Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: zwiększyć miesięczny dochód poprzez inwestycje kapitałowe

Napisany przez Goldmarie
Dobry wieczór,
moja sytuacja wygląda następująco:
Obecnie mam około 100 000€ na koncie oszczędnościowym, które muszę jakoś zainwestować, aby zwiększyć moje niskie miesięczne dochody dzięki zyskom.
Moim głównym celem jest zachowanie kapitału (100 000€).
Oczywiście pierwsze, co przychodzi mi do głowy, to zakup i wynajem nieruchomości. Jednak obecnie ceny nieruchomości są mocno zawyżone z powodu zauważalnej ucieczki pieniędzy do aktywów rzeczowych.

Nie mam zbyt dużo wiedzy na temat funduszy czy innych form inwestycji, ważna jest dla mnie bezpieczeństwo.

PYTANIE: Jak zainwestowałby Pan tę sumę, aby uzyskać miesięczny zysk w wysokości około 300€?

Napisany przez Ravemaster84
Tylko, nic nie da się zrobić.

Zwykłe inwestycje takie jak lokaty terminowe/konta oszczędnościowe prawdopodobnie (bez szczegółowych badań) nie przynoszą więcej niż 2,50% zysku. Oczywiście przed opodatkowaniem.

Proszę pamiętać:
- Nieruchomości nie są bezpieczną inwestycją, tak samo jak fundusze (bardzo ogólny termin), istnieje tu ryzyko straty
- wyższe bezpieczeństwo = niższe zyski / niższe bezpieczeństwo = wyższe zyski
- nawet jeśli znajdziesz inwestycję z pożądanym zwrotem, wartość substancji i tak spada wraz z konsumpcją dochodów z powodu inflacji.

PS: Odpowiedzi są oczywiście ważne tylko wtedy, gdy pytanie było poważne, a nie gdy jakiś troll próbuje zbanować użytkowników podając bezcelowe pytanie, aby potem zaprezentować święty Graal. :/

Napisany przez Goldwater
Ok. Obecnie niemożliwe jest uzyskanie około 4% dochodu przy minimalnym ryzyku. Poprzez szukanie lepszych ofert lokat możesz może uzyskać około 1,5%, co po opodatkowaniu stanowiłoby nieco poniżej 100€ miesięcznie. Aby móc oczekiwać pożądanego dochodu, prawie połowę kwoty 100.000€ musiałbyś zainwestować w dobrze zdywersyfikowany fundusz akcyjny, ale wiązałoby się to oczywiście z ryzykiem utraty dużej części pieniędzy.

W końcu wszystko zależy od horyzontu inwestycyjnego. Jeśli te 100.000€ mają być naprawdę lokowane na stałe, czyli na 20-40 lat, to co roku zainwestowałbym 10.000€ w portfel akcji światowych, aby stopniowo poprawić stopę zwrotu.

Napisany przez Goldmarie
Dziękuję za odpowiedzi.
Moje pytanie jest absolutnie poważne, związane z moją sytuacją finansową, ponieważ mam niskie miesięczne dochody netto, z których nie mogę przeżyć, ale mam trochę oszczędności na koncie.

Myślę, że posłucham, co doradcy mojego banku proponują. Tylko oni muszą sprzedawać swoje własne produkty, więc nie są neutralni.

Być może dobry doradca podatkowy ma dla mnie wskazówkę.

Dziękuję wszystkim i wszyscy dobrze wejdźcie w Nowy Rok!

Napisany przez Goldwater
Cześć Goldmarie,

Zdanie opinii przez bankiera lub doradcę podatkowego na pewno jest dobrym pomysłem.

Ale nie pozwól się od razu przekonać do zawarcia umowy, tylko weź wszystko najpierw do domu, dokładnie przeczytaj i zdobądź neutralne opinie, na przykład tutaj na forum.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku,
Goldwater =).

Napisany przez Alexis
Miesięczny zwrot w wysokości 300 € przy inwestycji 100 000 €
Powinieneś zainwestować w coś lepszego, istnieją dobre inwestycje w aktywa rzeczowe, które przynoszą zwrot od 7 do 9%.
To przyniesie Ci ponad dwukrotnie więcej. Mam takie produkty inwestycyjne, więc daj znać.

Napisany przez Daukind

Miesięczny zysk w wysokości 300 € przy inwestycji w wysokości 100 000 €
Powinno być więcej, istnieją dobre inwestycje w aktywa materialne, które przynoszą zysk w wysokości 7-9%.
To da Ci ponad dwukrotność. Mam takie produkty inwestycyjne, więc się skontaktuj.

Udzielasz gwarancji na zysk?

Napisany przez Alexis
Cześć Daukind!
U mnie jest napisane doświadczony użytkownik! Zakładam, że odnosi się to do forum.

Te firmy działają na rynku od wielu lat i tworzą wartość. Z pewnością bardziej pewne niż wiele innych produktów, na przykład zakłady na cokolwiek. Ale mimo wszystko: nikt nie może niczego zagwarantować.

Napisany przez MTN
W przypadku rocznej wypłaty mogę udzielić informacji, jednak nie jest to możliwe co miesiąc.

Napisany przez SchallaGold
Kupuj złoto tylko od największego niemieckiego sprzedawcy małych sztabek.

Handlowe dochody do 10,80% w pierwszym roku. W drugim roku 7,2-7,8%
Gwarantowana cena odkupu.
Przy 100 000 € 7,2% = 7200€ = 600 € miesięcznie.

berater-service@gmx.de

Napisany przez brainy
"Ale panie Friedhelmie Schalla, w Wolfgruben 46, 35232 Silberg, nie wiem, dlaczego to tu piszesz.

Chciałbym nie zdradzać tego nikomu i po prostu wziąć tani [url]kredyt[/url] (na pewno znacznie poniżej 7,2%) i osiągnąć ogromny sukces finansowy.

Ale jeśli wszyscy to wiedzą, na pewno się to nie uda, prawda?

Moje porady pozostaną tajemnicą, i do tej pory dobrze mi to służyło!"

Napisany przez SchallaGold
To nie jest tajemnica, złoto, srebro, diamenty były dobrą lokatą kapitału już 4000 lat temu. Zakup 18% poniżej ustalonej ceny w Londynie - to jest coś. Okresy inwestycji od jednego do pięciu lat. Kupno złota fizycznego możliwe od 10000 €. Zwolnione z podatku! Friedhelm Schalla 06461/924162 w Wolfgruben

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata