Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bank DAB i Schufa

Napisany przez Phil78
Cześć,

zarejestrowałem się tutaj, aby zapytać ekspertów, gdzie leży pies pogrzebany...

Jestem klientem regionalnego banku od ponad 30 lat, niedawno zrealizowałem tam moje finansowanie budowy, ubezpieczenie od niezdolności do pracy z oszczędnościami kapitałowymi oraz zamierzam ubezpieczyć Dom również przez bank. Za wszystko zapłaciłem pokaźne opłaty za ubezpieczenie/poradnictwo (lub jakoś tak), co jest w porządku. Teraz jednak wprowadzają opłaty za prowadzenie konta... Ja tego jednak nie zaakceptuję, ponieważ nie widzę odpowiedniej rekompensaty. Bankomaty są coraz rzadsze, o oddziałach lepiej nie wspominać. Zastanawiam się, jak starsi ludzie na wsi będą mogli wkrótce dostać się do gotówki...

W każdym razie... nie będę tego opłacał. Zdecydowałem się więc założyć konto osobiste w DAB Bank, ponieważ mam tam konto maklerskie z prawie pięciocyfrową wartością. I wtedy otrzymałem miłe pismo...

Ze względu na ocenę w Biurze Informacji Kredytowej, nie mogę otrzymać konta osobistego z debetem i kartą kredytową...
Co???? To naprawdę zaskakuje i sprawia, że człowiek czuje się jak klient RTL2, pijący piwo, bez zębów i pracy... Nigdy nie zrobiłem nic złego, poza przekroczeniem debetu podczas studiów... ale to było lata temu...

O mnie: 37 lat
-Zatrudnienie na stałe
-mam 2 przed podatkiem
-prawie 20 000 euro środków pieniężnych bądź krótkoterminowo dostępnych
-dług na finansowanie budowy w wysokości 150 000 euro (z końca 2014 roku, zawsze dotąd płacę punktualnie)
-Płatności kartą kredytową potrzebuję rzadko (rezerwacja lotów lub hotelu... +/- 2 razy w roku)
-nigdy nie miałem zerowego finansowania ani kredytu konsumenckiego
-nie zmieniałem operatorów telefonii komórkowej (zawsze wszystko płatne)
-Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałbym wezwanie do zapłaty
-Debet w wysokości 2000 euro w banku
-Rachunek maklerski w DAB i Comdirect
-lokata terminowa w Moneyou
-Dotychczasowe konto osobiste i karta Mastercard w banku

Dlaczego do diabła piszą o Biurze Informacji Kredytowej??? Zadzwoniłem tam, ale oni odsyłają do Biura Informacji Kredytowej...
Naprawdę czuję się zagubiony!

Zakupiłem teraz roczny dostęp za 60 euro. Dane dostępowe powinny przyjść dzisiaj. Przedłożę im swoją ocenę.

Co o tym sądzicie? O co może chodzić? Przeprowadziłem 3 przeprowadzki w ciągu ostatnich 8 lat... ale z pokoju na współlokatora, potem z powrotem do partnerki, a po rozstaniu do własnej nieruchomości, to też nie jest aż tak nietypowe, prawda?

Dzięki i pozdrowienia!
Phil

Napisany przez 6Bankkaufmann
Raport w sprawie zdolności kredytowej firmy Schufa za 24,95 EUR również by wystarczył.
Chętnie możesz udostępnić nam dostarczony raport.
Wtedy będziemy mogli wystawić opinię.

Napisany przez 2Escorpio

Zastanawiam się, jak starsi ludzie z terenów wiejskich będą wkrótce zarabiać pieniądze...

Czy w ogóle będą? Wszystko wskazuje na to, że nie... Gotówka ma zostać stopniowo zlikwidowana... Niektóre kraje, takie jak na przykład Szwecja czy Dania, już zaczęły ten proces... nie drukują już nowych pieniędzy lub wypłacają tylko niewielkie kwoty gotówki dziennie.

Co do reszty, muszę przyznać rację bankowcowi... mówienie na oślep nie jest zbyt mądre... Uważam, że informacja z biura informacji kredytowej będzie dla wszystkich bardziej pomocna.

Napisany przez Daukind

Informacja o zdolności kredytowej Schufa za 24,95 EUR też by wystarczyła.

Bezpłatna informacja zgodnie z Bundesdatenschutzgesetz 34 byłaby bardziej sensowna, ale przecież na tym się nie zarabia....

Napisany przez 2Escorpio

Darmowa informacja na podstawie BDSG 34 byłaby bardziej sensowna, ale przecież na tym się nie zarabia....

No i tak czy siak, jeśli już zrobił to bezpośrednio przez stronę Schufa

Napisany przez credere
To jest drogi dostęp do Schufy, za tę cenę mogłeś mieć opłaty za konto w Sparkassen także na pierwszy rok ;-)

Napisany przez 2Escorpio

Ten dostęp do Schufy jest naprawdę drogi, za tę cenę miałbyś również opłaty w Sparkassen na pierwszy rok ;-)

*uśmiech*... Ale to jeszcze nie rozwiązałoby problemu.

Napisany przez Phil78
Tak, zajęło to aż do przyjścia dostępu...
Mój wynik to 94,09%... tak źle to w sumie nie jest, prawda?

Ale to nie wyjaśnia dlaczego nie mogę otworzyć konta osobistego w DAB!

Dziwne jest to, że w kategorii Instytucje finansowe jedynie wniosek o otwarcie konta osobistego w DAB... nic więcej... żadnej karty kredytowej (Mastercard mam) i żadnego konta osobistego (również mam!)
Czy myślą, że jestem jakimś widmem? Pojawia się pytanie, dlaczego jestem klientem (lub powinienem powiedzieć, że mogłem zostać?) DAB, Comdirect (obejmujące konto maklerskie) i Moneyou (lokata)

Pytanie o opłaty dla Biura Informacji Kredytowej na rok nie wchodzi w grę. Powody mojej niechęci do otwarcia konta w Sparkasse są chyba zrozumiałe...

Co myślicie, co może być przyczyną?

Napisany przez 2Escorpio

Tak więc trwało zanim dostęp został udostępniony...
Mój wynik to 94,09%....więc tak bardzo źle to w sumie nie jest, prawda?

Ale to nie wyjaśnia, dlaczego nie mogę uzyskać konta osobistego w DAB!?

Dziwne jest to, że w kategorii Instytucje kredytowe jako jedyny mam zapytanie o otwarcie konta osobistego w DAB...nic więcej...żadnej karty kredytowej (Mastercard mam) i żadnego konta osobistego (również mam!)
Może myślą, że jestem zjawą? Pojawia się pytanie, dlaczego mam wtedy konto w DAB, Comdirect (zarówno konto depozytowe) i Moneyou (lokata) (albo powinienem powiedzieć, że mogłem być?)?

Pytanie, czy opłaty za informacje dla Biura Informacji Kredytowej na rok w Sparkasse mają znaczenie, nie wchodzi w grę. Powody mojej niechęci do płacenia za konto w Sparkasse są chyba zrozumiałe...

Co myślicie, czemu to może być?

lokata, konto depozytowe itp. to wszystko konta z saldem dodatnim... Nie ma tam sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej.

Co do konta osobistego i karty kredytowej... Jest bardzo niewielu Sparkassen, które nie mają dostępu do Biura Informacji Kredytowej... Mieszkasz może bardzo wiejsko i masz bardzo mały zasięg Sparkasse? Ewentualnie posiadasz konto osobiste i kartę kredytową od wielu lat, dlatego Sparkasse wtedy jeszcze nie współpracował z Biurem Informacji Kredytowej... W przypadku karty kredytowej jest to jednak mało prawdopodobne.

Co do DAB... Byłbym za zainicjowaniem indywidualnej oceny... Być może faktycznie chodzi o to, że nie masz konta osobistego.

Napisany przez Phil78
Wiejski tak, czy mała jest kasa oszczędnościowa, tego nie wiem. Jest w Badenii-Wirtembergii, a kasa oszczędnościowa obejmuje kilka miast... więc raczej większy obszar.
Od swojego urodzenia jestem klientem Kasy Oszczędnościowej (tak, nawet oni mogą pobierać opłaty!!!). Od około 17 lat mam kartę kredytową, która była już kilka razy wymieniana ze względu na wygaśnięcie.
Argument z kontami z nadwyżką jest trafny, ale dlaczego nie ma mojej wcześniejszej umowy oszczędnościowej ani mojego kredytu hipotecznego? Sfinansowałem swój Dom koniec 2014 roku za pośrednictwem Kasy Oszczędnościowej i LBS... sześciocyfrowa suma bez sprawdzania i wpisu? To byłby wyjątkowy przypadek.
Badanie indywidualne... jak to zrobić? Zwłaszcza jak mam dostarczyć dowody? Skopiować karty?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Niektóre kasy oszczędnościowe nie zgłaszają zaciągniętych pożyczek do Biura Informacji Kredytowej po ich zakończeniu. Dlatego istnieje możliwość, że dlatego nie pojawi się to w Państwa raporcie w Biurze Informacji Kredytowej.

Napisany przez 2Escorpio

Wiejski, obwód kas oszczędnościowych jest bardzo mały, nie wiem. Jest w Badenii-Wirtembergii, obszar banków społecznych obejmuje kilka miast... więc chyba raczej to większy obszar.

Jestem klientem tej kas oszczędnościowej praktycznie od urodzenia (tak, także oni mogą odchodzić z opłatami!!!). Od około 17 lat mam kartę kredytową, która była juz kilkakrotnie wymieniana z powodu wygaśnięcia.

Argumentem są konta z dodatnim saldem, ale dlaczego moje wcześniejsze oszczędnościowe oraz kredyt hipoteczny nie zostały wliczone? Swoje nieruchomości sfinansowałem pod koniec 2014 roku za pośrednictwem banku i LBS... kwota w sześciu cyfrach bez sprawdzania i wpisu? Byłbym więc wyjątkiem

Indywidualna analiza... jak to zrobić? Zwłaszcza, jak mam dostarczyć dowody? Skopiować karty?

To oznacza, że wszystkie wpisy, których brakuje, są wpisami banku oszczędnościowego? Czy kiedykolwiek podpisałeś wyjaśnienie Schufa w tym banku?

Jeśli bank oszczędnościowy nie jest podłączony do Schufa (co rzadko się zdarza, ale jest możliwe), to również żadne kredyty nie są zgłaszane. Brak Schufa nie oznacza, że nie ma alternatywnych informacji dotyczących zdolności kredytowej.

Poza tym, czy dane zawarte w Twojej Schufie są prawidłowe? Czy nie może to być pomyłka? Na przykład, czy często pojawia się tam Twoje imię?

Jeśli chcesz, możesz wysłać mi prywatną wiadomość z informacją, jaka to jest kasa oszczędnościowa (wystarczy Związek / Obszar... nie potrzebuję nazwy miasta i oddziału) i mogę to dla Ciebie sprawdzić, czy ten związek jest związany z Schufa.

Manualna weryfikacja oznacza po prostu wysłanie e-maila, że nie możesz tego zrozumieć, masz stałą pracę z ustalonym dochodem, obecnie posiadasz konto osobiste + kartę kredytową i Twój wynik Schufa wynosi 94% i nie widzisz w tym przeszkody, prosząc o manualną weryfikację. Dokumentów na razie nie musisz wysyłać.

Napisany przez Phil78
Oj, tęsknić za wpisami to relatywna sprawa. Jeśli są dla mnie użyteczne, to tęsknię za nimi, tak. Jeśli nie, to nie!

To wszystko dotyczy spraw bankowych, które mi brakuje. Rachunek bieżący, Mastercard i kredyt hipoteczny. Czy to może być spowodowane długim okresem? Rachunek i Mastercard mam tam od zawsze...

Jeśli chodzi o kredyt hipoteczny, byłoby to dziwne, LBS działa przecież na poziomie krajowym, prawda? Pomyłka raczej nie wchodzi w grę, nie mam tak bardzo popularnego nazwiska.

W rejestrze dłużników figuruje tylko 4 wpisy. 3 zapytania (sprzedawca materiałów budowlanych, współpracownik PayPal, DAB) i jeden wpis (karta klienta Breuninger z kontem). Zamierzam zrezygnować z tego, nie jestem zwolennikiem takich rzeczy.

Może dla DAB 37 lat to za mało...

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

już odpowiedziałem Ci poprzez wiadomość, Twoje Sparkasse nie współpracuje z Schufa... To wyjaśnia ten fakt oczywiście. I właściwie należy to postrzegać pozytywnie.

Tak, możesz zrezygnować z karty Breuniger.. Sklep jest dobry, ale karta jest do niczego... Obniża tylko zdolność kredytową (wynik w Schufa) i i tak można tam płacić kartą kredytową.

Co do DAB, proponuję złożyć wniosek o ręczną analizę, jak już mówiłem.

Pozdrawiam

Napisany przez Phil78
Super, Dzięki za informacje. Dziwi mnie, że moje konto bankowe nie współpracuje z Schufa! I to w konserwatywnym regionie... jestem zszokowany.

Podsumowując można powiedzieć:

Bank DAB mimo mojej dobrej zdolności kredytowej, stabilnej pracy, dobrego wynagrodzenia, nie zaoferował mi konta osobistego, ponieważ według Schufy, jeśli chodzi o produkty finansowe, jestem 37-letnim fantomem. A to wszystko przez zmiany adresu!!! I to dla nich jest podejrzane...

Najwyraźniej muszę spróbować drogi w formie indywidualnej oceny... DKB i inne banki prawdopodobnie będą też to krytycznie oceniać. Nie mam ochoty na otrzymywanie 10 odmów, to naprawdę niekorzystne dla mojego wskaźnika punktowego w Schufie.

W dodatku Volksbanki i Sparkassen tutaj wykluczają karty VISA niektórych banków internetowych... czyli brak możliwości darmowego wypłacania gotówki. To też jest niewłaściwe. Żeby nie można było temu zapobiec...

Dziękuję za dotychczasową pomoc!

Napisany przez credere

Razem można powiedzieć:

DAB Bank nie daje mi konta osobistego pomimo dobrej zdolności kredytowej, stałej pracy, dobrych zarobków i zdolności kredytowej w moim banku oszczędnościowym, ponieważ w Schufie, jeśli chodzi o produkty finansowe, jestem 37-letnim fantomem. I zmiana adresu!!!
Dziękuję w każdym razie za dotychczasową pomoc!

Wynik 94% w Schufie nie odzwierciedla dobrej zdolności kredytowej. Może się zdarzyć, że twoje osobiste okoliczności są inne, ale wynik w Schufie w tym wypadku nie potwierdza tego.
97,5% bardzo niskie ryzyko
95% – 97,5% niskie do umiarkowanego ryzyka
90% – 95% zadowalające do podwyższonego ryzyka
80% – 90% znaczne do wysokiego ryzyka
50% – 80% bardzo wysokie ryzyko

Napisany przez Phil78
No cóż, w życiu zawsze są lepsze i gorsze czasy. To mnie nie martwi.

Prawdopodobnie znajdę się raczej w przedziale 95-97,5%. Zaktualizowałem swój adres podczas rejestracji, co spowodowało zapytanie DAB. Obie te rzeczy, moim skromnym zdaniem, obniżają wynik punktowy. Ponieważ moja pozycja jest powyżej 94%, zakładam, że wynik będzie powyżej 95%, gdy szkodliwe zdarzenia miną czasowo.

Jeśli mój wynik pozostanie taki, jaki jest, to trudno, muszę dołączyć do tych, którzy zasadnie zarzucają Schufie systematyczne błędy, ponieważ wszystko, co dotyczy mnie, moich finansów i wpisów w Schufie, jest tu na forum...

Normalne życie, w którym nigdy nic złego nie zrobiłem!

Czy w dostępie online istnieje jakiś przebieg czasowy/graficzny wyniku punktowego? Nie znalazłem takiej opcji...

Napisany przez 2titan1981

Czy w dostępie online istnieje jakakolwiek forma wykresu bądź przedstawienia czasowego wyników? Nie mogę tego znaleźć...

nie, trzeba to zrobić samemu, śledząc wyniki przez kwartały... Tylko szkoda, że musisz za to płacić miesięcznie.

Napisany przez 2Escorpio
Nie określiłbym 94% jako dobrą zdolność kredytową, ale wciąż mieści się w bardzo normalnym i nieskomplikowanym zakresie.

Czy DKB i inne banki odmówią ci z tego powodu, nie można odpowiedzieć ogólnie, ponieważ każdy bank ma inne zautomatyzowane systemy.

Napisany przez guest
W zasadzie pierwsze pytanie, które się pojawiło, brzmi: dlaczego masz tylko 94%? Twoje stwierdzenie, że kiedyś będziesz mieć 95%, niestety nie jest konstruktywne, ponieważ aktualnie masz 94% i aktualnie szukasz czegoś nowego.

W zasadzie przeprowadzka jest oczywiście szkodliwa, potencjalnie (nikt nie wie dokładnie) również fakt, że nie masz konta bankowego w Schufie. Podobnie szkodliwy może być twój stary i/lub nowy adres zamieszkania.

Ale teraz z logicznego punktu widzenia: Masz pieniądze, masz Dom - jakie finansowania czekają na ciebie w ciągu następnych dwóch lat? (Prawdopodobnie) żadne? - Nie martw się o swój wynik i zapytaj w znanych bankach internetowych. Alternatywnie (zależnie od twojego miejsca zamieszkania) możesz również skonsultować się z bankami PSD, Sparda, które posiadają również oddziały, jeśli wolisz rozmawiać z osobą za ladą. Być może ograniczona będzie bezpłatna dostępność gotówki.

Jeśli DAB na pewno cię nie chce, są jeszcze TYLE innych firm, które oferują podobne usługi, i jeśli na początek masz tylko mały limit debetowy, co z tego...

Nie należy też kompletnie ustawiać swojego życia na podstawie wyniku w Schufie...

gość

Napisany przez Phil78
Więc są nowości... myślę, że przeprowadzka ma spory wpływ
W ostatnim kwartale było 2 zmiany: zrezygnowałem z karty Breuninger (powinno to podnieść wynik kredytowy!?) i przeprowadziłem się...Wynik spada do 90,xx%

Mogę to tłumaczyć tylko przeprowadzką. Ale tak bardzo...nie mam pojęcia. System nadal pozostaje dla mnie podejrzany

Pozdrawiam, Phil

Napisany przez 2titan1981
Znowu nowy adres. ile razy go teraz zmieniłeś? Oczywiście, ciągła zmiana adresu ma wpływ na wynik kredytowy.

Napisany przez Phil78
Nie, nie znowu. Czy opisana powyżej zmiana miejsca zamieszkania dotyczy mojego własnego mieszkania, a także zmiany adresu w ciągu ostatniego kwartału. Kolejnej przeprowadzki nie potrzebuję tak szybko. Pozdrowienia, Phil

Napisany przez domrepp

Mogę to wyjaśnić tylko poprzez zmianę miejsca zamieszkania. Ale tak ciężko...nie mam pojęcia. System wciąż pozostaje dla mnie podejrzany

Nikt nie powinien tego nawet rozumieć!
W zeszłym roku, kiedy ostatnio dowiadywałem się o swoje bezpłatne informacje własnej sytuacji finansowej, próbowałem uzyskać kilka rzeczy przez telefon od pracownika Biura Informacji Gospodarczej. Miałem wrażenie, że w niektórych obszarach, takich jak związek pomiędzy wynikiem oraz miejscem zamieszkania lub jego zmianą, celowo unika się jasnej odpowiedzi. Mówi się, że geoskoring jest unikany, ale co to takiego!?!?
Spróbuj również zadzwonić, może dowiesz się więcej. Chętnie się dowiem...

Napisany przez 2Escorpio

Nikt tego nie rozumie!
W zeszłym roku, gdy uzyskiwałem swoje ostatnie darmowe samoopiniowanie, postanowiłem poprosić pracownicę Biura Informacji Gospodarczej o wyjaśnienie pewnych kwestii przez telefon. Miałem wrażenie, że w niektórych obszarach, na przykład w kwestii związku między scoringiem a miejscem zamieszkania lub zmianą miejsca zamieszkania, specjalnie unika się klarownej odpowiedzi. Mówi się, że należy unikać geoscoringu, ale czy to nie jest to samo?!? Spróbuj zadzwonić i może dowiesz się więcej. Chętnie bym to poznał...

To z geoscoringiem to bzdura... Po wielkim haśle zostało to zakazane... Jednak nie ma to większego znaczenia... Teraz po prostu przeprowadzka sama w sobie jest karana w zależności od danej osoby i historii. Nic się więc w zasadzie nie zmieniło, to po prostu nosi teraz inną nazwę.

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=Phil78">
Tak więc są nowości... myślę, że zmiana miejsca zamieszkania mocno uderza
W ostatnim kwartale było 2 zmiany: anulowanie karty Breuninger Card (powinno zwiększyć wynik!?) i zmiana miejsca zamieszkania... wynik spada do 90,xx%

Mogę to wytłumaczyć tylko zmianą miejsca zamieszkania. Ale tak drastycznie... nie mam pojęcia. System nadal wydaje mi się podejrzany

Pozdrawiam Phil
[/cytat]
1. Tak i nie... Zwiększenie wyniku jest minimalne w porównaniu z jego spadkiem przy wnioskowaniu. Więc wnioskowanie o kartę może kosztować cię może 2% wyniku, a jej anulowanie może przynieść ci 0,7% wyniku.

Dlatego... Nie przesadzaj z kontami bankowymi i kartami kredytowymi... Jeśli jednak dziecko już wpadło do studni, to anulacja przynosi tylko minimalne korzyści.

2. Twoim problemem jest to, że Schufa nie ma o Tobie żadnych pozytywnych informacji. Kartę Breuninger Card otrzymałeś, ponieważ Twój wynik w Schufie był w porządku... Nic więcej.

Schufa potrzebuje wskazówek... kredytów, debetów, kart kredytowych itp., aby zobaczyć ahh, Phil ma dochód, w przeciwnym razie bank by mu tego nie udzielił.

To, że obecnie nie masz kredytów / konta & karty kredytowej w Schufie, ma swoje zalety ponieważ to, co nie istnieje, nie może również obniżyć Twojej zdolności kredytowej. Jednak powinieneś zbudować historię w Schufie... na przykład konto bankowe + karta kredytowa, które są raportowane do Schufy. Twój wynik dalej (ewentualnie znacznie) spadnie... ale następnie szybko (około 1 roku) wróci do dobrego poziomu, a dodatkowe / nowe zobowiązania płatnicze lub zmiany mieszkania nie będą już tak drastycznie obniżać Twojego wyniku, jak to ma obecnie miejsce.

3. Zamiast przeprowadzki, drugie miejsce zamieszkania byłoby korzystniejsze... Ale dziecko już niestety wpadło do studni.

Napisany przez domrepp

To z geoscioringiem to bzdura... Po wielkim krzyku to zostało zakazane... Jednakże to nie ma większego znaczenia... Teraz po prostu przeprowadzka jest karana w zależności od osoby i historii. W zasadzie nic się nie zmieniło, po prostu nazwano to inaczej.

Tak mówię ....

Napisany przez whatsmoney
Co to za spostrzeżenie? 94% to nie jest negatywne... to 6 na 100! Co za przesadzone przedstawienie. Jaki jest sens przyznawania 100%, jeśli 94 oznaczałoby szóstkę w szkolnych ocenach?

W ogóle nie ma sensu ograniczanie się tylko do oceny punktowej. Firmy mają wewnętrzne wytyczne, według których oceniają firmowe punkty i mogą być one znacznie bardziej surowe lub luźne niż wynika to ze wskaźnika w Biurze Informacji Gospodarczej. To właśnie jest całą tajemnicą, dlaczego ktoś otrzymuje kredyt, a inny nie.

Ponadto wartość stałość (przeprowadzka, sposób uregulowania zobowiązań w dokumentach dotyczących spłat/raty kapitałowej) jest najważniejszym elementem, który musi zawierać twój wskaźnik, jeśli ktoś ma z tobą jakiekolwiek interesy handlowe. To ironia w obliczu zmiennego stanu gospodarki, czasowych zatrudnień i półtrwających małżeństw. Mimo to wszystko pozostaje konserwatywne. Mam nieskończenie wiele kredytów, 3 karty kredytowe i 4 konta. To, co zawsze robię i zawsze robiłem, to spłacać moje długi i nigdy nie spóźnić się z płatnością. Nie otrzymałem ani jednego upomnienia, którego bym nie uregulował.

Moja ostatnia przeprowadzka miała miejsce 10 lat temu, a moja praca jest uwielbiana przez banki i ubezpieczycieli... pracuję w służbie publicznej... Jeśli wszyscy wiedzieli, że jestem także samozatrudniony, zaczęliby dziczeć i znowu wpadać w panikę... wielokrotnie nie dostałbym kredytu.

Dlatego tego nikt nie wie, poza moją rodziną i przyjaciółmi... cały ten system bankowy jest zakłamany i niekompletny... gospodarka chce, abyśmy zadłużali się, to konieczne, aby nie przerywać krążenia pieniądza, nawet jeśli często zaciąganie długów uważane jest za coś w stylu spania z diabłem, to kompletna bzdura.
Decydujące jest tylko to, czy stać cię na nie i/lub czy chcesz je ponieść. To samo dotyczy oprocentowania... dlaczego wszyscy zawsze się denerwują, gdy muszą zapłacić kilka punktów procentowych więcej... ale wszyscy posiadają największy bank oszczędnościowy, jaki istnieje - SAMOCHÓD... w ciągu roku wydają na niego kilka tysięcy na naprawę, paliwo, ubezpieczenie, podatek.... naprawdę śmieszne.
Tak więc, podsumowując... potrzebujesz kredytów konsumenckich, małych z zerowym oprocentowaniem, spłacasz je... i wówczas stopniowo zmienia się twoje postrzeganie, a Biuro Informacji Gospodarczej zaczyna mieć pojęcie, z kim ma do czynienia... Twoje zachowanie w spłacaniu rat staje się w pewnym sensie widoczne.
Oczywiście tylko wtedy, jeśli jest to dla ciebie istotne...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata