Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: G-FIBU Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością do spraw księgowości finansowej z siedzibą w Siegbru.

Napisany przez boulala
Cześć Ekspertom,

mam pytanie dotyczące wyżej wymienionej firmy. Mój Dom stoi przed licytacją komorniczą (jestem w prywatnej upadłości) i dostałem pismo od firmy G-FIBU. Firma ta proponuje ratowanie mojego domu przed licytacją.

Podali następujące metody:
-Zmiana całkowitego zadłużenia
-Przejście obiektu na Twoje zlecenie (model Leasingu)
-Przejęcie połowy udziału na drodze powierniczej w przypadku licytacji podzielnej

Nie żądają żadnych zaliczek ani prowizji z góry, tylko w razie pomyślnego zakończenia, kwotę w wysokości 3,48%, która zostanie zabezpieczona w ramach refinansowania kredytu.

Ponadto, piszą, że będzie to wymiana wierzycieli. Zostanie wprowadzone prawo powrotu wstecznego.

Moje pytanie brzmi - czy ktoś zna tę firmę? Jeśli tak, jakie są doświadczenia? Muszę szczerze przyznać, że wygląd samego pisma wydaje mi się mało profesjonalny, a także zawiera kilka błędów ortograficznych. Ale być może ktoś z Was ma zdanie na temat G-FIBU.

Drugie pytanie brzmi, czy ktoś może z Was zna rzetelną firmę oferującą Sprzedaż i dzierżawę zwrotną dla osób prywatnych? Lub inne możliwości, aby cało przetrwać licytację komorniczą?

Pozdrowienia
boulala

Re: G-FIBU Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością do spraw księgowości finansowej z siedzibą w Siegbru.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Musiałbym sobie pomyśleć swoje, gdyby w liście wystąpiły błędy ortograficzne różnego rodzaju. W przeciwnym razie ratunek może przyjść od ZV w określonych sytuacjach.

Napisany przez Graf_Kalekin
Naprawdę, błędy ortograficzne w liście motywacyjnym nie świadczą o wysokiej profesjonalności. Jeśli pytają Państwo tutaj o firmę, oznacza to prawdopodobnie, że nie mogli znaleźć Państwo innych informacji (na szybko). Trzymajcie się z daleka! Niestety, często próbuje się zawierać interesy z osobami zdesperowanymi.

Napisany przez 6Bankkaufmann
To również dotyczy tzw. fałszywych e-maili. Jeśli nadawca nie podaje swoich pełnych danych kontaktowych, a jedynie podpisuje się na przykład jako pan Smith, należy zachować najwyższą ostrożność.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata