Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt w czasie urlopu rodzicielskiego

Napisany przez ginessa90
Cześć. Ja (urzędniczka) jestem na urlopie rodzicielskim do końca kwietnia 15 i potrzebuję kredytu, aby spłacić samochód i inne zobowiązania związane z rozstaniem. Czy istnieje możliwość uzyskania tych pieniędzy przed kwietniem?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy mieszkają Państwo na wynajętym terenie, czy też mają Państwo nieruchomość lub inne zabezpieczenia?

Napisany przez ginessa90
Mieszkam na wynajmie, a jedynym zabezpieczeniem, jakie mam, jest praca urzędnicza, którą zaczynam ponownie w kwietniu, oraz spłacony samochód

Napisany przez Kass Finanz
Musisz się pewnie poczekać do kwietnia lub maja. Banki chcą przynajmniej zobaczyć aktualne zaświadczenie o zarobkach. Urlop rodzicielski najprawdopodobniej zostanie uwzględniony tylko przez bank, który będzie mógł ocenić Twoją sytuację finansową na podstawie przeszłości.

Napisany przez Suxxess
Separycja? Czy w takim przypadku nie ma żadnego wsparcia finansowego dla dziecka? W innym przypadku widzę tylko możliwość, że np. Twoi rodzice mogliby cię poręczyć. (Ale wtedy odpowiadają swoim majątkiem za ciebie)

@Kass Finanz
Czy mogę zapytać, dlaczego bank nie uwzględnia statusu urzędnika? Ryzyko nieodzyskania pieniędzy jest przez to dość niskie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Suxxess, ale autorka wątku nie pracuje obecnie, przebywa na urlopie rodzicielskim.
Nie widzę możliwości uzyskania pożyczki ratalnej, chyba że poczekamy do kwietnia.

Napisany przez Suxxess
Oczywiście, obecnie nie pracuje, ale za 1,5 miesiąca będzie kwiecień i na pewno znajdzie pracę. Nie można jej wyrzucić, więc ryzyko utraty pieniędzy jest dość niskie.

Ale jeśli liczą się tylko obecne dochody, a nie praktycznie gwarantowane dochody w przyszłości, to możecie mieć rację. Zostaje więc poręczenie rodziców... albo po prostu czekanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata