Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: UniCredit Bank Rodzinne Finansowanie informuje o wypowiedzeniu karty kredytowej.

Napisany przez HAS-SI
Otrzymałem wypowiedzenie karty MasterCard HVB z terminem na 25.10.2015. Do tego dnia cała kwota kredytu powinna zostać spłacona. Czy mogę się sprzeciwić temu wypowiedzeniu? Jakie konsekwencje może mieć taki sprzeciw? Wszystkie ustalone raty zawsze były przeze mnie płacane.

Czy ktoś inny otrzymał już podobne pismo w skrzynce?

Z góry dziękuję!

Re: UniCredit Bank Rodzinne Finansowanie informuje o wypowiedzeniu karty kredytowej.

Napisany przez credere
Cześć,

po prostu sprawdź warunki umowy, które na pewno otrzymałeś. Tam znajdziesz możliwości wypowiedzenia umowy dla obu stron.
Na pewno HVB nie zrezygnuje z Twojej karty bez powodu, prawda?
Możesz spróbować znaleźć rozwiązanie drogą porozumienia. Musisz podejść do HVB i powiedzieć, że otrzymałeś wypowiedzenie, ale nie jesteś w stanie spłacić pełnej kwoty w krótkim czasie. Dlatego proś o rozłożenie spłaty na raty na X miesięcy lub miesięczną kwotę X euro. Kwota ta powinna być wyższa niż dotychczasowe raty.

Pozdrowienia

Napisany przez HAS-SI
W liście od banku jest napisane: UniCredit Family Bank zakończy działalność kart kredytowych w drugiej połowie 2015 roku.

Umowę zawarto około 2007 roku, ale nie mogę znaleźć dokumentów :-)
Dziękuję z góry za odpowiedź.

Napisany przez Suxxess
Wybrać nowego dostawcę karty kredytowej i skończyć? Przypuszczam, że masz dostawcę karty kredytowej, który oferuje przedłużony termin płatności.
Czy to nie oznacza, że saldo karty kredytowej musi być uregulowane do 25.10.2015?

Napisany przez Kass Finanz
UniCredit faktycznie wycofał się z niektórych obszarów działalności i nie oferuje już tych możliwości finansowania. Jednak w ramach HVB powinna istnieć odpowiednia możliwość refinansowania. W przeciwnym razie pozostaje tylko zmiana banku.

Napisany przez HAS-SI
Dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez tivopu
Czy istnieje możliwość przeniesienia karty na zwykłe konto w HVB? Mam tam swoją kartę i nadal działa. Jednak co miesiąc pobierana jest z niej pełna kwota obciążenia. Wszelkie inne rozwiązania prowadzą tylko do niepotrzebnych długów.

Napisany przez Kass Finanz
konto kredytowe i konto bieżące są dwoma różnymi produktami.
Dlatego nie można ich połączyć w jedno konto.
Należy uregulować saldo karty kredytowej, niezależnie czy przez konto bieżące czy inny sposób. Ewentualnie zwiększyć debet na koncie bieżącym.

Napisany przez 2Escorpio

Czy istnieje możliwość przeniesienia karty na zwykłe konto w HVB? Mam swoją kartę tam i działa nadal. Jednak co miesiąc jest całkowicie obciążona kwotą, jaką została obciążona. Wszelkie inne działania prowadzą tylko do niepotrzebnego zadłużenia.

Czy HVB oferuje funkcję płacenia ratalnego w kartach kredytowych?

Napisany przez kennname
Możesz po prostu złożyć wniosek o nową

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata