Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy Schufa pokrzyżuje mi plany?

Napisany przez dennis2015
Cześć drodzy użytkownicy!

Nazywam się Dennis, mam 24 lata.

Moje dochody wynoszą miesięcznie netto 2850€.

W sierpniu lecę do USA, mój ojciec powiedział, że tam opłaca się mieć kartę American Express, dlatego zamówiłem kartę Payback Amex (bezroczna opłata roczna), dostałem pismo obecnie nie możemy spełnić Twojego życzenia...

Myślałem więc, że wezmę kartę Payback Visa, dostałem ją, ale z limitem 0€, chociaż z wysokim limitem?

Cała ta sytuacja mnie zaniepokoiła, więc zadzwoniłem do obsługi karty, powiedzieli, że to wina Schufy.

Teraz zamówiłem raport Schufy online, a wynik wynosi 79,7%

Dlaczego?!

Zaległe kredyty to 3 sztuki: 2x 5000€, 1x 6500€

Bieżące kredyty to: 1x 25.000€ (na nowy samochód) - pozostało 16.000€ do spłaty oraz 1 x 5000€ (na konsumpcję) - pozostało 2100€ do spłaty.

2x konto usługowe Eplus

1x Telekom

Oraz kilka zapytań o warunki kredytowe...

1x karta kredytowa zakończona (spłacona)

Nigdy nie zdarzyło mi się niezapłacenie czegoś, zawsze spłacam raty, nie ma problemu...

W 03/2017 kończy mi się umowa oszczędnościowa z kwotą 22.000€.

Mój partner i ja planujemy wtedy zbudować Dom (mamy działkę 2000 m2)

Jego obecne zarobki wynoszą 2200€ netto...

W sumie mamy więc ponad 5000€ miesięcznie.

Nie mamy dzieci!

Chcemy zaciągnąć około 200.000€ na budowę.

Aktualne kredyty zostaną spłacone...

Czy Schufa może pokrzyżować nasze plany?

Co możemy zrobić?

Napisany przez 6Bankkaufmann

1x zrezygnowana karta kredytowa (spłacona)

Nigdy nie zdarzyło mi się nie uregulować opłat, zawsze spłacam raty, nie ma żadnego problemu...

Prawdopodobnie ostatnio uregulowałeś zaległości związane z tą zrezygnowaną kartą kredytową, prawda?
Następnie ten negatywny wpis pozostaje w Schufa przez pewien czas.

Napisany przez Colonia
79,7% jest bardzo słabym wynikiem.

Spróbuj poprosić o informacje o sobie listem. W ten sposób otrzymasz więcej informacji.

Napisany przez Daukind

79,7% jest bardzo słabe.

Zażądaj raportu własnego listownie. Wtedy otrzymasz więcej informacji.

Jedyną dodatkową informacją są punkty branżowe, jeśli się o nie poprosi.

Napisany przez 2Escorpio
Karta kredytowa powinna zostać od razu anulowana po jej wypowiedzeniu? *zastanawia się*

Czy może karta kredytowa została Ci wypowiedziana z powodu zaległości w płatnościach? W takim razie nie ma się czemu dziwić, że nie otrzymałeś nowej karty kredytowej.

Do marca 2017 roku nie miałbym żadnych obaw, do tego czasu wynik kredytowy może już być znowu w dobrym stanie, o ile nie obciążyłeś go dodatkowymi kredytami i innymi zobowiązaniami finansowymi.

Napisany przez dennis2015
Cześć,

Kartę kredytową samodzielnie złożyłem wypowiedzenie, było to również już dłuższą chwilę temu! Jak już wspomniałem, nigdy nie miałem opóźnień w spłacie żadnych zobowiązań... Wszystko zawsze opłacane terminowo, bez wyjątków!

@dennis2015, o, czyli sam anulowałeś kartę kredytową? Jednakże z tego, co tu widzę, brzmi to inaczej. Jeśli sam anulowałeś kartę kredytową i nigdy nie miałeś zaległości w płatnościach, to dla mnie zagadką jest, jak możesz mieć mniej niż 80%.

Napisany przez Daukind
Ukończone lub zaczęte od nowa 5 kredytów w ciągu 3 lat? Nic dziwnego, że wynik jest niski...

Założę jednak, że kryje się za tym coś więcej. Spadek poniżej 80% w ocenie Schufa jest dość istotny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata