Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt w rachunku bieżącym w Sparkasse ?!

Napisany przez Velbert425
Życzę pięknego dnia.
Mam 21 lat i pracuję na podstawie umowy o pracę na czas niepełny (do 450 €). Miesięcznie na moje konto wpływa około 350-400 €. Czy istnieje możliwość uzyskania przezem mniej limitu debetowego w Sparkasse (myślę o około 250 €), czy raczej mogę zapomnieć o tej opcji? Kiedy ostatnio złożyłem wniosek o nową kartę, zdaje się, że zostałem zapytany, czy chciałbym mieć taką opcję. Obsługa jednak nie wspomniała ani o debecie, ani o kredycie bieżącym, ani o limicie debetowym, użyła jakiegoś mi nieznanego słowa. Nie chciałem podejmować decyzji w pośpiechu. Poza tym już od około dwóch i pół roku pracuję w tej pracy. Od kiedy miałem 16 lat, jestem klientem Sparkasse.
Czekam na wasze odpowiedzi.

Napisany przez Aipnos
Tak więc, jeśli jesteś pełnoletni i zarabiasz regularnie, to posiadanie debetu na koncie nie stanowi problemu (jeśli Twój wpis w Schufa jest czysty...)

Czy posiadasz kartę debetową?

W przeciwnym razie wystarczy zadzwonić do Sparkasse i poprosić o debet w wysokości 250 EUR, aby pokazywać regularne wpływy.

Oczywiście, mam również kartę debetową do tego konta. Moja historia kredytowa w Schufa powinna być czysta, oczywiście zdarzały mi się przypadki braku wystarczających środków na koncie i minimalnego salda, ale przecież nie potrzebuję nawet debetu. Czyli nie muszę nawet osobiście się stawić? Czy będzie konieczne podpisanie czegoś? Po prostu zadzwonię jutro około południa i zapytam. Dziękuję!

Napisany przez Kass Finanz
Jeśli wpływy pieniężne regularnie napływają na konto od dłuższego czasu, to nie powinno być przeszkód w uzyskaniu kredytu odnawialnego. Po prostu udaj się do banku.

Dzisiaj przed chwilą zadzwoniłem na infolinię Sparkasse i zapytałem, jak to wygląda. Moja sprawa zostanie przekazana do mojego oddziału, a oni zadecydują, czy i w jakiej wysokości możliwy będzie debet na koncie. Powinienem otrzymać informację jeszcze dzisiaj - jestem ciekawy.

Właśnie dostałem informację, że możliwe jest umówienie spotkania i dostałem termin na godzinę 15:00. To poszło naprawdę szybko, szybciej niż się spodziewałem! Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi!

Napisany przez 2Escorpio

jasne, miałem kiedyś braki w pokryciu na koncie i był lekki debet, ale w przeciwnym razie nie potrzebowałbym limitu debetowego

Tak, potrzebujesz. Wewnętrzny system ratingu banku natychmiast karze cię za tolerowany debet. Przejawia się to na przykład w wysokości limitu debetowego, karty kredytowej, kredytów lub oprocentowania kredytów.

Tak więc pozwolono mi skorzystać z debetu w wysokości 250€ bez dalszych pytań i szczegółowo poinformowano mnie o innych możliwościach dotyczących mojego konta. Nawet karta kredytowa byłaby możliwa, ale odmówiłem. Ponadto teraz mam ponownie dostęp do bankowości internetowej. Ogólnie rzecz biorąc, wizyta w oddziale była bardziej niż opłacalna.

Jednak tak. Wewnętrzny system oceny kredytowej banku natychmiast karze Cię za tolerowaną przekroczenie stanu konta. Objawia się to na przykład wysokością limitu debetowego, karty kredytowej, kredytów lub wysokością oprocentowania kredytów.

Oczywiście. To ma sens. Byłoby straszne, gdyby nie było.

Napisany przez 2Escorpio

W sumie wizyta w oddziale opłaciła się bardziej niż się spodziewałem.

Miło mi słyszeć, że wszystko poszło dobrze. Niemniej jednak Sparkasse nie jest pomocą społeczną... Wszystko, co ci dają, zależy od twojego regularnego dochodu i twojej wiarygodności (Schufa)... Dlatego z dużym prawdopodobieństwem każdy inny bank dałby ci to samo. @Bank w niebiosa.

Tak, prawdopodobnie, ale dlaczego miałbym korzystać z innego banku niż mój stały bank? Nie wychwalam go do nieba, po prostu cieszę się, że wszystko było takie nieskomplikowane. No cóż, teraz w końcu zarabiają na mnie.

Napisany przez FabianK
Cześć Velbert425

Miło mi, że zostałeś tak dobrze potraktowany w swoim domowym banku i znalazłeś to, czego szukałeś.

Pozdrowienia

Fabian

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata