Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie dotyczące wzięcia kredytu we dwójkę.

Napisany przez Atakan123
Cześć.

Chciałem wziąć kredyt w wysokości 40 000 EUR, a drugim kredytobiorcą byłby mój ojciec.

Według informacji na stronie banku, byłoby to możliwe, ponieważ mój ojciec również posiada Dom.

Teraz moje pytanie:

Ojciec ma kredyt związany z domem, który ma zawsze okres spłaty 10 lat i zawsze jest przedłużany, a znowu za 3 lata będzie musiał zostać ponownie przedłużony.

Dlatego moje pytanie brzmi: czy byłoby to dla niego niekorzystne, jeśli byłby wpisany jako drugi kredytobiorca przy tak dużej sumie?

Dzięki

Napisany przez 6Bankkaufmann
To normalna ocena finansowania budowy. Brakuje jeszcze kilku szczegółów. Jednak jeśli finansowanie jest dogodne pod względem zdolności kredytowej i obiektu, po prostu zrób to. Przecież dotychczasowy bank domowy was zna.

Napisany przez MoneyMoney10
Nie widzę w tym absolutnie żadnego problemu. Dodanie twojego ojca jako drugiego współkredytobiorcy również nie będzie dla niego złe.

Napisany przez Kass Finanz
Kiedy ojciec dołącza jako współkredytobiorca do kredytu ratalnego, przynajmniej przy następnym wniosku o finansowanie budowy miesięczna rata zostanie uwzględniona w analizie budżetu domowego (porównanie dochodów z wydatkami). Jeśli dochody nie są zbyt niskie, nie powinno być żadnych trudności.

Napisany przez 2Escorpio

Jeśli dochód tutaj nie prowadzi do zbyt ciasnych wyników, nie widzę żadnych trudności.

Zgadza się... Jednakże jestem zdecydowanym przeciwnikiem zastawiania spłaconej nieruchomości jako zabezpieczenia dla kredytu. (Przynajmniej jeśli posiada się tylko jedną).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata