Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Rentę za niska. Ile mogę zarobić dodatkowo?

Napisany przez rentner
Cześć drodzy użytkownicy forum, Otrzymuję emeryturę zgodnie z ustawą, ale jest ona dalece niewystarczająca. Do jakiej kwoty mogę zarabiać dodatkowo, aby uniknąć konsekwencji podatkowych? Mam 62 lata. Dziękuję Emeryt

Napisany przez matze
Cześć emerycie, jeśli zarabiasz zbyt dużo, emerytura będzie ci obniżona. Musisz również zapłacić podatek. Możesz zarobić dodatkowo do 350 EUR miesięcznie. Jeśli zarobisz więcej, otrzymasz tylko częściową emeryturę. Wysokość częściowej emerytury zależy od tego, ile dodatkowo zarabiasz. Matze

Napisany przez ramonciko
Jeśli masz powyżej 65 lat, możesz zarabiać tyle, ile chcesz. Jeśli masz mniej niż 65 lat i jesteś emerytem, obowiązuje jednolita granica w wysokości 400 EUR miesięcznie. Możesz przekroczyć tę kwotę nawet 2 razy w miesiącu (do maksymalnie 800 EUR). Jeśli zarabiasz więcej, będzie to mieć konsekwencje. Otrzymasz wtedy tylko częściową rentę. Pozdrawiam serdecznie, ramonciko

Napisany przez wolfgang
Cześć emerycie, możesz znaleźć więcej cennych informacji na stronie niemieckiego ubezpieczenia emerytalnego: Niemieckie ubezpieczenie Emerytalne - Strona główna Oferują również bezpłatną infolinię. Pozdrowienia Wolfgang

Napisany przez Karl Meier
Cześć wszystkim,

natknąłem się tutaj na interesujące i wyczerpujące informacje na temat podatków i limitów podatkowych podczas emerytury:

Hinzuverdienst für Rentner | sentiso

Mam nadzieję, że to pomoże.

Pozdrowienia
Karl

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata