Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: sigma Bank kredytowy Lichtenstein

Napisany przez rpw91
Cześć wszystkim,

Złożyłem wniosek o kredyt w banku sigma około tydzień temu z wszystkimi niezbędnymi dokumentami, teraz otrzymałem umowę kredytową, którą powinienem odesłać pocztą, czy mogę traktować umowę jako akceptację? Słyszałem, że jeśli ktoś jest odrzucony, to już na etapie składania wniosku o kredyt.

Dzięki, pozdrowienia.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dokumenty, które musisz przesłać, muszą oczywiście być zgodne z danymi.

Napisany przez rpw91
Sigma już posiada dokumenty i przesłała mi umowę oraz instrukcję wypłaty.

To gdzie leży problem? A może masz jakieś pytanie?
Czy nie otrzymałeś już obiecanego pożyczki?

Napisany przez Kass Finanz
Z wnioskiem kredytowym, który wysłali Państwo do banku, przeprowadzono wstępną ocenę. Teraz otrzymają Państwo odpowiednie dokumenty kredytowe, które muszą Państwo podpisać i odesłać z powrotem. Po otrzymaniu umowy w banku zostanie zainicjowany proces wypłaty.

Napisany przez evengeline
Czy to oznacza, że egzamin został już przeprowadzony i zakończył się pozytywnie, skoro piszą, że po otrzymaniu zostanie wykonane polecenie?
Wysyłam moje dokumenty jeszcze dzisiaj z powrotem za pomocą usługi Postident.

Tak, proszę to zrobić. Wykonaj identyfikację pocztową i odesłaj. Lub odeslij za pomocą poleconego listu zwrotnego, aby móc śledzić, czy twoja przesyłka dotarła.

A następnie wypłata następuje dość szybko?

Napisany przez sman83
Może najlepiej skontaktować się z bankiem bezpośrednio. Prawdopodobnie wypłata nastąpi wkrótce, ale najlepiej będzie, jeśli sam sigma udzieli Państwu tej informacji.

To zrobiłem wczoraj, miła pani przez telefon powiedziała, że wszystkie dokumenty zostały dostarczone, a kredyt został wypłacony wczoraj (30.09.).
Jak długo trwa przelew między bankiem z Liechtensteinu a niemieckim? Tylko dla mnie informacyjnie, ponieważ nigdy wcześniej nie dokonałem ani nie spodziewałem się takiego przelewu.

Napisany przez Tanzkanone
Trwa maksymalnie 2 dni robocze, jeśli kwota została zaksięgowana.

Napisany przez wolfgang53
Cześć, mam pytanie: Czy możliwe jest otrzymanie kredytu od banku Sigma, jeśli mam nadal wpis o umorzeniu długu w Schufa, chociaż wszystko już zostało uregulowane, ale wpis wciąż jest aktywny? Mam regularne dochody i pracuję w tej samej firmie od ponad 11 lat. Będę wdzięczny za informacje. Z poważaniem, Wolfgang53

Napisany przez kreditefinden

Hej, miałbym jedno pytanie: Czy jest możliwe otrzymanie kredytu od banku Sigma, jeśli wciąż mam wpis w biurze informacji gospodarczej dotyczący upadłości, mimo że wszystko zostało już uregulowane, ale wpis nadal istnieje? Mam stałe dochody i pracuję w tej samej firmie od ponad 11 lat.
Będę wdzięczny za informacje, pozdrawiam Wolfgang53

Cześć,

tylko Sigma Bank może udzielić odpowiedzi na to pytanie. Jednakże uważam, że oprocentowanie jest dość wysokie. Roczna stopa oprocentowania wynosi 11,15% przy 3.500,00 lub 11,16% przy 5.000,00 - źródło: strona internetowa Sigmabank. Czy próbowałeś porównywać oferty na niemieckich portalach porównawczych?
Dobrą alternatywą stały się również kredyty P2P. Wiem, że banki w Niemczech niechętnie widzą wpis restschuldbefreiung, ale wciąż jest możliwe uzyskanie kredytu w Niemczech.
Istnieje wiele banków internetowych i platform P2P, gdzie powinieneś móc uzyskać kredyt...
Możesz również pobrać bezpłatny przewodnik po kredytach ze strony https://kreditefinden.com. Zawiera on istotne wskazówki dotyczące składania wniosków o kredyt.

Pozdrowienia, Niko

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata