Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak zoptymalizować oszczędzanie budowlane stosując jaką strategię?

Napisany przez ADMCI4
Mam zawartą umowę na budowę oszczędności. Suma oszczędności wynosi 30 000 euro. Oprócz tego, przez mój pracodawcę otrzymuję świadczenia z funduszu oszczędnościowego. Moim celem jest oczywiście uzyskanie jak największej kwoty kredytu po bardzo niskim oprocentowaniu. Jak mogę zoptymalizować umowę na budowę oszczędności? Jaką strategię mogę przyjąć, aby to osiągnąć? Pozdrowienia Oszczędzający na budowę

Napisany przez ramonciko
To zawsze zależy od tego, jak najbardziej zbliżyć się do warunków przydziału. Jeśli Twój kontrakt oszczędnościowy na cele budowlane jest zbyt nadwyżkowy, to znika premia celowa i rządowe wsparcie jest wyłączone. Jeśli minimalny próg oszczędności zdecydowanie nie został osiągnięty, a chcesz wcześnie uzyskać pożyczkę, będziesz musiał zaciągnąć kredyty o obowiązujących obecnie stopach procentowych. Możesz znaleźć cenne informacje na temat strategii oszczędzania na cele budowlane tutaj: Zarządzanie finansami z WISO Mein Geld - Oszczędzanie na cele budowlane: Właściwa strategia. Pozdrawiam, ramonciko

Napisany przez Empfehler
To już pewnie dawno temu, kiedy zadałeś to pytanie, ale być może Twój plan oszczędnościowy nie jest jeszcze w pełni uzupełniony, dlatego mogę podać Ci następującą wskazówkę: Piszesz, że podpisałeś umowę oszczędnościową na 30 000, więc prawdopodobnie powinieneś zaoszczędzić 12 000 € (40%) lub 15 000 € (50%) aby uzyskać resztę jako kredyt. Przy optymalizacji z inną stawką (jeśli korzystasz z jakichkolwiek dopłat, one zostaną zachowane) możesz otrzymać łącznie 114 000 € na zakup lub budowę własnego domu, mając 12 000 € kapitału własnego (bez kredytu i tym samym bez ryzyka związanej z całym Twoim majątkiem osobistym w przypadku egzekucji komorniczej w przypadku zaległości w płatnościach). Lub mając 15 000 € kapitału własnego, możesz uzyskać do 148 571 €. Po prostu zasięgnij informacji i nie daj się nabrać bankom/instytucjom oszczędnościowym!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata