Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam 9000 euro kredytu na zasadzie cesji wynagrodzenia.

Napisany przez Mieze
Szanowni Państwo,

Jestem pracownikiem biurowym w pomyślnej firmie rzemieślniczej. Mój stosunek pracy jest na czas nieokreślony.

Przed tą pracą miałam zatrudnienie u pracodawcy, który z powodu niewypłacalności został zamknięty. To wydarzenie niestety spowodowało, że wtedy również nie mogłam spłacać moich rat. Doszło do tego, że od tamtej pory mam negatywne wpisy w bazie SCHUFA.

Przepracowałam 4 lata u mojego obecnego pracodawcy i spłacam moje zobowiązania miesięcznie. Niestety wpisy w bazie SCHUFA pozostają aż do 3 lat po całkowitym spłaceniu długów.

Kiedyś sądziłam, że SCHUFA jest ważna tylko przy wnioskach kredytowych. Ale zostałam pouczona. Każde ogłoszenie wynajmu mieszkania wymaga sprawdzenia w bazie SCHUFA, transakcje internetowe są utrudnione, nawet dodatkową pracę, którą wcześniej na pewno dostałabym, nie otrzymałam z powodu wpisów w bazie SCHUFA.

Nic bardziej nie pragnę niż restrukturyzacja długów, co w obecnej sytuacji nie jest możliwe za pośrednictwem banku. Platformy kredytowe również nie wchodzą w grę, ponieważ również tutaj istotne jest sprawdzenie w bazie SCHUFA.

Dlatego szukam prywatnego kredytodawcy, od którego mogłabym uzyskać kredyt w wysokości 9 000 euro. Raty w wysokości 250 euro miesięcznie. Zostanie sporządzona pisemna umowa kredytowa, a jako zabezpieczenie służy cesja wynagrodzenia.

Dziękuję za zainteresowanie tym postem na forum i życzę miłego dnia.

Napisany przez Daukind
A może zainteresowałby Cię pracodawczy kredyt?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Istnieją także pożyczki ratalne dla osób z negatywną historią kredytową

Napisany przez katalog49
Istnieją również kredyty ratalne dostępne dla osób z negatywną historią kredytową

Sądzę, że pytającej o to nie chodziło.

Myślę, że tak. Na normalnych portalach kredytowych nie ma rat kredytowych ze względu na SCHUFA.

Prywatni inwestorzy istnieją, ale tylko przy 100% zabezpieczeniu.

Pozostaje jeszcze specjalne rozwiązanie dla lokatorów z negatywną historią kredytową poprzez specjalnego partnera bankowego, ale zdecydowanie z wyższymi odsetkami.

Napisany przez katalog49
Rozumiem to tak, że osoba zadająca pytanie chciałaby usunąć obciążenia w Schufa związane z terminowym spłacaniem kredytu. Zakładam, że w Schufa kredyt jest ujęty, ale terminowa spłata nie generuje negatywnych skutków. Negatywny wpływ występuje jedynie w przypadku rozwiązania kredytu przez bank.

Dlaczego zatem ma teraz szukać kredytu, który przy negatywnej informacji w Schufa jest możliwy tylko z wyższą stopą procentową? Przecież ma kredyt.

Jednakże jej pomysł spłaty kredytu poprzez kredyt prywatny, który nie wpływa na Schufa, nie zadziała, ponieważ aktualny kredyt, pomimo spłacenia, jest przechowywany w Schufa przez 3 lata.

Jeśli ma negatywną historię w Schufa, to obecny kredyt z pewnością nie jest tego powodem. Musi chodzić o coś innego.

Napisany przez Daukind
Czy nazywa się to selektywnym czytaniem?

Ma negatywne wpisy w bazie dłużników i potrzebuje pieniędzy, 9000 euro. Cel jest prawdopodobnie spłata zobowiązań.

Napisany przez katalog49
Marzę o niczym bardziej niż o refinansowaniu, ale w obecnej sytuacji nie jest to możliwe za pośrednictwem banku. Nawet platformy kredytowe nie wchodzą w grę, ponieważ tutaj również ważna jest SCHUFA.

Więc moje pytanie brzmi jaśniej: Jeśli poprzednie nieuregulowanie zobowiązań spowodowało obecną negatywną notatkę w SCHUFA, dlaczego spłata obecnego kredytu miałaby poprawić wynik SCHUFA? Przecież ten kredyt nie jest przyczyną problemu.

To jedno ma tylko częściowy związek z drugim. W mojej codziennej pracy często zdarza się, że klienci z negatywną historią w bazie danych nie mają jednej, ale wiele zobowiązań. Konsolidacja długów realizuje to, o co często proszą: Płacić tylko jedną ratę bankowi... Tak więc, być może marzeniem jest płacić 250 EUR za ratę przy kredycie 9000 EUR. A często obsługa tego kredytu jest następnie terminowo realizowana, ponieważ klient obudził się...

Napisany przez credere
Przeterminowane roszczenia są uważane w Schufa za roszczenia skodyfikowane. Jeśli zatem wnioskodawczyni sukcesywnie spłaca zakończony kredyt, dopiero po całkowitej spłacie + 3 latach (=Usunięcie informacji o zakończeniu) możliwe jest usunięcie negatywnej informacji.
W przypadku natychmiastowej spłaty przez np. prywatny pożyczkobiorc może zaoszczędzić się czas spłaty i praktycznie stworzyć czyste Schufa już dzisiaj + 3 lata.

Napisany przez Kass Finanz
Jeśli negatywne informacje w Schufie pochodzą z zobowiązań bankowych, a nie z umów telefonicznych, zamówień w sklepach itp., trudno jest uzyskać nowe pożyczki. Oczywiście również istotne jest zajęcie pfandowalnej części dochodu oraz czas trwania negatywnych zapisów.

Bez Schufy dostępne są pożyczki w wysokości 3.500 € lub 5.000 €, z okresem spłaty wynoszącym 40 miesięcy. Jest to przynajmniej sposobność, aby uregulować konto bieżące lub pozbyć się mniejszych wpisów w Schufie oraz w przyszłości uzyskać czystą historię kredytową.

Oczywiście należy również zwrócić uwagę na możliwość spłaty rat.

Napisany przez Mieze
"
Faktury wymagalne są prowadzone w Schufa jako zatytułowane roszczenia. Jeśli pytająca spłaca sukcesywnie opóźniony [url]kredyt[/url], usunięcie negatywnego wpisu nastąpi dopiero po całkowitej spłacie + 3 lata (=usunięcie adnotacji o wykonaniu).
W przypadku natychmiastowej spłaty, na przykład poprzez pożyczkę prywatną, można zaoszczędzić czas spłaty i uzyskać czystą historię w Schufa po dziś + 3 lata.

Dokładnie tak jest. Mój wpis wydaje się tu powodować pewne zamieszanie.
Tak, mam [url]kredyty[/url], które ze względu na ówczesne bezrobocie doprowadziły do negatywnych wpisów w SCHUFA.
Tak, od czterech lat, odkąd mam obecną pracę, spłacam te długi miesięcznie.
Jak już wspomniał credere, te wpisy zostaną usunięte dopiero 3 lata PO PEŁNEJ spłacie długów. Jeśli spłacę te zobowiązania teraz poprzez prywatny [url]kredyt[/url], moja SCHUFA będzie już czysta po 3 latach. W przeciwnym razie potrwa to jeszcze kilka lat dłużej. Również prawidłowe jest to, że z prywatnym kredytem będę musiała spłacać tylko jedną ratę.
Chodzi tu więc o uzyskanie [url]kredytu[/url] na konsolidację zadłużenia. W banku z powodu negatywnych wpisów w Schufa nie jest to możliwe. Oczywiście teoretycznie jest to możliwe, ale tylko w Liechtensteinie po stopach procentowych powyżej 10%.
Jednakże w tym przypadku możliwe jest jedynie 3 500 [url]euro[/url] lub 5 000 [url]euro[/url]. Nie ma sensu ubiegać się o taką niewielką kwotę po tak wysokiej stopie procentowej i równocześnie spłacać pozostałe długi.

Istnieje również inne możliwości bankowe poza Sigma Bank z Liechtensteinu. Jednak stopa procentowa na przykład 10% dla kredytu ratalnego w wysokości 9 000 EUR przy negatywnej historii kredytowej nie powinna panią zaniepokoić. Dla państwa z negatywną historią kredytową nie ma różowych stóp procentowych.

Napisany przez erikberlin
Cześć,

na stronach porównawczych, takich jak check24.de, masz także możliwość zaznaczenia opcji brak sprawdzania w Schufa, a następnie otrzymasz wiele ofert, które nie wymagają sprawdzenia w Schufa.

Istnieje także możliwość skorzystania z ofert banków domowych, jednak musisz się liczyć z wyższymi odsetkami.

Pozdrawiam

Właśnie to sprawdziłem i nie mogę znaleźć na Check24 żadnej opcji, gdzie można zrezygnować z Schufy. Czy możesz - tylko dla ciekawości - podać tutaj link?

Napisany przez Kass Finanz
Warto skontaktować się tylko z pożyczkodawcami, których tło można zweryfikować.
Wydaje się, że tutaj należy zachować ostrożność.

Napisany przez guest
Niezależnie od tego: który prywatny pożyczkodawca (większość osób gra w ruletkę na smava/auxmoney) udzieli pożyczki o oprocentowaniu poniżej 10%.

Dla osoby zadającej pytanie jest jasne (dziś): od 4 lat regularnie spłaca swoje zobowiązania - z drugiej strony pożyczkodawca może zweryfikować historię na podstawie wyciągów bankowych, jednak nie ma żadnych zabezpieczeń. Na wyżej wymienionych platformach ryzyka są zdywersyfikowane (stawiasz 50 lub 100 euro na zakład), tutaj pożyczkodawca jest całkowicie zależny od dobrej woli osoby. Zabezpieczenie: zajęcie wynagrodzenia, czy było to możliwe lata temu z bankami z powodu pożyczki? Czy 9 000 euro z powodu pewnych incydentów nie byłoby wystarczające do całkowitej spłaty pożyczki? Czy bank narzuciłby zajęcie wynagrodzenia?

Według mojej nieoficjalnej opinii, nie znajdziemy renomowanego prywatnego pożyczkodawcy, który udzieliłby pożyczki w tej sytuacji.

Aktualne obciążenie oprocentowaniem i kosztami teraz musiałoby być obliczone, z 5 000 euro z przewyżej wymienionej pożyczki bankowej, można by rozważyć porównanie, itp. aby zobaczyć 1. czy w ogóle ma to sens, aby połknąć oprocentowanie 10% plus x (po 3 latach, można by refinansować następnie i spłacić pożyczkę z Liechtensteinu).

Moim zdaniem tylko bank gotowy do poniesienia ryzyka rozprzestrzenienia ryzyka x razy 5 000 euro i wtedy uwzględniający odpowienie opóźnienia podejmie ryzyko.

Problem z biurem informacji kredytowej przy kontynuowaniu obecnych spłat zadłużenia: oczywiście będzie to trudne, zwłaszcza w kwestiach związanych z czynszem itp., zdobycie świetnego mieszkania w jeszcze lepszej cenie, jednakże można także rozmawiać z prywatnymi właścicielami (jeśli to nie Berlin, Monachium, Hamburg, itp.). Argumenty zostały już przedstawione w tym wątku, a także zaoferowane zabezpieczenie. Które luksusowe dobra kto chce / musi / może pozwolić sobie na tą sytuację, musi wtedy ponownie rozważyć, zaczekać lub porzucić życzenie. Myślę tutaj między innymi o umowach na telefony komórkowe. Istnieją także przystępne alternatywy, które nie wymagają miesięcznych opłat.

Powodzenia

gość

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata