Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wzięcie kredytu pomimo negatywnej historii kredytowej!

Napisany przez Fortunajung
Cześć droga społeczności,

mam pewną sprawę, mam nadzieję, że tutaj otrzymam jakąś pomoc.

Chciałbym wziąć kredyt, podczas dzisiejszej rozmowy z bankiem zostało mi ujawnione, że mam wpis na kwotę XXX EUR. Bank nie może mi udzielić kredytu ani nie zagwarantować.

Mam otwarte zadłużenia w wysokości 2.500-3.000 EUR. Rzeczywiście zaniedbałem wiele spraw i nie kontaktowałem się również z różnymi ludźmi! Czy istnieje jakiś sposób?

Chciałbym wziąć kredyt, spłacać go miesięcznie, a następnie spłacić w całości wierzycieli lub długi za pomocą tych pieniędzy.

Obecnie jestem na praktyce zawodowej.

Pozdrowienia

B.

Napisany przez 2Escorpio
W trakcie nauki? Czyli mówimy tutaj o dochodzie poniżej 1 000 euro?

Nie widzę tutaj szans, przepraszam...

Napisany przez Fortunajung

Czy mówimy o zarobkach poniżej 1.000 euro podczas szkolenia?

W takim przypadku nie widzę szans, przepraszam...

Dokładnie... Musi być jakiś sposób...

Napisany przez 2Escorpio

Tak... Musi być jakiś wyjście...

Na pewno znajdzie się wyjście... Na przykład negocjacje z wierzycielami, negocjowanie rat, zatrzymanie odsetek, negocjowanie niższej sumy (nie będzie jednak zbyt wiele możliwości negocjacji przy płaceniu w ratach) itp.

Ale kredyt nie będzie rozwiązaniem... Chyba że ktoś go weźmie za ciebie.

Prognoza jest ustalana na kwotę nieco ponad 1000 euro dochodu miesięcznie... Poniżej tej kwoty bank nie ma absolutnie żadnego zabezpieczenia... Chyba że masz nieruchomości i inne podobne majątki.

Napisany przez Tanzkanone

Na pewno istnieje wyjście z tej sytuacji.. na przykład negocjacje z wierzycielami, negocjacje rat, zatrzymanie odsetek, negocjowanie obniżki sumy (nie będzie można zbyt wiele obniżyć w przypadku spłaty ratami) itp.

Ale kredyt nie będzie rozwiązaniem... Chyba że ktoś go za ciebie odbierze.

Granica zajęcia wynosi nieco ponad 1000 euro dochodu miesięcznie... poniżej tej kwoty bank nie ma absolutnie żadnych zabezpieczeń... Chyba że posiadasz nieruchomości lub coś podobnego.

Muszę całkowicie zgodzić się z Escorpio. Radziłbym sobie odpuścić dalsze wnioskowanie o kredyt. Możesz w ten sposób jedynie zdobyć zbędne wpisy w rejestrze dłużników.

Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, jest porozmawiać z wierzycielami. Opowiedz im o swojej sytuacji i pokaż, że jesteś zainteresowany znalezieniem rozwiązania. Większość wierzycieli wtedy podchodzi do Ciebie z pomocą.

Napisany przez Kass Finanz
kredyt przy umowie o pracę na czas określony, w tym również umowy o praktykę, jest trudny, a przy negatywnej historii w BIK niemożliwy.

Istnieją kredyty bez BIK, ale wymagane jest minimalne dochodzenie w zależności od sytuacji rodzinnej. Poniżej €1.130,- nie ma tu nic do zrobienia.

Ewentualnie rodzice lub przyjaciele mogą pomóc rozwiązać problem z BIK.

W przeciwnym razie należy uzgodnić z wierzycielami plan spłaty i trzymać się uzgodnień.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata