Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poinformować mojego banku, że prowadzę rozmowy z innymi bankami?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, potrzebuję kredytu na samochód. Oczywiście najpierw zapytałem w moim banku. Oferta jednak nie była zbyt atrakcyjna i teraz zastanawiam się, czy ją odrzucić! Czy powinienem powiedzieć mojemu bankowi, że prowadzę także rozmowy z innymi bankami? Czy takie środki nacisku mogą coś zmienić? Mam nadzieję, że mojemu bankowi dzięki temu zaproponuje mi lepszą ofertę. Pozdrowienia, Carlo

Napisany przez meister
Zawsze powinieneś zdobyć kilka ofert kredytowych. Twojemu bankowi domowemu nic nie szkodzi, jeśli wie, że prowadzisz rozmowy z innymi bankami. To w ogóle żaden szkopuł. Raczej pokazujesz bankowi, że kompetentnie poszukujesz najkorzystniejszej finansowania samochodu. Jeśli inny bank zaoferuje Ci znacznie lepszą ofertę, w twoim miejscu wybrałbym ten bank. Uwaga: Jeśli planujesz kupić samochód u dealera samochodowego, koniecznie zapytaj go najpierw o finansowanie w systemie zerowego procenta. W ten sposób na pewno wyjdziesz taniej. Pozdrowienia, Mistrz

Napisany przez Der Makler
Na pewno zdobądź kilka ofert. Warunki często znacznie się od siebie różnią. Banki powinny zauważyć, że na rynku istnieją inni dostawcy, którzy są lepsi. Banki są ostatnimi, którym można ufać. Co oni wyprawiają! Kupują papiery, których sami nie potrafią zrozumieć, a potem idą na dno. Gdyby pani Merkel nie interweniowała, kilka dużych banków już dawno zbankrutowałoby. Więc nie miej zbyt dużego szacunku dla banków! Dobrze płatne oferty często można znaleźć również bezpośrednio u sprzedawcy samochodów lub u niezależnego doradcy finansowego, który ma pełen przegląd rynku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata