- pt lut 06, 2015 1:51 pm
Cześć, jak już temat wskazuje, moja lokalna oszczędnościowa kasa oszczędnościowa podniosła roczną opłatę za kartę kredytową Visa Gold z 55,00 do 66,00 €. Ta karta obejmuje dodatkowo kilka ubezpieczeń, co moim zdaniem jest całkiem praktyczne.
Ja, jako laik w tej dziedzinie, stoję teraz przed pytaniem: co teraz zrobić?
Podwyżka o 20% wydaje mi się dość duża, zwłaszcza gdy patrzę na ten nowy gigantyczny budynek tej kasy oszczędnościowej tutaj w miejscowości!!!
Dlatego mam kilka pytań:
1. Czy uważacie, że ta podwyżka cen jest normalna?
2. Czy istnieją podobne godne polecenia i korzystne alternatywy?
3. Co zaleciłby mi fachowiec?
Moja aktualna sytuacja:
- konto osobiste w krajowej kasie oszczędnościowej z kartą debetową
- 3 mniejsze konta oszczędnościowe przeznaczone na określone cele w krajowej kasie oszczędnościowej
- konto oszczędnościowe w IngDiba
Aha, do czego właściwie potrzebuję tej karty? Powiedziałbym, że głównie do płatności internetowych, takich jak Amazon, Google, ... Więc raczej mniejsze transakcje!
Z góry dziękuję za odpowiedź i proszę o zrozumienie, jeśli w tej chwili nie mogę odpowiedzieć natychmiastowo...
Ja, jako laik w tej dziedzinie, stoję teraz przed pytaniem: co teraz zrobić?
Podwyżka o 20% wydaje mi się dość duża, zwłaszcza gdy patrzę na ten nowy gigantyczny budynek tej kasy oszczędnościowej tutaj w miejscowości!!!
Dlatego mam kilka pytań:
1. Czy uważacie, że ta podwyżka cen jest normalna?
2. Czy istnieją podobne godne polecenia i korzystne alternatywy?
3. Co zaleciłby mi fachowiec?
Moja aktualna sytuacja:
- konto osobiste w krajowej kasie oszczędnościowej z kartą debetową
- 3 mniejsze konta oszczędnościowe przeznaczone na określone cele w krajowej kasie oszczędnościowej
- konto oszczędnościowe w IngDiba
Aha, do czego właściwie potrzebuję tej karty? Powiedziałbym, że głównie do płatności internetowych, takich jak Amazon, Google, ... Więc raczej mniejsze transakcje!
Z góry dziękuję za odpowiedź i proszę o zrozumienie, jeśli w tej chwili nie mogę odpowiedzieć natychmiastowo...