Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Pytania początkującego

Napisany przez phre22
Cześć,

oto moje pytanie:

Jakiś czas temu zakupiłem udział w funduszu, teraz chciałbym go sprzedać. Niestety miałem do wyboru tylko sprzedaż pozagiełdową lub krajową.

Wybrałem sprzedaż pozagiełdową. Czy w takim przypadku funduszowy podmiot odkupi udział? Jeśli nie, czy moglibyście mi powiedzieć, gdzie mogę sprawdzić, które fundusze mogę przekazać z powrotem do spółki?

Dziękuję.

Pozdrowienia.

Napisany przez 2Bolitho
Tak to wygląda. Gdzie właśnie handlujesz?

Sprawdź rozliczenie, szczególnie porównując kurs/wartość wykupu. Szczegóły dotyczące wykupu znajdziesz także w prospekcie sprzedaży.

Napisany przez Cici
Handel pozagiełdowy oznacza zazwyczaj sprzedaż bezpośrednią do banku. W przypadku mniejszych kwot zazwyczaj jest to tańsze niż sprzedaż na giełdzie, ponieważ nie ma opłat giełdowych. W przypadku większych kwot sprzedaż na giełdzie może znowu być tańsza, jeśli na giełdzie oferowane są korzystniejsze ceny sprzedaży.

Zdecydowanie powinno się unikać (prawie zawsze) sprzedaży bezpośrednio do towarzystwa funduszy inwestycyjnych, ponieważ zazwyczaj pobierane są tam bardzo wysokie opłaty za zakup i sprzedaż.

Napisany przez Acer0612
Cokolwiek robisz, w przyszłości lepiej zaopatrz się w konto maklerskie bez opłaty za emisję! Najlepsze pozdrowienia od Qualitätsvergleich24.de

Napisany przez Cici

Cokolwiek robisz, lepiej zaopatrz się w konto bez opłaty za emisję!

Co to jest konto bez opłaty za emisję? Czy musisz ją opłacić, czy nie, zależy od partnera handlowego, prawda?

Napisany przez EuroPaule

Co to jest depozyt bez opłaty za emisję? Czy trzeba ją płacić, czy nie, zależy od partnera handlowego, prawda?

Raczej od pośrednika. Na przykład, można kupić fundusze poprzez pośrednika do depozytu w ebase i zapłacić opłatę za usługę pośrednika (doradztwo) lub można kupić poprzez dyskonta funduszy bez doradztwa i bez opłaty za emisję. W obydwu przypadkach partnerem handlowym jest ebase.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata