Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Komunia WHEN Dziecko chrzestne)

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

czy wiecie, ile pieniędzy powinien dać się jako chrzestny na komunię?

Naprawdę nie mam pojęcia.

Pozdrowienia, esco

Napisany przez axelwalldorf
Cześć,
tutaj nie ma żadnych reguł ani wytycznych. To po prostu zależy od tego, ile chcesz podarować swojemu chrześniakowi!
W innym przypadku radziłbym skonsultować się z rodzicami.
Pozdrowienia

Napisany przez eugen-graf
Cześć,

Czy to też zależy od twoich własnych możliwości finansowych? Co zazwyczaj obdarowywałeś swoje chrześniece/chrześniaka? Może warto rozważyć inwestycję finansową, aby dziecko miało na dłuższą metę korzyść...

Napisany przez 2Escorpio
Oczywiście, zależy to także od moich finansów, ale nie mam zielonego pojęcia, w jakim przedziale cenowym poruszamy się tutaj?

Prezenty na Boże Narodzenie i urodziny oscylowały zazwyczaj w okolicach 100 euro... Na Komunię teraz myślałem o kwocie 250 do 300 euro... Czy to jest odpowiedni zakres cenowy, czy może za mało/za dużo? Chcę przecież nikogo nie wystawić (w złym świetle), ani nie wyjść na przyzwoitka.

Coś w rodzaju inwestycji (na prawo jazdy) otrzyma w 18 urodziny. Myślę, że wręczenie tego z 10 lat wcześniej, to zbyt wcześnie... Dzieci wtedy nie potrafią tego docenić i nie mają wiele z tego (w danym momencie).

Napisany przez axelwalldorf
Uważam, że w tej sprawie powinieneś/mogłabyś być bardzo spokojny/spokojna, że nie będziesz wyglądać głupio, ponieważ to wystarczająca suma! Uważam, że to znacząca kwota! Powinieneś/powinnaś wziąć pod uwagę, że ta kwota jest absolutnie wystarczająca dla dziecka w tym wieku!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata