Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Spłacić kredyt

Napisany przez TanteEmma
Cześć i dzień dobry.

Mam zamiar spłacić kredyt z góry. W internecie jest wiele kalkulatorów, które pomagają obliczyć kwotę do spłaty kredytu. kredyt zaciągnąłem na początku 2014 roku i zwiększyłem go także w 2014 roku. Moje pytanie teraz brzmi, od którego daty trzeba liczyć - daty zaciągnięcia kredytu czy daty zwiększenia? Ponieważ w kalkulatorach do spłaty kredytu wymagane są miesiące Spłata po upływie miesięcy, co należy wpisać tutaj?

Dziękuję z góry

Napisany przez 6Bankkaufmann
W jaki sposób chcesz spłacić kredyt wcześniej?
Za pomocą kapitału własnego czy poprzez skorzystanie z innego banku?

Napisany przez TanteEmma
Z innym bankiem, ponieważ chcę także zmienić bank. (Ponieważ w mojej okolicy nie ma bankomatów i muszę jeździć dalej, aby wypłacić gotówkę)

Napisany przez Daukind
2014 zakończone, 2014 zwiększone (od tego momentu obowiązuje określony czas trwania) i teraz znowu zmiana w 2015 roku (prawdopodobnie również z zwiększeniem). Potem będzie kłopot z Schufa...

Nie polecam. konto bieżące można zmienić także bez kredytu.

Napisany przez TanteEmma
Przepraszam, popełniłem literówkę.. W 2013 roku został zaciągnięty kredyt, i nie planuje się ponownie go zwiększać. Zmiana banku wydaje się sensowna, ponieważ mój pracodawca ma konto w tym banku, który znajduje się w miejscu mojej pracy. W obecnym banku muszę przejechać 20 km, aby znaleźć bankomat – to nie jest daleko, ale praktycznie nigdy tam nie jestem i sieć bankomatów nie jest jeszcze wystarczająco rozbudowana. Dlatego zmiana banku wydaje się opłacalna, wszystko jest na swoim miejscu. Pierwotnie chciałem mieć wszystko w jednym banku, ale jeśli to ma negatywny wpływ, to oczywiście nie jest to zbyt przyjemne.

Napisany przez 6Bankkaufmann
To na pewno dobre argumenty. Zmień więc partnera bankowego teraz.

Napisany przez Kass Finanz
To druga umowa jest ważna, ponieważ w tym dniu doszło do nowej umowy, która zmieniła starszą umowę kredytową.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata