Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Feintool WHEN FTON)

Napisany przez 2cybercrash
Spis bilansowy za lata 2004/2005 okazał się lepszy od oczekiwań, zysk przekroczył pozytywnie prognozy. Wyniósł 15 mln zamiast spodziewanych około 9 mln. Nowy współczynnik P/E wyniósł poniżej 10 (wcześniej około 19). Optymistyczne prognozy na rok 2006. Dywidenda została podniesiona z CHF 4 do CHF 8. Techniczny wykres wygląda dobrze, mimo dynamicznego rozwoju pozostaje stabilny, można zauważyć strefę oporu przy około 400. Dodano ten wartość do listy obserwowanych i zakupiono pierwszą małą partię, wszakże w przypadku spadków cenowych planowany jest dodatkowy zakup.

Napisany przez richard100
Cześć Cypercrash Kiedy spojrzę na wykres z ostatnich 3 lat, instynktownie powiedziałbym; Nie kupuj. Natomiast wykres z ostatnich 5 lat wygląda zachęcająco. Czy kiedyś mieli podział? Byli przecież już w wycenie 800Fr. ? Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Nie znam żadnych podziałów...to zwykły spadek w porównaniu z 2001 rokiem. Miałem feintool z ep 191.- właściwie chciałem niedługo wycofać się. Po tych liczbach i nowym wskaźniku cena/zysk 10 (według cyper) prawdopodobnie pozostanę przy tym.

Meldung: 08:00 Feintool steigert Quartalsumsatz um 7% auf 127,1 Mio CHF Name Letzter Veränderung FEINTOOL N 347,00 2,50 (0,73%) Lyss (AWP) - Grupa pod Feintool International Holding rozpoczęła nowy rok finansowy 2005/06 od wzrostu. W pierwszym kwartale (na dzień 31.12.05) przychody wzrosły o 7,0% do 127,1 (poprzedni rok 118,8) mln CHF, jak informuje przedsiębiorstwo we wtorek w oświadczeniu. Podobny wzrost odnotowano również w zamówieniach, ale brak jest tutaj podanych liczb. Przedsiębiorstwo nieco nie spełniło oczekiwań LODH. Bank spodziewał się, że dochód netto wyniesie 131,1 mln CHF. Wzrost przychodów stał się możliwy dzięki efektywnej realizacji dobrego zamówienia z poprzedniego roku obrotowego oraz terminowym dostawom we wszystkich trzech segmentach, jak napisano w oświadczeniu. Feintool pozostaje zgodny z długoterminowymi celami (wzrost przychodów od 5 do 8%), dzięki koncentracji na innowacjach technologicznych i marketingowych, co przełożyło się na wzrost zamówień. Pozytywny trend utrzymuje się nadal w segmentach cięcia/kształtowania i automatyzacji. W segmencie komponentów plastikowych/metalowych realizowana jest strategia globalizacji, co jednak krótkoterminowo obciąży bilans. Feintool rozbudowuje swoje moce w regionach wschodzących. Feintool jest wiodącym dostawcą technologii i systemów do cięcia/kształtowania oraz automatyzacji, a także globalnym dostawcą komponentów metalowych i plastikowych. tz/mk/ra Był to jeden z moich sugestii inwestycyjnych na początku 2006 roku. Kurs stabilizował się i dziś po raz pierwszy w tym roku wykazuje przyjazną tendencję przy kursach handlowych 347/348. Zwracałem uwagę na zdrową wycenę, pozostaje zarejestrowany nawet w okresach słabości. Interesująca wartość poboczna w CH, raczej zaniedbana. Niewiele aktywności funduszy i prawdopodobnie mało zabezpieczana przed hedgingiem. Dziś świetnie radzi sobie także Schweiter, praktycznie rakieta, w zasadzie dostawca dla branży motoryzacyjnej, niestety trudno mi go ocenić. Ciągle wielokrotnie zawodził! Nie mogę znaleźć oficjalnego aktualnego komunikatu dotyczącego Schweiter.

Feintool przyniósł dziś raport półroczny ze wzrostem obrotu o 6% i zyskiem poprawionym o 100%. Kurs nie zmienił się znacząco i niestety nie wytrzymał manipulacji, moja porcja znów wraca do punktu wyjścia, nic nie szkodzi, zostaje w portfelu, trzeba dokupić, jeśli miałyby się zdarzyć dalsze spadki. Dzisiaj na ulubieńcach giełdowych częściowo techniczne odbicia sięgające nawet 6 do 8%. Procentowo wygląda to szybko, ale to złudzenie optyczne, ponieważ straty wynoszą dwucyfrowe liczby w procentach względem kursów wysokich! Spółki z drugiego szeregu są nieco zaniedbane pomimo zdrowych wycen, bardzo źle idzie Swiss-Steel!

Po gwałtownym spadku kursu w maju oraz stagnacji kursu z powodu sporów personalnych, teraz osiągnięto delikatny poziom handlowy. Nie śledziłem dalej wiadomości i po prostu zamknąłem temat. Nadal interesujące jest obserwowanie innych wartości dodatkowych na SWX. Pozostawał na liście do obserwacji - po krótkotrwałym spadku kursu z powodu sporów personalnych, wartość dodatkowa CH ponownie osiągnęła poziom 380, bez żadnego komunikatu, po cichu, bez żadnych sygnałów do wejścia. Niestety, pozostaje wykupiony. Czy może być to atrakcyjny kandydat do handlu w 2007 roku? Szkoda, że na tej platformie tylko około 5 użytkowniczek i użytkowników posiada dobrze oko i energię oraz wytrzymałość, aby odnaleźć i zarejestrować interesujące transakcje/inwestycje. Zbyt wielu korzysta tracących!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata