Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Podatki od kredytów w Wielkiej Brytanii.

Napisany przez Biened34
Cześć,

dostałem ofertę kredytu od prywatnego pożyczkodawcy. Pożyczkodawca poinformował mnie, że przelew bankowy został zatrzymany i mam zapłacić podatki w wysokości 450,00 EUR. Miałoby to być w imieniu HM Revenue & Customs w Londynie. Bardzo mnie to zaniepokoiło, ponieważ nigdy nie słyszałem o tym, żeby podatek był pobierany, gdy kredyt ma być przekazany z Londynu do Niemiec.

Ponadto pożyczkodawca chce, abym wpłacił te podatki gotówką przez Western Union i cała sprawa miałaby zostać przekierowana do Ghany. To jeszcze bardziej mnie zaniepokoiło.

Co mam zrobić, ten facet zaczyna mnie denerwować.

Napisany przez Gell
Właściwie powinno być jasne, co się tutaj dzieje......

Oszustwo kredytowe: Ofiary otrzymują e-maile z ofertami rzekomo korzystnych kredytów na bardzo wysokie sumy. Oczywiście na początku wymagana jest niewielka wpłata jakichkolwiek opłat - anonimowo za pośrednictwem Western Union za granicę. Ponownie to pieniądze znikają jak kamień w wodę, kredyty nie są wypłacane.

https://www.westernunion.de/static/pd...ayments-de.pdf

https://www.antispam-ev.de/wiki/419er

Gell

Napisany przez 6Bankkaufmann
To zawsze jest ta sama bzdura... co się dzieje.
Ogólnie rzecz biorąc, nigdy nie należy płacić z góry, jeśli sam jeszcze nie otrzymałeś pożyczki kredytu.

Napisany przez Kass Finanz
Zdrowy rozsądek pozwala samemu sobie udzielić odpowiedzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata