Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy do karty kredytowej konieczne jest posiadanie konta osobistego w banku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Po raz kolejny natknąłem się na ofertę kart kredytowych, które wcale nie brzmią tak źle, dlatego teraz rozważam złożenie wniosku o taką kartę. Chciałbym jednak nadal korzystać z mojego konta bieżącego w banku, w którym już od dłuższego czasu jestem. Mam tam także kartę kredytową, Master Card. Jeśli teraz zamówię kartę kredytową promowaną przez inną bank, czy będę zmuszony/a otworzyć tam konto bieżące? To nie miałoby sensu, ponieważ moje wynagrodzenie jest wpłacane na inne konto.

Napisany przez Daukind

Cześć. Po tym, jak natknąłem się znowu na oferty kart kredytowych, które wcale nie brzmią tak źle, mam teraz zamiar spróbować złożyć wniosek o taką kartę. Chciałbym jednak pozostać przy moim koncie osobistym w banku, w którym już jestem od dłuższego czasu. Tam mam również kartę kredytową Master Card. Jeśli teraz zamówię tę reklamowaną kartę kredytową w innym banku, czy będę zmuszony otworzyć tam również konto osobiste? To nie miałoby sensu, ponieważ moje wynagrodzenie wpływa na inne konto.

To zależy od warunków konkretnego banku.

Napisany przez Four AIR
To zależy. Amex lub inni dostawcy, tak jak karta kredytowa Amazon, LH Miles & More, itp., w ogóle nie chcą, żebyś miał u nich konto (ponieważ nie mają rachunków osobistych).

Napisany przez 2Escorpio

Zależy. Amex lub inni dostawcy, tak jak karta kredytowa Amazon, LH miles % more itp., w ogóle nie chcą, abyś miał u nich konto (ponieważ nie mają konta oszczędnościowego)
Ale tak, oprócz Amex, większość ma konta oszczędnościowe... Po prostu nie są one obowiązkowe.

LH Miles & More = DKB
Amazon = LBB / Berliner Sparkasse

Napisany przez 6Bankkaufmann
Interesującym przykładem jest Landesbank Berlin w przypadku Amazonu. Osobiście przetestowałem i w ramach promocji Amazon otrzymałem 60 EUR dopłaty od Landesbank Berlin przy zakupie za 69 EUR.
Ostatecznie kosztowało mnie to tylko 9 EUR.

Napisany przez 2Escorpio

Interesująca jest oferta Amazon Landesbank Berlin. Osobiście to przetestowałem i w ramach promocji Amazon faktycznie dostałem 60 EUR dotacji od Landesbank Berlin przy zakupach na kwotę 69 EUR. W końcowym rozrachunku kosztowało mnie to tylko 9 EUR.

Tak, LBB ma kilka kart kredytowych, takich jak na przykład karta ADAC.

Oprócz jednorazowej kwoty 60 euro, karta kredytowa Amazon nic nie znaczy... chyba że zamawiasz dla kilku tysięcy euro rocznie na Amazonie, aby zbierać punkty.

Wtedy znowu wracamy do tematu 60 euro kontra scoring w Schufa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata