Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto bez opłat za prowadzenie konta

Napisany przez AnjaStarnberg
Cześć wszystkim,

Chciałbym założyć drugie konto osobiste dla siebie. Aktualnie płacę dość wysokie opłaty za swoje konto bankowe, dlatego szukam takiego konta, które generuje niskie lub żadne koszty. Czy możecie mi coś polecić?
Dziękuję z góry.

Napisany przez patrice999
Cześć Anjo,

Mam swoje drugie konto osobiste w banku comdirect. Jest całkowicie darmowe i nie związane z żadnym miesięcznym dochodem. Karta debetowa jest również bezpłatna.

Jeśli chcę wpłacić pieniądze, mogę to zrobić w każdym bankomacie wpłatomacie Commerzbank, również bez opłat. To był dla mnie decydujący powód do wyboru comdirect.

Napisany przez AnjaStarnberg
Dzięki wielkie. Z pewnością sobie to przejrzę.

Napisany przez Kass Finanz
Istnieje wiele banków oferujących darmowe konta osobiste. Czasami otrzymuje się dodatkowo kartę kredytową Visa obok karty EC.
Jednak żaden bank nie rozdaje pieniędzy, dlatego zwróć uwagę na drobny druk, na przykład minimalne miesięczne wpłaty itp.

Napisany przez guest
Sparda Bank(en)
PSD Bank(en)
netbank
DKB Bank

obecnie nie pobierają opłat za prowadzenie konta. Moim zdaniem nie ma tutaj żadnych haczyków dotyczących opłat za prowadzenie konta. Oznacza to, że prowadzenie konta jest bezpłatne nawet bez comiesięcznej minimalnej wpłaty.

W przypadku innych banków często wymagane są minimalne wpłaty, które mogą być dodatkowo określone do wykonania w określony sposób (np. wpłata wynagrodzenia).

konto w pełni darmowe nigdy nie będzie istnieć! - Banki zawsze będą pobierać opłaty za określone usługi. Każdemu, kto szuka bezpłatnego konta osobistego, powinno to być jasne.

Część kont jest prowadzona wyłącznie online. Dlatego osoba potrzebująca porady powinna szukać banku z oddziałem w pobliżu.

Napisany przez 2Escorpio

Cześć Anja,

mam moje drugie konto osobiste w banku comdirect.
Jest całkowicie darmowe i nie jest związane z żadnym miesięcznym wpływem gotówki.
Karta debetowa także jest darmowa.

Jeśli chcę wpłacić pieniądze, mogę to zrobić w dowolnym bankomacie Commerzbanku, również bez opłat.
To był dla mnie decydujący powód, dla którego zdecydowałem się na comdirect.

Czyli w Comdirect nie musisz mieć regularnego wpływu gotówki?

Jak jest z limitem na karcie Visa? Czy tygodniowy limit zostanie zmniejszony, czy pozostanie na poziomie 1 000 euro?

Napisany przez patrice999

Czyli nie masz stałych przychodów na rachunku Comdirect?

Jak to wygląda w przypadku limitu karty Visa? Czy limit tygodniowy zostanie zmniejszony, czy pozostanie na poziomie 1.000 euro?

Cześć,

nie, konto w Comdirect nie jest dla mnie rachunkiem wynagrodzeń.
Utrzymuje na nim tylko nadwyżkę bez debetu.

Nie interesowała mnie karta Visa Comdirect i nie zamówiłem jej. W tej sprawie nie mogę nic powiedzieć.

Napisany przez lolania
Cześć,

czy mogę zapytać, jaki zawód wykonujesz?
Istnieje wiele banków specjalizujących się w określonych grupach zawodowych, oferujących bezpłatne konta dla tych grup. Na przykład Apobank oferuje takie rozwiązania dla pracowników służby zdrowia.
Warto się trochę rozejrzeć, istnieją również mniejsze banki prywatne, nie zawsze trzeba korzystać z tych dużych i znanych.

Osobiście uważam, że usługi w tych dużych bankach zazwyczaj pozostawiają wiele do życzenia.

Pozdrawiam

Napisany przez omega87
Mam drugie konto w ING Diba i po ukończeniu studiów zamierzam zamknąć swoje konto w Sparkassen. Nie widzę sensu płacenia opłat, skoro można to zrobić za darmo, a nawet z lepszymi korzyściami (m.in. brak opłat za korzystanie z karty kredytowej przy wypłatach z bankomatów innych banków).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata