Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie od kradzieży za granicą?

Napisany przez omega87
Cześć,

moja kuzynka wybiera się na zagraniczny semestr letni w Hiszpanii, dokładniej w Barcelonie. Słyszy się wiele horror stories o tej miejscowości, zwłaszcza dotyczących oszustów i złodziei kieszonkowych.

Oczywiście, najlepszą ochroną jest samodzielna ostrożność, ale zawsze może się coś wydarzyć.

Czy istnieje sposób lub ubezpieczenie, które pokryje szkody związane z kradzieżą za granicą? Nie mówię tutaj o własnej straty, ale o faktycznej kradzieży, którą zgłasza się na policję.

Dzięki!

Napisany przez Hanomag

Oszustom i kieszonkowcom.

Znam opcję poprzez moje ubezpieczenie mienia domowego, ale z mojej wiedzy dotyczy to tylko oszustw przy drzwiach wejściowych i tylko przy jednoczesnym wyborze pakietu Optimal.

Być może inne firmy ubezpieczeniowe mają to w ofercie?

Napisany przez Matthew Pryor
Czy istnieje sposób lub ubezpieczenie, które pokryje szkody w przypadku kradzieży za granicą lub częściowo je pokryje?

Ogólnie tak, jednak oferta jest ograniczona pod względem dostawców i zazwyczaj zawiera sublimit oraz/franczyzę.

Napisany przez patrice999

Czy istnieje możliwość lub ubezpieczenie, które pokryje szkodę w przypadku kradzieży za granicą lub częściowo ją pokryje? Tutaj nie chodzi o własną stratę, ale o faktyczną kradzież, którą zgłasza się na policję.

Dziękuję!

Twoja kuzynka powinna po prostu zapytać w swoim ubezpieczeniu na rzeczy osobiste, czy w ramach ubezpieczenia na zewnątrz mogą ubezpieczyć okres jednego semestru. Zazwyczaj część mienia (ok. 10-20%) jest ubezpieczona na pewien czas za granicą. Aktualnie, pobyty zagraniczne trwające od 6 do 12 miesięcy zazwyczaj nie stanowią już problemu.

Znam jeszcze jedną firmę na rynku, która dodatkowo ubezpiecza prostą kradzież !!!! (czyli nie kradzież z mieszkania itp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata