Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pomoc

Napisany przez taki
Pilnie potrzebuję pomocy!

Po tym, jak mój mąż mnie opuścił, zostałam samotnie z ogromnymi długami i grozi mi przymusowa sprzedaż mojego mieszkania.
Czy ktoś zna wiarygodnych prywatnych pożyczkodawców, którzy są gotowi udzielić pożyczki w wysokości około 30 000 euro. Jako zabezpieczenie jest jeszcze mieszkanie.

B

Napisany przez Daukind
Czy mieszkanie jest wolne od obciążeń?

Napisany przez taki
Jej, nie jest.
W przypadku mieszkania jest to 5-pokojowe mieszkanie o powierzchni 113 m².
Szacunkowa wartość to około 160 000 euro, a obciążenie wynosi obecnie około 70 000 euro.
Wszystko oczywiście udokumentowane

Napisany przez Daukind
Dlaczego nie sprzedajesz mieszkania? Z uzyskanych środków można spłacić długi, a prawdopodobnie zostanie jeszcze trochę pieniędzy.

Napisany przez taki
To oczywiście byłoby rozwiązanie, które jednak chciałbym rozważyć jako ostateczność. Chciałbym, jeśli to możliwe, zachować mieszkanie. Przecież pracuję od 20 lat w służbie publicznej.

Napisany przez xlarge
Jaka była kwota kredytu hipotecznego przy jego zawarciu?

Czy kredyt hipoteczny nie może zostać zwiększony o 30k?
(Co mówi bank?)

Napisany przez taki
Wzięliśmy kredyt w wysokości 100 000 euro, z czego 25 000 euro było wkładem własnym.
Problemem jest to, że Bayern LB, która sfinansowała nasze mieszkanie, nie finansuje już żadnych inwestycji prywatnych, w tym prywatnych nieruchomości.

Napisany przez Aipnos
wtedy są też inne banki, które udzielają finansowania na drugim miejscu.

Gdzie mieszkasz? Możesz wziąć kredyt na modernizację w banku lub kasy oszczędnościowo-kredytowej (ważne jest tylko, aby nie wymagano potwierdzenia wykorzystania środków)

Napisany przez Kass Finanz
Bausparkassen finanzieren do 30.000 € bez konieczności wpisu do księgi wieczystej. W przypadku dobrej zdolności kredytowej, możliwe są również kredyty subordynowane z bezpośrednią spłatą kapitału.

Napisany przez Andy34

Potrzebuję pilnej pomocy!

Po tym, jak mój mąż mnie opuścił, teraz mam ogromne długi i grozi mi przymusowa licytacja mojego mieszkania.
Czy ktoś zna wiarygodnych prywatnych pożyczkodawców, którzy są gotowi udzielić pożyczki w wysokości około 30 000 euro? Jako zabezpieczenie miałbyś jeszcze mieszkanie.

B

Nie mam zbyt wielkiego zaufania do prywatnych pożyczkodawców, myślę, że taka suma może być trudna do uzyskania u większości osób, które są wiarygodne. Raczej wolałbym skorzystać z instytucji kredytowej, dla uzyskania dobrej rocznej stopy oprocentowania warto również porównać kredyty, jak to jest możliwe na tej platformie.

Ale przede wszystkim może warto dokładnie przeanalizować zadłużenie, czy tych 30 000 euro to twoje zadłużenie czy wspólne długi? Jak wyglądają umowy, kto gdzie podpisał i tak dalej. Jeśli uda ci się to udowodnić, możesz być w stanie zmniejszyć swoje długi, jeśli okazuje się, że twój były partner podpisał pewne dokumenty. Mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@taki, proszę podejdź do mnie. Pomoc w sprawach nieruchomości i problemach z płatnościami to moja codzienna działalność.

Napisany przez Matthew Pryor
Trochę staje się to nieprzyjemne.

Napisany przez taki

Tak powoli robi się niewygodnie.

Jak mam to zrozumieć????

Napisany przez Matthew Pryor
Odnosiło się do mojego poprzedniego postu.

Napisany przez taki
Och, czyli mam uważać komu ufam?!? Zrobię to, ale pilnie potrzebuję POMOCY, a to nie ułatwia sprawy.

Napisany przez Suxxess
Nie, chodziło mu raczej o to, jak ludzie tutaj rywalizują o potencjalnych klientów.
Możesz śmiało napisać do bankiera, od dłuższego czasu się tu porusza i jest solidny.
To niestety nie dotyczy użytkownika baumannier_eric...

Dziękuję za kwiaty

Napisany przez taki
Powoli zaczynam się gubić.
Czas ucieka mi sprzed nosa.

Przy wartości rynkowej na poziomie 160 000 euro i obciążeniu kredytowym na poziomie 70 000 euro istnieje kilka możliwości uniknięcia licytacji komorniczej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata