Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Grecja i kurs euro-jen?

Napisany przez MoonKid
Już niedługo będę musiał znowu przewalutować pieniądze z Japonii na euro - czyli zamienić jeny na euro. Wasze oszacowanie bieżącego kursu, w szczególności w kontekście Grecji, mnie interesuje. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że istnieje wiele różnych czynników i mechanizmów: siła euro, powiązania między euro, dolarem i jenem, różne inne rynki itp. Jako laik po prostu brakuje mi tu przejrzystości, aby choć w przybliżeniu zrozumieć te mechanizmy i wyciągnąć z nich odpowiednie wnioski. Obecna sytuacja związana z Grecją jest (moim zdaniem) obecnie bardzo istotna dla kursu euro. Jednak także tutaj brakuje mi jasności, aby ocenić, jak i w jakim kierunku obecne porozumienie dotyczące planu oszczędnościowego dla Grecji wpływa w ogóle.

Napisany przez Biskupeme
Sprawa z Grecją jest kompletnie niepewna. Trzeba poczekać 4-5 lat, ponieważ może nagle dojść do Grexitu. Lepiej być ostrożnym i nic nie robić!

Napisany przez MC Muffin
Widzę, że euro może wzrosnąć do 1,16 lub nawet do 1,20, jeśli wszystko pójdzie dobrze. Grecja tutaj nie odgrywa roli. To, że Grecy pozostaną w strefie euro, jest już postanowione i w cenie na rynku. Gdyby jednak wyszli, euro prawdopodobnie wzrosłoby, ponieważ kraj o słabej walucie opuszczałby euro.
Pokonanie zaznaczonej strefy oporu powinno zapoczątkować wzrost, choć nie ma na to gwarancji.
Ponieważ euro nie radził sobie najlepiej w stosunku do wszystkich walut, powinno również dobrze widnieć w stosunku do jena.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata