Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukiwani specjaliści od handlu walutami obcymi.

Napisany przez immerfernweh
Cześć ludzie, mam nadzieję, że tutaj mogę dostać trochę pomocy lub nowych pomysłów. Niedawno zadzwonił do mnie nasz bankier i powiedział, że ma dobrą propozycję rozwiązania naszego problemu z kredytem w CHF. Jeśli uważamy, że kurs CHF-euro jest korzystny, możemy go zadzwonić i kupić CHF za gotówkę. Te zakupione za świeże pieniądze CHF moglibyśmy zdeponować w jego banku i po upływie okresu wiązania oprocentowania kredytu w CHF wykorzystać ostatnio zakupione CHF na spłatę kredytu. Więc ŻADNE konwersje, tylko zakup CHF za świeże pieniądze, a następnie złożenie nowych CHF w banku i późniejsza spłata kredytu.

Napisany przez Suxxess
A skąd pochodzi gotówka do zakupu CHF, aby móc je przechowywać? Prawdopodobnie zaproponuje Ci również odpowiedni kredyt euro, abyś mógł dokonać zakupu CHF. W zasadzie mówi tylko, że powinieneś zająć się spekulacją walutową. Tak to widzę...

Więc NIE ma konwersji, ale zakupu CHF za świeże pieniądze.

Jeśli kupujesz CHF za euro, to jednak dokonujesz konwersji, po prostu ty decydujesz kiedy dokonujesz tej konwersji, a bank nie robi tego automatycznie w określonym dniu. Moim zdaniem to jedno i to samo...

Neee... W g*wnie, czyli w kredycie walutowym, już siedzę! Ten dobra rada od bankiera już stosowałem, przedłużając w styczniu 2015 roku kredyt walutowy, który miał już wygasnąć, na jeszcze jeden rok, ale z bardzo korzystną stopą procentową, ponieważ frank spadłby, lub w najgorszym scenariuszu utrzymałby się na poziomie 1,20 euro. To oznacza, że pieniądze miałem, albo mam, ale niestety zatrzymałem je, ponieważ eksperci uważali, że szwajcarski frank będzie jeszcze bardziej tracić na wartości. Teraz ekspert zaproponował mi zakup franków za zgromadzone euro po korzystnym kursie i potem, w styczniu 2016 roku, spłacenie kredytu walutowego z posiadanych wtedy franków. Brzmi rozsądnie, ale... Czy to może być prawda? Dlatego chciałbym zasięgnąć opinii jak największej liczby posiadaczy kryształowych kul w ten sposób.

Napisany przez Suxxess
Oczywiście, więc masz już euro na koncie. W zasadzie nic się nie zmienia, ponieważ została Ci zaoferowana możliwość spekulowania na walutach, decydując samemu, kiedy chcesz wymienić euro na franki szwajcarskie. Ma to jednak zaletę lub wadę, że możesz określić moment konwersji.

Aktualny kurs wynosi: 1 euro = 1,06196803 franka szwajcarskiego.
Jeśli teraz wymienisz euro na franki szwajcarskie, otrzymasz ten kurs.
Jeśli kurs wzrośnie do 1 euro za 1,10 franka, poniesiesz stratę.
Jeśli jednak kurs spadnie do 1 za 1 franka, możesz wymienić z powrotem i otrzymasz o 6,19% więcej euro. (Zysk) Jeśli kurs wzrośnie z powrotem do 1 do 1,10, możesz ponownie osiągnąć 10% zysku. Ale ta sama gra może również prowadzić do strat.
Aktualnie wygląda na to, że frank szwajcarski nadal będzie słabł, w takim przypadku obecna wymiana euro na franki byłaby nieskuteczna.

Ok, dzięki suxxess, podobnie myślałem. Nie byłem jednak pewny, czy następna dobra rada nie ma żadnych haczyków.
Jeśli dobrze cię rozumiem, to teraz ja mogę określić moment wymiany i potem powiedzieć: TO JA zrealizowałem stratę lub zysk, prawda?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata