Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: doradca podatkowy dla młodych przedsiębiorców.

Napisany przez jungunternehmer
Teraz jestem moim własnym szefem. Mój pomysł na biznes działa. Niemniej jednak nie wszystkie plany dotyczące mojej własnej firmy są jeszcze ukończone. Jak znaleźć świetnego doradcę podatkowego? Jakiego doradcę podatkowego wybrać zgodnie z jakimi kryteriami? Przeprowadziłem się niedawno do nowej okolicy i muszę znaleźć jednego na chybił trafił.. Młody przedsiębiorca

Napisany przez ramonciko
Cześć, Młody Przedsiębiorco, szczególnie na początku zakładania działalności, doradca podatkowy jest dla Ciebie ważną osobą. Gdy szukasz doradcy podatkowego, powinieneś mu ufać. Powinien on okazać zainteresowanie Twoimi planami i sprawami biznesowymi. Koszty zatrudnienia bardzo dobrego doradcy podatkowego na pewno się opłacą. Dlatego koszty doradcy podatkowego należy koniecznie uwzględnić! Pozdrowienia, ramonciko

Cześć ramonciko, dziękuję za informacje. doradca podatkowy zawsze jest na bieżąco, jeśli chodzi o nowe przepisy podatkowe. Dlatego po Świętach skorzystam z usług doradcy podatkowego. Szczególnie zależy mi na znalezieniu naprawdę dobrego doradcy. Pozdrowienia Młody przedsiębiorca

Napisany przez wolfgang
Cześć młody przedsiębiorco, Wysokość opłaty za doradcę podatkowego zależy od twoich dochodów rocznych. Dodatkowe koszty mogą się pojawić, jeśli zlecasz mu inne zadania. Na przykład może obliczyć i wydrukować miesięczne wynagrodzenia dla twoich pracowników. Może przeprowadzić badanie, czy dla ciebie opłaca się założyć spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością. Ponadto doradca podatkowy może wypełniać wnioski, które są potrzebne dla twojego biznesu, itp. Dobry doradca podatkowy jest bezcenny! W zeszłym roku zapłaciłem około 900 euro (zarówno prywatnie, jak i służbowo). Osoby prywatne płacą średnio od 150 do 350 euro. Pozdrowienia Wolfgang

Cześć Wolfgang, dzięki za te wskazówki. Teraz jestem na bieżąco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata