Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt lub bank w Niemczech bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej WHEN Schufa)?

Napisany przez manuelaa
Cześć wszystkim,
Wiem, że ten temat był już wielokrotnie omawiany tutaj.
Mam jednak problem. Potrzebuję pożyczki w wysokości 1700 euro, aby pozbyć się długów.
Niestety mam negatywną historię w bazie Schufa. Czy ktoś zna bank w Niemczech, który udziela kredytów bez sprawdzania Schufy, albo prywatnych inwestorów?
Jestem wdzięczna za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam
Manuela

Re: kredyt lub bank w Niemczech bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej WHEN Schufa)?

Napisany przez Daukind
Jeśli zarabiasz powyżej kwoty wolnej od zajęcia komorniczego, być może możliwy będzie tzw. kredyt szwajcarski. W takim przypadku jednak kwota udzielanego kredytu wynosi albo 3000, albo 5000 euro.

Napisany przez Gell

Jeśli zarabiasz powyżej kwoty wolnej od zajęcia, możliwe jest skorzystanie z tzw. kredytu szwajcarskiego. Ale w takim przypadku dostępne są tylko kwoty 3000 lub 5000 euro.

Szczegóły tutaj:

Prawie jedynym rzetelnym dostawcą kredytów bez sprawdzania w bazie danych BIK jest Sigma Bank Kredytowa z Liechtensteinu:
SIGMA Kreditbank AG : kredyt gotówkowy, kredyt małych kwot, małe pożyczki
Tutaj nie ma żadnych opłat wstępnych ani narzucania umów ubezpieczeniowych. Wnioskowanie jest całkowicie darmowe.
Dostępne kwoty to 3500 lub 5000 euro (w zależności od własnych dochodów).
Więcej pieniędzy nie jest możliwe!
Większość innych (rzetelnych) dostawców kieruje tam wnioski kredytowe.

Niemniej jednak, tam również nie dostaną kredytu:
Osoby prowadzące działalność gospodarczą, samozatrudnieni, bezrobotni, otrzymujący zasiłek Hartz4 oraz emeryci.

Warunki:
- Wiek wnioskodawcy musi wynosić co najmniej 18 lat, a maksymalny wiek to 59 lat.
- Wnioskodawca (pracownik) musi być zatrudniony na czas nieokreślony i niezwolniony, a jako nowy klient musi koniecznie pracować 12 miesięcy (w przypadku wariantu 5000 euro 36 miesięcy) u swojego obecnego pracodawcy.
- Wypłata wynagrodzenia musi być dokonywana na konto bieżące wnioskodawcy.
- Wnioskodawca musi być obywatelem niemieckim.
- Możliwe jest uzyskanie kredytu jedynie, jeśli kwota netto podlegająca egzekucji spełnia następujące warunki (dla 3500, dla 5000):
-osoba samotna:
1.130,00 euro, 1.600,00 euro
-jedna osoba uprawniona do alimentów:
1.560,00 euro, 1.900,00 euro
-dwie osoby uprawnione do alimentów:
1.830,00 euro, 2.250,00 euro
-trzy osoby uprawnione do alimentów:
2.130,00 euro, 2.550,00 euro
-cztery osoby uprawnione do alimentów:
2.500,00 euro, 3.200,00 euro
-5 lub więcej osób uprawnionych do alimentów:
niemożliwe, niemożliwe

Tutaj też nie ma nic za darmo: Roczna stopa procentowa wynosi od 11 do 12%.

Jeśli ktoś nie spełnia tych warunków, nie dostanie tam kredytu.
Zresztą, bank Sigma również wymaga oryginalnych dokumentów.

Zrozumiano

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Cześć wszystkim,
Wiem, że ten temat był już wielokrotnie omawiany tutaj.
Jednak mam problem. Potrzebuję kredytu w wysokości 1700 €, aby się wyzerować.

Ale wtedy nie jesteś bez długu, masz kredyt do spłacenia...
Powinno dać się negocjować raty spłaty z wierzycielem.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak, tylko oryginalne zaświadczenia o wypłacie wynagrodzenia i wyciągi bankowe. Kopie niestety tutaj się nie liczą.

Napisany przez effzeh
Uwaga!
W przypadku takich rzeczy jak kredyty bez sprawdzania w BIK, zazwyczaj oprocentowanie jest bardzo wysokie!!!

Oczywiście, oprocentowanie w Sigmabank jest wysokie. Ale dla niektórych ludzi to ważna deską ratunku.

Napisany przez NilsS
Mogę nadal polecić auxmoney.

Ale uwaga, za Smava i Auxmoney stoją banki, albo bank. SWK Bank to przykład. I może ona odrzucić pełny projekt bez problemu. Ponieważ tu dawcą pieniędzy jest bank, a nie wielu zainteresowanych.

Napisany przez speaker2013
Dzień dobry,

nie bez powodu kredytobiorcy są sprawdzani przez Schufa. Według poradnika (źródło: https://www.vergleichs-analyse.de/ratenkredit-abgelehnt/) istnieje wiele powodów odrzucenia wniosku. Oczywiście rolę odgrywają powody ekonomiczne. Jednak banki mają również odpowiedzialność wobec klientów. Jeśli istnieje wiele kredytów, istnieje prawdopodobieństwo, że nie zostaną one spłacone. Istnieje wiele kredytów bez sprawdzania w Schufa, ale koszty nie są adekwatne do korzyści dla konsumenta.

Tyle ofert bez sprawdzania w bazie dłużników, jakie podaje speaker2013, mi nie są znane. Jedynie bank z Liechtensteinem oferuje do kwoty 5 000 EUR.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata