Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy 800 tys. możliwe do przedstawienia ze stanem dochodów.

Napisany przez Gazzer
Cześć wszystkim!

Czy następujący wolumen finansowy jest solidny w kontekście mojej sytuacji dochodowej?

Zakup nowego domu jednorodzinnego z kluczem na terenie przy jeziorze w kodzie pocztowym 261xx (obszar Oldenburga). Cena zakupu to 800 000 €, z 5% podatkiem od nieruchomości i 2% opłatą notarialną ponownie 56 000 € kosztów zakupu nieruchomości.

Obecnie mieszkam w domu jednorodzinnym, założony pozostały dług przy zakupie nowego domu wynosi 44 000 € (kredyt hipoteczny z oprocentowaniem 4%, termin płatności do 2021 roku). Planuje sprzedać obecny Dom na czas zakupu nowego (luty 2016 roku), przewidywane przychody z sprzedaży wyniosą od 250 000 do 275 000 €.

Sytuacja dochodowa:
Pierwszy dochód (niemożliwy do wypowiedzenia, jeszcze 21 lat aktywności zawodowej) obecnie 4800 € netto, drugi dochód 800 € netto (niemożliwy do wypowiedzenia, jeszcze 7-10 lat aktywności zawodowej), 360 € wsparcia na dziecko do co najmniej 2020 roku.

Przypuszczenia odnośnie rozwoju dochodów:
Grudzień 2016: wzrost pierwszego dochodu do 5150 € netto. Przewidywany dalszy wzrost do 5800 € w 2019 roku.

Oczekuję potrzeby finansowania w wysokości 610 000 €, w chwili obecnej preferuję 15-letni kredyt z ratami rówymi.

Czy w przedstawionej sytuacji dochodowej taka finansowanie jest możliwe i solidne? - Czekam na Waszą opinię!
Osobiście oczekuję odsetek w wysokości co najmniej 4% po zakończeniu okresu wiązania stopy procentowej.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

Jeśli uda Ci się uzyskać 2% skutecznego oprocentowania i 3,5% spłaty, to po 22 latach będziesz skończony. Raty wyniosą 2 795 EUR.

Przy Waszych dochodach, nawet po odjęciu 800 EUR oraz zasiłku na dziecko, powinno być to wykonalne, ale zależy to od stylu życia. Według mnie jedynym niepewnym punktem jest sprzedaż obecnego domu. Jeśli się nie powiedzie (trudna sprzedaż itp.) i raty za nowy Dom będą już wymagalne, sytuacja może być trudna.

Napisany przez ADMCI4

Cześć wszystkim!

Czy następujący wolumen finansowy jest solidny z mojej sytuacji dochodowej?

Zakup nowego domu jednorodzinnego z kluczem na dziale nadmorskim w 261xx (region Oldenburg). Cena zakupu 800.000€, z 5% kosztami nabycia nieruchomości i 2% kosztami notarialnymi jeszcze raz 56.000€ kosztów zakupu.

Aktualnie mieszkam w domu jednorodzinnym, przypuszczalny pozostały dług przy zakupie nowego domu jednorodzinnego to 44.000€ (kredyt hipoteczny z oprocentowaniem 4%, termin płatności do 2021 roku). Planuję sprzedać obecny Dom jednorodzinny w chwili zakupu nowego (luty 2016), można się spodziewać kwoty od 250.000 do 275.000€ ze sprzedaży.

Sytuacja dochodowa:
Pierwszy dochód (niezwolniony z zatrudnienia, jeszcze 21 lat pracy) obecnie 4800€ netto, drugi dochód 800€ netto (niezwolniony z zatrudnienia, jeszcze 7-10 lat pracy), 360€ dodatku na dzieci do co najmniej 2020 roku.

Przyjęcia dotyczące rozwoju dochodu:
Grudzień 2016 wzrost pierwszego dochodu do 5150€ netto. Prawdopodobny dalszy wzrost do 5800€ w 2019 roku.

Przewiduję zapotrzebowanie finansowe na 610.000€, obecnie preferuję kredyt annuitetowy na 15 lat.

Czy w przedstawionej sytuacji dochodowej taka finansowanie jest możliwe i solidne? - czekam na Wasze opinie!
Osobiście oczekuję po zakończeniu okresu wiązania oprocentowania co najmniej 4% oprocentowania przy kolejnym kredycie.

Cześć Gazzerze!
Na pewno uzyskaj kilka ofert i zawsze pozostań samodzielny. Mało pomaga spłacanie 22 lata 3,5% w banku i na końcu nie zyskujesz ani jednego euro. Na pewno można znaleźć coś o wiele lepszego przy takim samym czasie spłaty. Sugeruję sprawdzenie strony zenke-privatier w google. Moja strona informacyjna udziela prostej pomocy w wielu dziedzinach, również zachęca do samodzielnego liczenia. Jeśli mogę zaoszczędzić Ci 200.000 euro lub więcej poprzez moje możliwości, to dobrze? Nie mam pewności, to Ty musisz zadecydować. Zapewniam Cię o mojej pełnej szczerości.
Z szacunkiem,
Tim Zenke

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Zenke-Privatier.
Właśnie obejrzałem/am twoją stronę internetową i starałem/am się dowiedzieć, jak inwestujesz pieniądze.

Cytat z twojej strony internetowej w sekcji FAQ:
Skąd biorą się tak wysokie stopy zwrotu?
Spółdzielnia inwestuje codziennie na giełdzie poprzez profesjonalnych partnerów w zmienność rynkową. Na indeksach DAX i Dow Jones zachodzą ciągłe ruchy rynkowe spowodowane przez podaż i popyt. Spółdzielnia osiąga zyski dzięki szczególnie mocno przewidywanym trendom zmienności. Bez względu na to, czy krzywa rośnie czy maleje, zawsze ktoś wygrywa, put czy call. W przypadku szczególnie silnych trendów inwestuje się zabezpieczająco, niezależnie od kierunku, w którym porusza się rynek, spółdzielnia osiąga zyski. Spółdzielnia nie inwestuje pieniędzy w banku, ale inwestuje je jak nowoczesna instytucja bankowa. Więcej szczegółów na temat strategii znajduje się w koncepcji.
Koniec cytatu

To oznacza, że ty sam - Zenke Privatier - w ogóle nie inwestujesz funduszy klientów, ale pozostawiasz to innym osobom trzecim?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Gazzer
Koszt 610 000 EUR przy 15-letnim zabezpieczeniu odsetek i 3,5% bezpośredniej spłacie - miesięczna rata w wysokości 2 668 EUR
Oprocentowanie powinno wynosić 1,75% stałego oprocentowania nominalnego i 1,76% rocznej stopy rzeczywistej.
Czy to interesujące?

Napisany przez hoehlenbewohner
Pan Zenke jest bardzo poważny.
Można jedynie zalecić nie spłacanie ani jednego centa, ale przekazywanie każdego centa Panu Zenke.

@Forum: Jeśli taka rzecz jest tolerowana tutaj, to całą platformę można uznać za niepoważną.

Napisany przez maxcc
Doszedłem do tego samego wniosku....
Bankowiec, który pisze coś dość przekonującego i na końcu pyta Zainteresowany?.
Albo Gdzie mieszkasz?.
Same to już jest oznaką tego, że jest to forum (reklamowe), gdzie wymiana niezależnych opinii nie jest tak istotna ;-)

Napisany przez bash
Cześć Forum, czy można wreszcie zbanować tego Zenke-Privatiera?
Dzięki! :-)

Napisany przez Gazzer
@all

Niestety, Dom jednorodzinny - dla mnie całkowicie niespodziewanie - został sprzedany innej osobie zainteresowanej. Dlatego nie ma już potrzeby dodatkowych informacji ze względu na brak obiektu zakupu z mojej strony.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata