Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: nieelastyczne Nordrheinische Ärzteversorgung

Napisany przez mayk294
Cześć - właśnie bardzo się zdenerwowałam na mojego kredytodawcę - Nordrheinische Ärzteversorgung.
W 2011 roku złożyłam wniosek o pożyczkę z gwarantowanym oprocentowaniem poprzez Interhyp i otrzymałam ofertę VOLKSBANK MÜNSTER.
Wszystko dobrze do momentu. Umowa została podpisana i trwa już ponad rok.
Kilka tygodni temu dostałam pismo, że Nordrheinische Ärzteversorgung wymaga DOKUMENTACJI.
Jest to część umowy - prawdopodobnie zgodnie z przepisami.
Z czego się denerwuję?
Że to żądanie zostaje zgłoszone po 1 roku - podczas gdy wiele kredytodawców obecnie zrezygnowało z takiego wymogu dokumentacyjnego!!!
Więc jeśli ktoś chce zaoszczędzić około 350 euro, powinno zapytać Vobę Münster z wyprzedzeniem, czy Nordrheinische Ärzteversorgung jest kredytodawcą - a następnie (to jest moja osobista opinia!!!) lepiej z tego zrezygnować!!!!
Powyższe tylko odzwierciedla moje własne subiektywne zdanie i doświadczenie!!!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dobrze, ale to powinno być zawarte w umowie o pożyczkę, że wymagane jest ustanowienie zastawu rejestrowego.
Utworzenie zastawu po fakcie jest dosłownie „skromne”, ale oferta dotycząca zobowiązania terminowego była w twoim posiadaniu, prawda?

Napisany przez mayk294
Tak, wszystko to było dostępne - chociaż nie zostało na to zbyt zwrócone uwagi - nawet nie przez doradztwo interhyp - ale irytujące jest to, że po ponad 1 roku trwania umowy jest to wymagane, mimo że (lub może właśnie dlatego?) już na koniec września 2015 r. skorzystam z opcji całkowitej spłaty, na którą już podpisałem kolejną umowę (pożyczka terminowa) bez konieczności pisemnego potwierdzenia.
WIĘC ZAWSZE DOKŁADNIE SPRAWDZAJ MOŻLIWE (czasem zupełnie zbędne)
KOSZTY WIELOWYMI A NASTĘPNIE - z moich poszukiwań wynika, że NORDRHEINISCHE ÄRZTEVERSORGUNG zawsze wymaga takiego PISEMNEGO POTWIERDZENIA
co jest KOSZTOWE
Dlatego radzę każdemu zwrócić na to uwagę!!! Dlatego opublikowałem moje doświadczenia...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata