Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Termin zwrotu opłaty za obróbkę niejasny.

Napisany przez mariuswalder
Dobry wieczór, niestety dowiedziałem się o możliwości zwrotu opłat manipulacyjnych za kredyt zdecydowanie za późno.
Okazało się, że było to możliwe już od października tego roku, ale ma się zakończyć już 31.12. Czy istnieje ewentualnie możliwość przedłużenia?
Czy ten okres czasu nie jest zbyt krótki? Zbyt wielu ludzi nie ma już szansy na zgłoszenie roszczenia.
Miałem kilka kredytów od 2005 roku, które były spłacane lub przerzucane na inne kredyty. Niestety nie mam już dokumentów dotyczących spłaconych kredytów, ponieważ zostały zbyt pochopnie wyrzucone. Czy istnieje jeszcze jakieś rozwiązanie, czy po prostu mam pecha?
Czy można dodatkowo (płatnie) zażądać kopii dokumentów dotyczących spłaconych i przerzuconych kredytów? Czy bank ma prawo odmówić tego żądania? Pewnie może domyślać się, dlaczego ktoś chciałby te dokumenty otrzymać.
Cieszyłbym się z kilku odpowiedzi, dziękuję

Napisany przez 6Bankkaufmann
Proszę koniecznie przeczytać już istniejące posty na ten temat tutaj, na forum.
Znajdziesz tam wiele odpowiedzi na Twoje pytania.

Napisany przez fogfog
Wszelkie roszczenia dotyczące kredytów sprzed 01.01.2012 roku ulegają przedawnieniu dnia 31.12.14. Jeśli nie skorzystałeś z usług ombudsmana lub prawnika, którzy wstrzymaliby przedawnienie, to jest już raczej za późno, aby teraz żądać duże ilości dokumentów. Radziłbym zebrać wszystkie dostępne informacje, numer konta, kwoty, daty itp. i wysłać je w jednym liście do ombudsmana banku. W swoim piśmie domagaj się zwrotu nieuzasadnionych opłat bankowych i wyjaśnij, że je żądasz. Na stronie Finanztest znajdziesz wiele informacji na ten temat. Wyślij swoje pismo drogą faksu, e-maila i ewentualnie listem poleconym - może uda Ci się jeszcze coś osiągnąć. W ten sposób wstrzymasz przedawnienie dla wymienionych spraw. Jednak szanse są raczej nikłe, ponieważ nie jest jasne, czy coś jest znane i udokumentowane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata