Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Newmont Mining

Napisany przez Dany1
No więc właśnie sprzedałem swoje akcje Newmont Mining... korekta może nadejść... miejmy nadzieję... przecież nie zawsze może iść tylko w górę

Napisany przez ADMCI4
Cześć Danielu, Dzisiaj sprzedałem moje CDE, a już tydzień temu moje Bema. Obecnie zmniejszyłem moje posiadanieswoich GM o 50%. Resztę po prostu pozostawiam.

Napisany przez Dany1
pascal pisze: cześć dani dzisiaj sprzedałem moje CDE już w zeszłym tygodniu sprzedałem Bema. Teraz 50% moich udziałów w GM zredukowałem. resztę zostawię
cześć pascal jestem prawie pewien, że w pozostałych udziałach GM masz nadal Newmont... jeśli tak, mam nadal CDE i Drooy, dla mnie to jak opcje i pozostaną na razie w portfelu. Pozostaje nam tylko czekać na niespodzianki

Napisany przez ADMCI4
już mam także GSS i zarządzanie kopalniami

Napisany przez richard100
https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2005-12/artikel-5688220.asp

Napisany przez ADMCI4
cześć Dany teraz zbliżamy się z powrotem do poziomu 50 dolarów. Jeśli sytuacja będzie się rozwijać tak jak w poprzednich latach, możesz znowu kupić za 35$

Napisany przez ADMCI4
Myślę, że kurs jest aktualnie na interesującym poziomie (moje wskaźniki wskazują na przekupienie), nie jestem pewien, czy NEM jest gotowy do wejścia...

Napisany przez Dany1
Abyśmy ponownie byli obecni przy złocie, jutro kupię porcję Newmont. Oczekiwanie opłaciło się

Napisany przez ManfredBali
Jestem za z 41,40 zł Lubię to bardziej niż srebro, przynajmniej wypłaca dywidendę.

Napisany przez Dany1
Czekam tu już od dłuższego czasu na poprawę... nie może być tak, że największy producent złota będzie się wciąż wahał na tym poziomie. Przy obecnym cenie złota NEM powinien znowu zobaczyć poziom 60 dolarów... pewnie

Napisany przez ADMCI4
Ruch w dół nie został jeszcze przerwany. Nowe szczyty znajdują się poniżej szczytów z poprzednich miesięcy. Wsparcie na poziomie 47.70 zostało już przebite. W międzyczasie utworzyło się dodatkowe wsparcie na poziomie 40.70. Jeśli jednak trend spadkowy nie zostanie przełamany, należy się spodziewać większego wsparcia na poziomie 35.

Napisany przez Karat
Cześć Peitschi, Być może ta wiadomość poprawi Ci humor? Gorączka przejęć: Czy Barrick Gold pochłonie konkurenta Newmont Mining? Monachium (silberinfo) Ta tydzień wyraźnie stoi pod znakiem złota. Dzisiaj szczególną sensację wywołały plotki o tym, że Barrick Gold planuje przejęcie konkurenta Newmont Mining. Cena zakupu szacowana jest na 20 do 25 mld USD. Dla obu firm oznaczałoby to znaczną redukcję kosztów, zwłaszcza w drugim co do wielkości australijskim złożu złota, Kalgoorlie Super Pit, które jest w 50% własnością obu spółek. Kolejna istotna informacja dotycząca rynku złota pochodzi od CPM Group, która przewiduje, że sprzedaże złota przez banki centralne będą w tym roku nadal spadać. Szczególnie pikantne jest to, że raport sugeruje, że banki centralne już sprzedały większość oficjalnie posiadanych złotych rezerw. Nadal interesujące jest to, że rosyjski bank centralny był jedynym z 15 największych banków centralnych, który w zeszłym roku był netto kupujący złota. W Indiach w poniedziałek uruchomiono ETF Gold Bees na złoto. Już pierwszego dnia cena wzrosła z 945,7 Rp do nawet 1100 Rp w ciągu godziny. Kolejnym istotnym czynnikiem dla ceny złota powinno być jutrzejsze posiedzenie amerykańskiego banku centralnego, na które przed samym wydarzeniem liczni inwestorzy już zainwestowali w złoto i srebro. Z technicznego punktu widzenia, srebro wychodzi z obszaru nadmiernego wyprzedania w górę, a my przewidujemy, że ten trend będzie kontynuowany w najbliższych dniach. Opory znajdują się na poziomie 13,31 USD oraz 13,38 USD. Wsparcia znajdują się na poziomie 13,14 USD oraz 13,05 USD. Karat

Napisany przez Dany1
peitschi pisze: Spadek nie został jeszcze przerwany. Nowe maksima znajdują się poniżej maksimów poprzednich miesięcy. Wsparcie na poziomie 47.70 zostało jak wiadomo przełamane. W międzyczasie ukształtowało się kolejne wsparcie na poziomie 40.70. Jeśli jednak trend spadkowy nie zostanie przerwany, należy spodziewać się większego wsparcia na poziomie 35.
Dzięki Peitschi, wszystko się zgadza w najdrobniejszych szczegółach. Jeśli kurs faktycznie spadnie, jestem gotowy dokupić podwójną ilość w cenie 36.50/37.--. W gniewie chyba sprzedałbym wtedy FRO(H)...

Napisany przez pascal
Cześć wszystkim, dzisiaj dostałem list od SQ: Pozew zbiorowy przeciwko NEWMONT MINING CORP. (ISIN US6516391066) Szanowni Klienci, Akcjonariusze wyżej wymienionej spółki, którzy nabyli akcje ciągle między 01.11.2003 a 23.03.2006, mogą wziąć udział w pozwie zbiorowym w Ameryce. Wymagane dokumenty można uzyskać pod podanym adresem: NEWMONT MINING Securities Litigation Claims Administrator C/O Gilardi + CO. LLC P.O. Box 5100 Larkspur/ Cal. 94977-5100 - USA Lub JEFFREY S. NOBEL SCHATZ + NOBEL P.C. 20 Church Street Suite 1700 Harford/ Conn. 493-6292 TEL.: (860) 493 6292 Strona internetowa: www.gilardi.com Czy ktoś wie, o co chodzi?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata