Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam prywatnego inwestora do założenia własnej firmy.

Napisany przez Tischler100
Cześć wszystkim,

jestem nowy tutaj na forum i mam nadzieję na interesujące posty.

Teraz do mojego tematu:
Po ukończeniu szkoły mistrzowskiej chciałbym założyć własną działalność jako mistrz stolarstwa, ze szczególnym naciskiem na indywidualne meble oraz przeróbkę i budowę kamperów.

Znalazłem działkę w miejscowym obszarze przemysłowym, która bardzo dobrze pasuje do moich pomysłów.

Zgodnie z moim pomysłem chciałbym zbudować 4 przylegające do siebie hale, z których jedną chciałbym wykorzystywać samodzielnie, a pozostałe udostępniać do wynajmu.

Wielkości hal to 2x350m2 i 2x150m2

Na budowę hal i wszystko, co potrzebne do wyposażenia dobrze wyposażonego zakładu stolarskiego, potrzebuję kapitału w wysokości 2 200 000 €.

Czy istnieją adresy lub platformy, gdzie można znaleźć poważnych ludzi, którzy mogliby zrealizować mój sen?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i wpisy.

Napisany przez Harley
Przepraszam, ale to, o czym myślisz, nie istnieje.

Z kapitałem inwestycyjnym w wysokości 22 000 zamiast 2 200 000, na przykład wchodziłaby w rachubę

https://www.auxmoney.com/

Ale dlaczego nie rozważysz wynajęcia istniejącej stolarni z istniejącym parkiem maszynowym? Po kilku latach zawsze możesz jeszcze pomyśleć o budowie od podstaw.

https://www.nexxt-change.org/Startseite/

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przy odpowiednich zabezpieczeniach mogę również pośredniczyć w uzyskaniu 20 000 EUR lub 30 000 EUR od inwestora.
Możliwe jest również uzyskanie 20 000 EUR w ramach zakładania własnej działalności, o ile posiadasz przekonujący biznesplan.

Czy posiadasz biznesplan?

Napisany przez guest
Przy wartościowych zabezpieczeniach nawet 2,2 mln nie stanowi problemu ...

Z niczego - przepraszam jeśli to brzmi surowo - nikt nie położy tej kwoty na stół (zwłaszcza nie prywatni inwestorzy z Rosji, którzy początkowo chcą zobaczyć 5% tej sumy...).

Poprzez finansowanie społecznościowe - które zazwyczaj wspiera tylko nowe pomysły - taka kwota nie zostanie zrealizowana. Spółka inwestycyjna, która następnie dołącza się do Twojej firmy w wysokości xx%, nie będzie chciała zainwestować z niczego, a prawdopodobnie nie w tę stolarnię.

Rozpoczęcie od małych pomysłów i rozwijanie ich po zebraniu wystarczającej ilości środków, choć jest typowe dla Niemców, nie widzę żadnej innej drogi.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy jesteś pewien, że sprawa z prywatnymi inwestorami z Rosji i 5% się uda? Czy kiedykolwiek miałeś do czynienia z takim rozliczeniem?

Napisany przez guest
[cytat=gość">
(przede wszystkim nie prywatni inwestorzy z Rosji, którzy chcą zobaczyć początkowo 5% sumy...).
[/cytat]
Proszę czytać uważnie...

Nigdy jeszcze nikt nie był w stanie sfinansować tego, ponieważ jak wiadomo, jest to oszustwo...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata