Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: SCHUFA. kredyt ramowy

Napisany przez habichvergessen
Cześć wszystkim,

jak wiadomo, okres przechowywania informacji o kredytach ratalnych w Schufie wynosi 3 lata od spłaty.

Czy ramowy kredyt, który nie został wykorzystany, zostanie natychmiast usunięty po wypowiedzeniu umowy?
(analogicznie do konta osobistego lub karty kredytowej)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli całkowicie spłacisz kredyt ramowy i poinformujesz bank, aby natychmiast zgłosił to do Schufy w celu usunięcia, to może zadziałać.
Jeśli spłacisz kredyt ramowy i nie wypowiesz umowy, zawsze możesz przywrócić ramę kredytową.
Dlatego konieczne jest wyrażenie pisemnej rezygnacji z kredytu ramowego wobec banku.

Napisany przez habichvergessen
Dziękuję za odpowiedź.

Niewykorzystany limit: 2,500 €.

Nie potrzebuję linii kredytowej (która została najwyraźniej ustawiona automatycznie przez DELL dwa lata temu podczas zakupu laptopa).

Według mojego dostępu online do Schufy (ustanowionego miesiąc temu) mój ogólny wynik wynosi obecnie 98,68.

Myślałem, że może być możliwe jego poprawienie o kilka dziesiątych do kolejnego kwartału.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czemu Dell miałby udzielić kredytu ramowego bez Państwa wiedzy?Brzmi to podejrzanie.Po prostu usuńcie i również napiszcie do Della, żeby to zostało usunięte z Schufy.

Napisany przez 2Escorpio
Przy wyniku 98,68 nie zamknęłabym ramy kredytowej z powodu tego wyniku.

Za kilka miesięcy automatycznie wzrośnie do ponad 99%. Wtedy wypowiedzenie już nie będzie miało większego znaczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata