Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Plus Rent - nowy rodzaj zabezpieczenia emerytalnego.

Napisany przez Fele
Cześć wszystkim, jestem nowy tutaj...

Zarejestrowałem się tutaj, by poznać waszą opinię, aby wreszcie móc podjąć jakąś decyzję.

Chodzi o to, że kilka tygodni temu przyjaciel zwrócił moją uwagę na nowy produkt z zakresu emerytur, który nazywa się Plus-Rente. Jest to swoisty sekret, ponieważ jest dopiero we wczesnej fazie rozwoju i właśnie rusza właściwa kampania marketingowa.

Bardzo podoba mi się ten koncept, płaci się co miesiąc określoną kwotę, którą chce się oszczędzać, i dodatkowo można zarabiać pieniądze na swoją emeryturę za każdym razem, gdy dokonuje się zakupów online (Cashback). Bierze w tym udział ponad 1000 sklepów internetowych, a nie tylko z branży mody, ale także apteki internetowe, biura podróży, sklepy zoologiczne, części samochodowe itp. O ile się zorientowałem, można zarobić coś praktycznie przy każdym zakupie online. Procenty, które otrzymuje się od ceny zakupu, oczywiście różnią się w zależności od dostawcy.

Co dla mnie jest dodatkowym ogromnym plusem, to fakt, że dopiero od kwoty oszczędności wynoszącej 2500 € można uzyskać dostęp do konta i wypłacić pieniądze.

Czy słyszeliście już o tym? Czy zdecydowalibyście się również na to, czy brzmi zbyt pięknie, aby mogło być prawdziwe? Co sądzicie, jestem ciekawy.

Tutaj jest jeszcze link z dodatkowymi informacjami i filmem.

Czekam na wasze odpowiedzi.

Napisany przez Konrad4
Ludzie mają już serdecznie dość związanej z imieniem Riester Renty, więc konsumenci nie dają się już tak łatwo nabrać na takie frazesy jak Plus-Renta.

Dla mnie ta oferta jest po prostu bezużyteczna, ale z drugiej strony, tak naprawdę nie jest bezużyteczna, ponieważ zawsze może posłużyć jako zły przykład.

Napisany przez Acer0612
Aby być szczerym, ta wersja programu antywirusowego wydaje się bardzo abstrakcyjna, a jednym z najważniejszych czynników, które sprawiają, że czuję się niepewnie, jest brak kontroli państwowej. Nie zrozum mnie źle, nie jestem fanatykiem kontroli, ale byłoby to dla mnie zbyt niepewne! Jeśli chodzi o polisy podstawowe, Riester, elastyczne czy pracownicze, to najlepiej związane z funduszami, w ramach jednej taryfy z doskonałym wyborem funduszy i przede wszystkim bez prowizji za zawarcie umowy i bez prowizji z tytułu utrzymania. Najlepiej u kogoś, kto oferuje to wszystko i aktywnie zarządza Twoją umową, oferując bezpłatną analizę Markowitza co 3 lata... Pozdrowienia z Hamburga ze strony Qualitätsvergleich24.de

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata