Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy obciążenie karty kredytowej poprzez wstępne autoryzowanie z kodem weryfikacji karty WHEN CCV) można zakwestionować/anulować?

Napisany przez pstein
Przy zameldowaniu w zagranicznym hotelu (europejskim) zostałem poproszony o podanie Pre-Authorization karty kredytowej. Oznacza to, że moje informacje dotyczące karty kredytowej (z niemieckiego banku) wraz z kodem CCV zostały wcześniej pobrane dla bezpieczeństwa.

Przy wymeldowaniu dwa tygodnie później opłaciłem rzeczywisty rachunek hotelowy za pomocą mojej karty kredytowej. Recepcja hotelu powiedziała, że w przeciwnym razie wszystko jest w porządku.

Teraz kilka tygodni później zostało mi powiedziane, że w minibarze brakowało kilku napojów i zostaną mi one obciążone (poprzez moją wcześniejszą Pre-Authorization karty kredytowej).

Hmm, to dość mocne. Czy mogę temu zapobiec? Czy mogę zablokować/anulować obciążenie karty kredytowej? Kto ponosi ciężar dowodu? Czy Pre-Authorization z podpisem jest inna niż Pre-Authorization tylko z numerem CCV? Jak długo Pre-Authorization jest maksymalnie ważna?

Peter

Re: Czy obciążenie karty kredytowej poprzez wstępne autoryzowanie z kodem weryfikacji karty WHEN CCV) można zakwestionować/anulować?

Napisany przez Suxxess
Zadzwoń do swojego dostawcy karty kredytowej i zapytaj, czy mogą odmówić obciążenia, jeśli się pojawi.

Złóż skargę na piśmie (np. faksem) do hotelu i poproś o nieobciążanie karty kredytowej oraz usunięcie danych karty kredytowej. Dołącz krótkie oświadczenie i poproś o wyjaśniającą rozmowę.

Napisany przez 2Escorpio
7,10, maks. 28 dni jest ważne.

W tym przypadku nie ma to jednak znaczenia... To wstępne autoryzowanie służy jedynie zapewnieniu bezpieczeństwa hotelu, ale nie oznacza, że obciążenie może nastąpić tylko w tym czasie.

Odpłatność dodatkowa jest całkowicie normalna w hotelach i wypożyczalniach samochodów i odbywa się codziennie. Ogólnie można cofnąć każde obciążenie za wyjątkiem płatności online z hasłem (Visa verified, mastercard securecode itp.).

Aby dokonać zwrotu, bank zapyta o powód, w większości przypadków będzie to nieautoryzowana płatność. Jednak jeśli faktycznie skonsumowałeś napoje z minibaru, autoryzujesz tę płatność poprzez akceptację warunków hotelu.

W tym przypadku cofnięcie może zostać uznane za oszustwo i wiązać się z poważnymi konsekwencjami. Zwrot nie zwalnia cię również z obowiązku zapłaty... Na koniec koszty mogą być znacznie wyższe... Koszty związane z późnymi płatnościami, koszty zwrotu itp.

Oświadczenie, że wszystko jest w porządku, również nie zwalnia cię z obowiązku zapłaty... Pracownicy recepcji nie są wróżkami, więc nie wiedzą, co robiłeś z minibarem.

I tak, rozumiem twój niepokój... Kiedyś także odebrali mi dodatkowo z firmowej karty kredytowej... Whiskey Cola.... To niezbyt przyjazne dla urzędu skarbowego. Ale ostatecznie to nie wina hotelu, że używamy karty kredytowej firmy jako zabezpieczenia dla prywatnych wydatków... albo że konsumujemy prywatne wydatki, gdzie jest złożona firma-karta kredytowa.

Pozdrawiam

Napisany przez Suxxess
W Postbanku możesz uregulować kartę kredytową poprzez przelew. Tylko mała wskazówka, jeśli to się jeszcze kiedyś zdarzy. Albo wypłać dodatkowe wydatki na żywność, odlicz Whisky-Colę i gotowe.

Napisany przez 2Escorpio

W Postbanku możesz uregulować kartę kredytową przelewem. Tylko wskazówka, jeśli miałoby to jeszcze raz się zdarzyć. Albo wypłaty za koszty utrzymania, odliczysz Whisky-Colę i już.

Jak ureguluję, to nie ma większego znaczenia... Przelew na kartę kredytową, przelew na konto, gotówka... raczej obojętne.

Ale fakt jest taki, że są dwie transakcje płatnicze, które trzeba przetworzyć i zaksięgować w księgowości... Firmy tego nie lubią.

Napisany przez Suxxess
Oczywiście, ja również pracuję w dziale księgowości i zgadzam się z tobą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata