Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zatrzymać wpłaty do umowy oszczędnościowej budowlanej.

Napisany przez matti85
Cześć wszystkim, w zeszłym roku latem podpisałem u BHW umowę o oszczędzaniu na BSV powyżej 50 000 €, aby zagwarantować sobie korzystne warunki odsetek bez posiadania nieruchomości. Minimalna kwota oszczędności wynosi 40%. W grudniu osiągnięto tę kwotę po potrąceniu opłat za zakład i prowadzenie konta, obecnie na koncie jest nieco ponad 20 000 €. Zapomniałem zatrzymać wpłaty, bo obecnie nie mam zamiaru kontynuować oszczędzania. Czy mogę po prostu cofnąć obciążenie bez żadnych konsekwencji? Obecnie nie chcę go rozbudowywać. Dopiero gdy stopy procentowe wzrosną, kwotę rozszerzę bezpośrednio do 200 000 €. Wszystko to jest uzgodnione z doradcą. Właśnie wysłałem formularz wstrzymujący wpłaty do BHW. Chcę jednak cofnąć pieniądze za styczeń i wykorzystać je na inne cele. Nie chcę po raz kolejny dzwonić do doradcy.

Napisany przez NaTwoim13
Możesz to odzyskać, ale mogą obowiązywać drobne opłaty.

Nie rozumiem dlaczego chcą teraz już rozszerzać, jeśli stopy procentowe wzrosną. Nie rozumiem dlaczego jest to 40% stopa oszczędnościowa, a także dlaczego jest to tarif BHW!

Napisany przez obelix

Dlaczego chcą teraz rozszerzyć tę umowę, jeśli stopy procentowe wzrosną, nie rozumiem...!

chce zwiększyć umowę dopiero gdy stopy procentowe wzrosną. Nie teraz, tak to odczytuję. Reszta zależy od niego.

Czy BHW później zezwoli na zwiększenie czy np. ten plan został już czasowo zamknięty, to jest otwarte do dyskusji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata