Re: Czy jest możliwe złożenie niezobowiązującego wniosku kredytowego dla tego obiektu?
Napisany przez Wohncgn -
- czw maja 07, 2015 12:12 pm
Cześć,
Chciałbym zakupić moje pierwsze mieszkanie na własność w centrum Kolonii. Z braku doświadczenia mam kilka pytań.
Cena zakupu mieszkania: około 500.000€
Koszty dodatkowe (pośrednik, podatek od nieruchomości, notariusz): około 60.000€
Konieczne prace remontowe i ekspertyzy: 70-100.000€
Całkowity koszt około 660.000€
Dostępny kapitał własny około 140.000€
W rezultacie potrzebna kwota kredytu to około 520.000€.
Opłaty miesięczne za mieszkanie wynoszą około 300€ plus około 100€ za gazową ogrzewanie podłogowe.
O mnie:
30 lat, singiel, bez dzieci, bez kredytów, bez samochodu, brak wpisów w Biurze Informacji Kredytowej, zatrudniony na czas nieokreślony w tej samej firmie od 8 lat.
Dochód netto: 5200€
średnio około 6100€/miesiąc z regularnych nadgodzin (które nie są brane pod uwagę w obliczeniach)
Miesięczne wydatki bez czynszu wynoszą około 1600€
Obecna czynsz z zaliczką na NK wynosi 810€ + 300€.
Jakie warunki mogą być oczekiwane dla okresu 15-letniego związania się stawką procentową?
Czy mogę bez konsekwencji zapytać w firmach Dr. Klein, interhyp, moim banku itp. o ogólne warunki?
Byłbym wdzięczny za kilka odpowiedzi.
Pozdrowienia,
Martin Lebhoff
Chciałbym zakupić moje pierwsze mieszkanie na własność w centrum Kolonii. Z braku doświadczenia mam kilka pytań.
Cena zakupu mieszkania: około 500.000€
Koszty dodatkowe (pośrednik, podatek od nieruchomości, notariusz): około 60.000€
Konieczne prace remontowe i ekspertyzy: 70-100.000€
Całkowity koszt około 660.000€
Dostępny kapitał własny około 140.000€
W rezultacie potrzebna kwota kredytu to około 520.000€.
Opłaty miesięczne za mieszkanie wynoszą około 300€ plus około 100€ za gazową ogrzewanie podłogowe.
O mnie:
30 lat, singiel, bez dzieci, bez kredytów, bez samochodu, brak wpisów w Biurze Informacji Kredytowej, zatrudniony na czas nieokreślony w tej samej firmie od 8 lat.
Dochód netto: 5200€
średnio około 6100€/miesiąc z regularnych nadgodzin (które nie są brane pod uwagę w obliczeniach)
Miesięczne wydatki bez czynszu wynoszą około 1600€
Obecna czynsz z zaliczką na NK wynosi 810€ + 300€.
Jakie warunki mogą być oczekiwane dla okresu 15-letniego związania się stawką procentową?
Czy mogę bez konsekwencji zapytać w firmach Dr. Klein, interhyp, moim banku itp. o ogólne warunki?
Byłbym wdzięczny za kilka odpowiedzi.
Pozdrowienia,
Martin Lebhoff