Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: DKB zwrot opłat za wypłaty zagraniczne.

Napisany przez tuulos
Bank DKB zwraca opłaty związane z wypłatą gotówki za granicą kartą VISA. Moje pytanie brzmi, czy istnieje jakieś ograniczenie, czy naprawdę można wypłacać tyle razy, ile się chce, i zawsze odzyskać opłaty?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sprawdź po prostu w sekcji FAQ na stronie DKB.
Reklamacja transakcji kartą - Deutsche Kreditbank AG

Napisany przez 2Escorpio

DKB Bank rzeczywiście zwraca opłaty, które należy uiścić, gdy pobiera się pieniądze za granicą za pomocą karty VISA. Moje pytanie brzmi, czy istnieje jakieś ograniczenie, czy faktycznie można pobierać pieniądze tak często, jak się chce, i zawsze otrzymywać zwrot opłat?

DKB nie nalicza żadnych opłat za wypłacanie gotówki.

W niektórych bankomatach (szczególnie w USA) bank pobiera dodatkowo opłaty za wypłatę gotówki od klienta. DKB dobrowolnie lub z wyrozumiałości pokrywa te opłaty.

Oznacza to, że nie ma określonego czasu, jak długo DKB będzie zwracać te opłaty z wyrozumiałości i nie jest to obowiązkowe dla banku.

Napisany przez tuulos

DKB pobiera opłaty jedynie za wypłacenie gotówki.

W przypadku niektórych bankomatów (szczególnie w USA) bank ten dodatkowo pobiera opłatę za wypłatę gotówki od klienta. DKB dobrowolnie lub z dobrocią serca pokrywa te opłaty.

Oznacza to, że nie ma nigdzie uregulowane, jak długo DKB będzie zwracać te opłaty z dobroci serca, i nie jest to obowiązkowe dla banku.

Dokładnie, ponieważ działa to na zasadzie dobrowolności, interesowało mnie, czy ktoś zna jakieś ograniczenie. Do tej pory również nigdzie nie przeczytałem niczego negatywnego.

Regularnie korzystam z mojej karty Visa za granicą każdego miesiąca, a następnie co 3 miesiące przesyłam podsumowanie kosztów. Zawsze było to zwracane. Mam nadzieję, że bank będzie w dalszym ciągu tego przestrzegać :-)

Napisany przez grimmlin
Byliśmy w tym roku w podróży dookoła świata. Zawsze otrzymywaliśmy zwrot opłat za każdy kraj od Comdirect. W sumie wypłaciliśmy około 5000€ za granicą. Wszystko przebiegło bez problemów.

Pozdrowienia

grimmlin

Napisany przez NilsS
W DKB zawsze mi to zwrócono!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata