Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Komu wierzy się?

Napisany przez viktor
Osoba wkłada pieniądze do bankomatu. Wprowadza kwotę, którą chce wpłacić. Bankomat wypływa jedną kopertę, do której należy wrzucić pieniądze, a następnie ponownie ściąga kopertę. Następnie osoba otrzymuje potwierdzenie: pod warunkiem weryfikacji, Twoja wpłata zostanie zapisana. Tylko kwota uznana przez bank zostanie zaksięgowana..... Co się stanie, jeśli bank później twierdzi, że w kopercie jest mniej pieniędzy niż było w niej wrzucone?

Napisany przez 2Escorpio
Nie znam żadnej maszyny, w której sam wprowadzasz kwotę?

Tak naprawdę wygląda to tak:

1. Szuflada się otwiera,
2. Wrzucasz pieniądze,
3. Szuflada się zamyka, liczy kwotę i wyświetla ją na ekranie,

4.1. Potwierdzasz kwotę, a pieniądze są zatrzymywane i księgowane
lub
4.2. Odrzucasz kwotę, szuflada otwiera się ponownie, i możesz ponownie wyjąć pieniądze.

Napisany przez brainy
Victor jest Grekiem. Dlatego koperta (fakelaki)

Korupcja w Grecji: Koperta pełna banknotów - SPIEGEL ONLINE

Napisany przez viktor
Nie, źle zgadłeś. Nie Grek.
To, co opisuje Escorpio, jest powszechne praktykowane, automat liczy pieniądze.
Ale w targobank jest inaczej, stąd moje pytanie.
Czy nikt tutaj nie ma konta w targobank? Czy klient może spróbować spakować mniej niż podano w kopercie?

Napisany przez brainy
Nie jest tajemnicą, że u Targo sytuacja wygląda inaczej.

Nasz automat działa tak, jak opisano powyżej. Nie zgodziłbym się na coś innego.

Napisany przez Jetzaberr
Tak więc masz rację, że automat może popełnić błąd, prawda? Ja też znam to tak, że wpisuję kwotę...Jednak kiedy studiowałam w Holandii...w moim banku zawsze to działało. W Niemczech jeszcze tego nie widziałam, ale prawdopodobnie dlatego, że nie jestem w Targobank.

Napisany przez Hanni83
Nie jestem klientem Targobanku, ale bankomaty, z których korzystam, działają zgodnie z małym opisem. Ale pojawia się także pytanie dotyczące składania monet. Tutaj procedura polega na umieszczeniu wszystkich swoich drobnych monet (zazwyczaj używam monet o wartości 1-5 centów) w plastikowej torbie, a następnie oddaniu ich w banku, który następnie liczy je za pomocą automatu i przesyła na konto. Ale podpisuje się także umowę, w której wyraża się zadowolenie z wyniku wyliczeń banku. Co zrobić, jeśli automat rzeczywiście popełni błąd w liczeniu?

Napisany przez Suxxess
Jeśli bankomaty się pomylą, to znaczy, że są uszkodzone. Mają one swoje skanery i skanują banknoty, aby je rozpoznać. Jeśli licznik pieniędzy działa poprawnie, to nie powinno być żadnego błędu.

Napisany przez Hanni83
Oczywiście, też tak myślę. Ale wiesz, czy w takiej sytuacji informują klientów, że automat jest uszkodzony? Bo przecież najpierw trzeba to zauważyć.

Napisany przez Suxxess
Automaty mają określone ilości pieniędzy, a także bankomaty do wpłat wiedzą, ile pieniędzy powinny mieć. Jeśli wystąpiłby błąd, zauważono by go najpóźniej wtedy, gdy ilość pieniędzy w kasie byłaby większa lub mniejsza niż ilość wypłacana przez automat.

Chodzi o pieniądze, więc nie martw się, patrzy się na to jak na swoje własne oczy, aby nie doszło do oszustwa.

Napisany przez Hanni83
Chodzi o pieniądze, nie martw się, na to zwraca się uwagę jak orły, żeby nie było oszustwa.

Napisany przez klnma
Nigdy o tym nie słyszałem i zdecydowanie bym tego nie zrobił. Mogą zrobić z tym pieniądzem cokolwiek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata