale abym mógł się stopniowo rozwijać wraz z rosnącą wiedzą..

Zamiast od razu udawać się na giełdę, zaleca się najpierw przetestowanie się z fikcyjnymi pieniędzmi w symulacji giełdowej, aby sprawdzić, czy masz wyczucie rynku.

Od lat korzystam z Informunity Informunity ? giełdowej symulacji do testowania strategii z fikcyjnymi pieniędzmi przed ich wdrożeniem na giełdzie.

Strona jest przejrzysta i nadaje się również dla początkujących na giełdzie. Dodatkową korzyścią jest zdobywanie kredytów, jeśli osiągniesz lepsze wyniki niż DAX w swoich portfelach. Te kredyty możesz wymienić na vouchery Amazona o wartości 60 €. Sam już wygrałem ponad 100 € i wypłaciłem 60 €, ale musisz po prostu pokonać rynek.

Napisany przez Twainer
Ponadto od lat uczestniczę w grze giełdowej, a konkretnie w grze organizowanej przez FAZ:
FAZ.NET - Gra giełdowa - i w ciągu ostatnich lat odnotowałem znaczne zyski.

Poza tym interesuję się akcjami i inwestycjami finansowymi od 11. klasy i studiowałem nauki ekonomiczne.

-> Dlaczego o tym mówię?????

Ponieważ chcę podkreślić, że mam zdecydowanie większą wiedzę niż przeciętna osoba, ale mimo to nie inwestowałbym prawdziwych pieniędzy w pojedyncze akcje!!!!

Proszę, nie źle mnie zrozumieć tutaj, ale kiedy zacząłem czytać tekst,

Zwróciłem uwagę na to forum...
Lecz teraz codziennie pilnie czytam różne tematy...

Czytam codziennie Handelsblatt -> ale i tak nic z tym nie robię -> to jest forum i zdecydowanie sensowne jest korzystanie z niego, aby się czegoś dowiedzieć, ale nie inwestować na tej podstawie, ponieważ ryzyko manipulacji na forum jest zbyt duże, a ty - mówiąc zupełnie szczerze - nie masz pojęcia.

Nie sięgam po Auto Bild, żeby powiedzieć sobie: Teraz sam zbuduję MÓJ SAMOCHÓD.

Akcje ogólnie - zwłaszcza niemieckie - są zalecane -> jednak należy inwestować w ETF-y (ETF Dax).

To w zasadzie rzecz bez przyszłości. ETFy Dax w zasadzie odwzorowują wszystkie akcje niemieckiego głównego indeksu -> w innym przypadku działa jak normalny fundusz.

Dlaczego ETF-y? -> Niemiecki gospodarka długoterminowo będzie rosła, jeśli nie z powodu wojny itp., to dla w razie potrzeby też miej pieniądze w długoterminowej żywności, alkoholu, papierosach (waluty kryzysowej) oraz oczywiście wodzie pitnej oraz odpowiednich instalacjach oczyszczających. Jeśli chcesz zagrać pewnie, to kup sobie broń, która w zależności od twego stanu twardości odrobinkę eliminuje inne rzeczy.

Zalety i wady: W przeciwieństwie do zwykłych funduszy, w ETF-ach nie siedzą przepłaceni menedżerowie funduszy wyważający różnorodne nierówności itp., ale odpowiednio nie działają też żadni hazardziści itp., którzy zjedzą twoje dywidendy.

Zajmij się tym po prostu.

Aby budować majątek (należy to zdecydowanie zrobić), musisz również pracować nad kontrolą wydatków, aby zaoszczędzić jeszcze więcej pieniędzy i odkładać bez utraty z oczu faktu, że też potrzebujesz pieniędzy, aby żyć pięknie. Oszczędzaj więc poprzez portale z kuponami takie, jak to, omijanie taksówek itp., mniej jedzenie poza domem itd.

Utwórz plan budżetu, zainwestuj swój czas w to zamiast.

Przede wszystkim zoptymalizuj stałe wydatki, zadając sobie pytania:
Czy mogę zaciągnąć kredyt, aby kupić nieruchomość, spłacając ratę kredytu zamiast co miesiąc dokładać wynajmującemu?

Czy warto przenieść się za 1800 €, ponieważ zaoszczędzam 100 € miesięcznie, zamieszkując w innym pięknym mieszkaniu, co oznacza, że po 1,5 roku osiągam 100 € więcej zysku miesięcznie?

Czy można się zawodowo rozwijać?

itd.

Lepiej zastanów się nad codziennymi przychodami i wydatkami niż nad akcjami....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata