Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: 30000 € na ponad 120 miesięcy

Napisany przez XYZ123
Dobry wieczór, potrzebuję kredytu w wysokości 30000 € jako pracownik, na ponad 120 miesięcy, obecnie mam również kredyt w wysokości prawie 9600 €, moje dochody to 1500 €; Aktualny wynik w Schufa to 95%. Gdzie mogę go dostać?

Dziękuję za pomoc

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nowy kredyt w wysokości 40 000 EUR kosztuje około 410 EUR, jeśli masz szczęście.
Jednakże wszystko zależy od tego, jak wyglądają Twoje wydatki na wynajem.
Może być bardzo trudne do spełnienia lub też może okazać się niemożliwe.
Po co potrzebujesz tych 30 000 EUR?

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
maksymalny okres kredytowania dla kredytu ratalnego wynosi prawdopodobnie 120 miesięcy.
Czy kwota 30 000 € jest możliwa, pokaże porównanie dochodów ze odpowiednimi wydatkami, takimi jak czynsz, itp. Ewentualnie istnieje konieczność spłaty istniejącego zadłużenia.

Dłuższe okresy kredytowania są ewentualnie możliwe tylko w przypadku kredytu na życie dla funkcjonariuszy, pracowników niezwolnionych z pracy w sektorze publicznym lub absolwentów.

Dodatkowo, w zależności od posiadania nieruchomości, możliwe byłoby również coś w ramach finansowania budowy, jeśli posiadasz własność nieruchomości.

Napisany przez hsk50733
Dobry wieczór, Panie Kassie,
Jestem nowym użytkownikiem na forum i być może mi Pan uprzejmie udzieli kilku wskazówek. Znajoma (53 lata) zaciągnęła około roku temu kredyt w easycredit na kwotę około 40 000 €, rata około 450 €/miesiąc, na okres 120 miesięcy. Z powodu problemów zdrowotnych może być niedługo niezdolna do pracy. Z zasiłku dla bezrobotnych nie będzie w stanie pokryć rat. Jakie są możliwe kroki w takich sytuacjach? Jest singielką i nadal zastanawiam się, jak easycredit mógł jej udzielić tak wysokiej kwoty kredytu. Dziękuję bardzo.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Jakie są procedury w takich przypadkach?

Bankructwo osobiste....

Jeśli naprawdę jest bardziej lub mniej pewne, że nie będzie w stanie obsłużyć rat, to wówczas warto zatrzymać płatności, jeśli sprawdziliśmy, czy został zawarty ubezpieczenie na wypadek utraty pracy.

Jakie będą miesięczne dochody około przez kolejne miesiące/lata??

Napisany przez hsk50733
Dobry wieczór i dziękuję za bardzo szybką reakcję. Obecna sytuacja polega na tym, że od 8 miesięcy jest niezdolna do pracy, pobiera świadczenie chorobowe od października 2014 roku i prawdopodobnie wkrótce będzie musiała przejść na bezrobocie. Pojęcie ubezpieczenia ALG niestety mi nic nie mówi. Jeśli płatności rat zostałyby po prostu wstrzymane przez nią, byłby to oczywiście prosty sposób, ale bank na pewno nie zaakceptuje tego tak po prostu? ALG będzie wynosić około 900 €. Istnieje również polisa ochronna (ubezpieczenie na wypadek niespłaconego kredytu), ale nie znam dokładnej treści. O ile mi wiadomo, ubezpieczenie wypłaca raty przez maksymalnie 18 miesięcy w przypadku bezrobocia lub choroby, co oznaczałoby, że jeśli otrzymałaby świadczenie chorobowe przez 18 miesięcy, a następnie polisa ochronna zadziałałaby przez kolejne 18 miesięcy, to byłoby spłacone około 50 miesięcy.

Trzeba sprawdzić szczegóły, czy ubezpieczenie od bezrobocia pokryje raty.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
ALG-Versicherung = ta polisa ubezpieczenia pozostałego długu....

Następnie sprawdź, czy polisa ta wchodzi w grę. W razie potrzeby może ona pomóc przebrnąć przez ten okres.

Napisany przez Daukind
Warto również zastanowić się, co się stało z 40 000 euro w ciągu jednego roku...

Co według Ciebie stanie się z 40 000 EUR w ciągu roku?
Co on zrobi z tą pieniędzmi?

Napisany przez Birgit

Należy też zadać sobie pytanie, co się stało z 40 000 euro w ciągu roku...

Prawdopodobnie zostały nimi opłacone jakieś wydatki.

Napisany przez patrice999

Należy również zastanowić się, co stało się z 40,000 euro w ciągu roku...

Po co bierze się kredyt?
Na pewno nie po to, aby trzymać pieniądze pod poduszką w domu.

@hsk50733: Proszę również sprawdzić, czy państwa znajomy/a, mając 53 lata, nie posiada ubezpieczenia od niezdolności do pracy i/lub ubezpieczenia chorobowego.

Dlaczego ludzie biorą kredyt, jest wiele powodów.
Twórca wątku już ma kredyt na kwotę ponad 9 600 euro i potrzebuje tylko 30 000 euro.
Jednakże istnieje wiele powodów do zaciągnięcia takiego kredytu inwestycyjnego.

Napisany przez Suxxess
Nie, nie otrzymała 40 000 € od banku po to, aby popijać. Bank nie udziela tak dużych pożyczek bez uzyskania zabezpieczenia.

Dla nieruchomości, wpisują się do księgi hipotecznej, a w przypadku kredytu samochodowego, zabiera się dokument pojazdu itp. Jeśli pożyczkobiorca przestaje spłacać, zabezpieczenie jest realizowane. (I uzyskuje się tytuł wobec ewentualnego pozostałego długu)

Tak więc, jak już zostało wspomniane:
-> Sprawdź, na co zostały wydane pieniądze i czy nadal posiada aktywa (Dom, mieszkanie lub samochód)
-> Sprawdź, czy ewentualnie obowiązuje ubezpieczenie spłaty kredytu (chociaż również wtedy odszkodowanie jest ograniczone)
-> Czy ma ewentualnie ubezpieczenie od niezdolności do pracy, które zostałoby wykorzystane?

Powinno się to wyjaśnić, a następnie być może konieczna będzie wizyta u doradcy ds. zadłużenia. (I być może bankructwo prywatne, jeśli zasoby majątkowe rzeczywiście nie wystarczą, nawet jeśli majątek jest sprzedany)

@sindyplan = spam

Napisany przez hsk50733
Problem z kredytem:
Pozostał kredyt w wysokości około 28 000,- € (422,- €/mies.) w easycredit (oryginalny termin spłaty 10 lat, od stycznia 2013 r.).
Od lipca 2014 r. jestem niezdolny do pracy i trwa postępowanie w sprawie renty z tytułu niezdolności do pracy. Do tej pory udało mi się jeszcze opłacać raty, ale zasiłek dla bezrobotnych kończy się pod koniec lipca 2017 r. Po tym terminie nie będę miał już żadnych dochodów. Nie jestem żonaty. Jednak zostało dokonane ubezpieczenie kredytu (śmierć, niezdolność do pracy, bezrobocie). Nie jest mi jasne, czy to ubezpieczenie w ogóle wchodzi w grę, ponieważ do tej pory ukrywałem swoją niezdolność do pracy. Co się stanie, jeśli ubezpieczenie nie zadziała? Moja partnerka jest na emeryturze i nie jesteśmy w stanie pokryć miesięcznej raty w żaden sposób.

Posiadasz ubezpieczenie od bezrobocia, jesteś bez pracy od półtora roku i nie zgłaszasz tego bankowi? Serio? Co na ten temat mówi drobny druk?

Napisany przez hsk50733
Dobry wieczór bankierze,
no dobrze, odpowiedź oczywiście się spodziewałem i jest poprawna.
Problem dotyczy nie mnie, ale znajomej. Ma 56 lat, w 2013 roku wzięła duży kredyt w easycredit i od lipca 2014 roku jest niezdolna do pracy z powodu operacji kolana, oczywiście teraz jest już wygasa, do końca lipca 2017 roku pobiera zasiłek dla bezrobotnych. Trwa postępowanie o rentę dla osób niezdolnych do pracy / całkowicie niezdolnych do pracy przed sądem socjalnym. Od sierpnia 2017 roku nie ma już żadnych dochodów, ma chłopaka, ale ten naturalnie nie weźmie na siebie reszty kredytu. Do tej pory spłacała raty, ponieważ finansowo było to możliwe, zrezygnowała więc z ubezpieczenia.
Co by się zazwyczaj stało, jeśli nie będzie mogła więcej płacić, a przecież nie ma co ścigać? Ten problem jest dla niej oczywiście bardzo uciążliwy.

Zakładam, że Easycredit wystawi wtedy żądanie zapłaty i sprzeda je firmie windykacyjnej. Następnie następuje próba odzyskania długu, która prawdopodobnie się nie powiedzie. Następnie komornik przychodzi, a Ty musisz złożyć oświadczenie majątkowe. Dotyczy to tylko sytuacji, gdy ubezpieczenie nie wchodzi w grę.

Napisany przez 2tneub
Tutaj w lutym 2015 dwóch użytkowników forum wyraźnie zwraca uwagę na ubezpieczenie na wypadek niewypłacalności, a dwa lata później okazuje się, że jest się bezrobotnym i nie zgłoszono tego ubezpieczycielowi. *Potrząsanie głową* Zastanawia się człowiek, dlaczego ludzie piszą tu palce w uszach, jeśli to, co napisane, jest ignorowane, zwłaszcza że prawdopodobnie hsk50733 i znajoma to ta sama osoba.

Napisany przez hsk50733
Dziękuję bankowcowi, ale nie dziękuję innym kolegom.
hsk50733 i znajoma nie są tożsame, a ponieważ nie przeglądam tego forum codziennie, nie byłem w stanie znaleźć postów z lutego 2015 roku. Dlatego mogę zrezygnować z takich aroganckich i zarozumiałych odpowiedzi. Nawet na forum należy przestrzegać pewnych zasad, dlatego potrząsam teraz głową w tym miejscu i dodaję coś innego, o czym nie będę się jednak zdradzać, bo przecież to forum. Bardzo fajne forum to na przykład Ubuntuusers.de, tam nie jest się poniżanym, a otrzymuje się prawdziwą pomoc.

Napisany przez 2tneub

Od lipca 2014 roku jestem niezdolny do pracy i trwa postępowanie w sprawie renty z powodu niezdolności do pracy. Do tej pory udało mi się ciągnąć raty, ale zasiłek dla bezrobotnych kończy się w lipcu 2017 roku. Po tej dacie nie będę miał już żadnych dochodów. Nie jestem żonaty. Jednak zostało zawarte ubezpieczenie kredytowe (na wypadek śmierci, niezdolności do pracy, bezrobocia). Nie jestem pewien, czy to ubezpieczenie w ogóle zadziała, ponieważ do tej pory praktycznie ukrywałem niezdolność do pracy. Co się stanie, jeśli ubezpieczenie nie zostanie uruchomione? Moja partnerka jest na emeryturze i nie jesteśmy w stanie pokryć miesięcznej raty.

Nieprawdopodobne, że ktoś, kto pisze w ten sposób, ma na myśli swoją znajomą.

Jeśli nie chcesz ujawniać wszystkiego o sobie, oczywiście możesz stworzyć wirtualną historię. Jednak warto byłoby to zrobić lepiej i nie zwodzić wszystkich, gdy to wyjdzie na jaw.

Cytat hsk50733
a skoro nie siedzisz tu dniem i nocą, to jak mogłeś nie znaleźć postów z lutego 2015 roku?

Znalazłeś wątek sprzed lat, ale nie możesz znaleźć postów w tym wątku? To robi się coraz śmieszniejsze.
Tutaj jeszcze raz krótko przebieg historii:

Cytat Herrmuellera
o ile sprawdzono, czy zostało właściwie ubezpieczenie na wypadek bezrobocia

Cytat hsk50733
Według mojej wiedzy, ubezpieczenie pokrywa raty maksymalnie przez 18 miesięcy w przypadku bezrobocia lub choroby, co oznaczałoby, że jeśli otrzymałby zasiłek chorobowy przez 18 miesięcy, a następnie wchodzi w życie ochrona przez następne 18 miesięcy, łącznie spłacone zostałyby około 50 rat.

Cytat pracownika banku
Trzeba sprawdzić szczegóły, czy ubezpieczenie od bezrobocia przejmie raty.

Cytat Herrmuellera
ubezpieczenie na wypadek bezrobocia = to ubezpieczenie na pozostałą kwotę kredytu....
Należy sprawdzić, czy to ubezpieczenie zadziała. Być może będzie w stanie pokryć te okresy.

A wszystkie te wskazówki celowo ignorujesz, ty czy twoja znajoma? Chętnie pomagam na różnych forach, ale irytuje mnie, gdy ludzie zamieszczają posty na forach i już się więcej nie logują, aby przeczytać odpowiedź, albo gdy ludzie są uparci jak ty/twoja znajoma.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata