Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Mały kredyt Volksbank

Napisany przez wellthen
W mojej sytuacji, pracuję na pół etatu, praktycznie żyjąc z dnia na dzień, więc moje dochody są minimalne. Posiadam udziały w spółdzielni banku ludowego o wartości 14 000 euro, jednak są one zablokowane na okres określony i nie można ich wcześniej wycofać. Przeczytałem o możliwości sprzedaży częściowych udziałów innym członkom spółdzielni w ramach ustalonego okresu trwania, czy to jest możliwe w moim przypadku, to już inna sprawa. Moje główne pytanie brzmi: czy jako osoba samotna, pracująca na pół etatu za 400 euro, ale posiadająca udziały w spółdzielni banku ludowego, do których jeszcze nie mam dostępu, mogę liczyć na zatwierdzenie małego kredytu (od 1000 do 1500 euro)? Zabezpieczeniem dla banku byłyby właśnie dochody z udziałów spółdzielczych. Jakie są moje szanse, czy warto skonsultować się z doradcą klienta prywatnego? Dziękuję za konstruktywną pomoc

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jak długo są zablokowane udziały w spółdzielni pod względem czasu trwania?
W razie potrzeby możliwe jest uzyskanie pożyczki zabezpieczonej poprzez zastawienie udziałów w spółdzielni. Decyduje jednak pozostały czas trwania.

Napisany przez credere
Zasadniczo zależy to od modelu biznesowego konkretnej spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej. Jeśli konkretne kasy oferują kredyty konsumenckie wyłącznie za pośrednictwem easyCredit, nie będzie możliwości zabezpieczenia. Możliwe byłoby udzielenie limitu na bieżącym koncie osobistym na określony czas, gdzie z kolei członkostwo spółdzielcze mogłoby być traktowane jako zabezpieczenie dla banku. W przypadku wypowiedzenia i wypłaty mogą one służyć jako rekompensata. Ta forma finansowania jest oczywiście znacznie droższa niż zwykły kredyt ratalny i powinna być wykorzystywana tylko na krótki okres czasu. Na przykład, gdy udziały będą spłacone w ciągu kilku miesięcy, itp. Warto więc udać się do banku, aby dowiedzieć się, jakie są możliwości. Przelewanie określonej kwoty na udziały pozwoli Ci szybciej uzyskać dostęp do pieniędzy. Zazwyczaj rezygnujesz z części dywidendy, ale w zamian szybciej odzyskujesz swoje pieniądze. Te możliwości powinny być zawarte w statucie.

Napisany przez Suxxess
DLaczego nie powinny być sprzedażne, jeśli już masz kolejnego użytkownika?
Kupiłem swoje od innego kolegi i po 2 miesiącach odebrałem całą roczną dywidendę. (Moja matka tam pracowała, więc możliwe, że była bardziej elastyczna)

Zakładam, że już byłeś w urzędzie pracy / socjalnym? (Dopłata do świadczeń)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata