Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Która jest najtańszą firmą inwestycyjną?

Napisany przez platinrobert
Znajomy chce kupować udziały w różnych funduszach za pośrednictwem pośrednika funduszy. Chce je kupować i sprzedawać według potrzeb.

Który pośrednik funduszy, z których jest wiele, oferuje najlepsze warunki? Chodzi o to, że opłaty za prowadzenie konta, koszty zakupu i sprzedaży są jak najniższe.

Napisany przez domrepp
Pytanie nie powinno brzmieć: Jaka jest spółka funduszy inwestycyjnych!!!
Jeśli Twój przyjaciel wie, jakie fundusze chce kupić, powinien zwrócić się do banków bezpośrednich, brokerów i pośredników funduszy. Jeśli chodzi o pośredników funduszy, to w ostatnim numerze Finanztest jest miły artykuł. Mowa tam między innymi o oszczędzaniu na opłatach za emisję itp.! Wówczas Twój przyjaciel natychmiast zapyta o opłaty depozytowe, koszty zakupu i sprzedaży itp... Może przeczytać takie informacje bezpośrednio u potencjalnych dostawców (banków, brokerów itp.) w cenniku usług.

Napisany przez platinrobert
Zmieniłem temat. Czy jest tutaj ktoś, kto ma podobne obawy i sprawdził wszystkie katalogi cenowo-jakościowe? Przeczytał artykuł w Finaztest.

Napisany przez Birgit
Najlepiej wybrać najpierw pośrednika.
Google->Pośrednik funduszy

Ponieważ większość pośredników oferuje rabaty tylko we współpracy z określonymi bankami depozytowymi.

Następnie sprawdź, czy w tych bankach można kupić Fundusze inwestycyjne.
Nie wszystkie fundusze można zamówić w każdym banku.

Następnie Twój przyjaciel może porównać warunki różnych pośredników, które mogą być bardzo różne.
Oferowane są na przykład:

- Rabat na opłatę emisyjną
- brak opłaty depozytowej
- udział w premiach powrotnych

Następnie sprawdź, jakie opłaty za zakup/sprzedaż występują w poszczególnym banku.

Napisany przez axelwalldorf
Cześć,
oto moja mała sugestia: https://www.fondsdiscount.de/fonds/t...7rbxoCC1Xw_wcB
Niemniej jednak radzę Ci dokładnie porównać wszystko samodzielnie...
W końcu chodzi o Twoje pieniądze...
Pozdrowienia

Napisany przez katerkarlo
Więc znalazłem się dzięki Finanztest i wylądowałem w sklepie funduszy profinance-direkt, ponieważ oferuje on nie tylko 100% zniżki na prowizję inwestycyjną, ale także otrzymuję nawet do 96% udzielonych prowizji od posiadanych inwestycji jako zwroty, a także poprzez program bonusowy, w którym dołączyliśmy jako zespół, zyskują także moje krewni

Napisany przez Birgit

Tak, dzięki Finanztest znalazłem się w profinance-direkt, ponieważ oferuje on nie tylko 100% rabatu na opłatę początkową, ale także zwraca mi do 96% otrzymanych prowizji za posiadane inwestycje oraz poprzez program bonusowy, w którym uczestniczymy jako zespół, moje krewni także na tym korzystają

Tak, ten program bonusowy jest świetny.

Napisany przez katerkarlo
W którym jesteś poziomie premii?

Napisany przez Birgit
W tej chwili otrzymujemy 40% premii.
Jeszcze 150k, a będziemy mieć 50%
Tak stopniowo awansujemy na wyższe szczeble

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata