Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt na starą posiadłość + działkę

Napisany przez hebert
Cześć, czy orzeczenia sędziów dotyczące opłat manipulacyjnych obowiązują we wszystkich umowach kredytowych? Bankowiec próbował wmówić mi, że jeszcze nie obowiązują w przypadku kredytu hipotecznego. Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Dotyczy to również kredytów zabezpieczonych hipoteką lub zapisanymi w księdze wieczystej.

Jednak umowa musi być zawarta przed rokiem 2012, ponieważ wszystkie sprzed i włącznie z rokiem 2011 przedawniają się 1 stycznia 2015.

Napisany przez hebert
Dziękuję, ale Bankers pisze:
...chcielibyśmy podkreślić, że w swoich najnowszych wyrokach na temat opłat manipulacyjnych Federalny Trybunał Sprawiedliwości ograniczył się wyłącznie do kredytów ratalnych na cele konsumenckie dla konsumentów.

...naszym zdaniem wyroki Federalnego Trybunału Sprawiedliwości nie mają zastosowania do kredytów hipotecznych...

No cóż, a potem kilka zdań dla sumienia, które wydają się być daremne:
...w przeciwieństwie do tego, przed zawarciem umowy z Panem dyskutowaliśmy warunki...

Z poważaniem

Napisany przez hebert
Gdzie napisane jest przeciwieństwo wspomnianego twierdzenia banku?

Napisany przez hebert
Proszę o pomoc dotyczącą mojego tematu

Napisany przez Daukind
Czy umowa została zawarta po 2011 roku? W przeciwnym razie jest to całkowicie obojętne, ponieważ przedawniła się. Korespondencja z bankiem nie przerwała przedawnienia.

Napisany przez hebert
Co oznacza rok 2011? Jeszcze o tym nie słyszałem. Umowa zawarta została w 2006 roku, a korespondencja dotycząca zwrotu środków z bankiem miała miejsce w grudniu 2014 roku. Przedawnienie, zgodnie z informacjami medialnymi, nastąpiło dopiero 31 grudnia 2014 roku. Czyż nie?

Pozdrawiam

Napisany przez Daukind
Tak, przedawnienie nastąpiło 31.12.2014 r. Z tego powodu roszczenia nie mogą być już egzekwowane sądownie.

Napisany przez hebert
- Czy roszczenie zostało zgłoszone w grudniu 2014 r.? Nie wspomniałem o tym.
- A co teraz z pożyczką na Dom i działkę?
- Gdzie to jest napisane, że dotyczą lub nie dotyczą?

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata