Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Co należy wziąć pod uwagę przy poręczeniu?

Napisany przez ADMCI4
Nie mogę samodzielnie spłacić kredytu na rozbudowę naszego domu. Chciałbym wskazać swojego szwagra jako poręczyciela, który już wyraził zgodę. Na co powinienem zwrócić szczególną uwagę, biorąc go jako poręczyciela? Jakie dokumenty będzie musiał przedstawić mój szwagier? Pozdrowienia Ekspert od piłki nożnej

Napisany przez tom
Jeśli nie możesz dostać pieniędzy od banku, ponieważ brakuje odpowiednich zabezpieczeń, nie masz innego wyboru niż skorzystanie z poręczenia. Twój poręczyciel, czyli twój szwagier, ręczy za spłatę pożyczki, oczywiście tylko wtedy, gdy jako dłużnik nie będziesz w stanie spłacić miesięcznych rat. Poręczyciel będzie wówczas ponosił za to odpowiedzialność swoim całym majątkiem (bez obrazy, ale powinien dokładnie przemyśleć, czy na to stać). Bank traktuje poręczyciela jak osobę ubiegającą się o kredyt. Będzie on również dokładnie i krytycznie sprawdzany pod kątem zdolności kredytowej. Tom

Napisany przez wolfgang
fussballexperte pisze: Nie mogę spłacić kredytu na rozbudowę naszego domu z własnych środków. Chciałbym podać swojego szwagra jako poręczyciela, który już wyraził zgodę. Na co muszę zwrócić szczególną uwagę, biorąc go jako poręczyciela? Jakie dokumenty musi dostarczyć mój szwagier? Pozdrowienia Ekspert piłkarski
Cześć Ekspert piłkarski, Jeśli jako kredytobiorca nie będziesz w stanie spłacić, na pewno zwrócą się do twojego poręczyciela. Bank w większości przypadków wymaga poręczenia solidarnego. Dzięki temu sztucznemu rozwiązaniu bank może natychmiast skorzystać z poręczenia, jeśli kredytobiorca zostanie niewypłacalny. Poręczenie automatycznie kończy się wraz z zakończeniem kredytu. Pozdrawiam Wolfgang

Napisany przez ADMCI4
Musisz również pamiętać, że wiele banków będzie wymagać poręczenia przez twoją żonę. Koniecznie unikaj takiego małżeńskiego poręczenia, zwłaszcza jeśli twoja żona nie ma nic wspólnego z kredytem. Tutaj nie chodzi o brak zaufania czy zaufanie, a po prostu o uniknięcie wielkiego obciążenia poręczeniowego dla twojej żony. Twój szwagier powinien też zwrócić uwagę na to, że poręczenie jest ograniczone pod względem kwoty. ExoPlanet

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata